Aktív témák
-
mclord
aktív tag
megkérem magam amit teljesítek, és mást is ne offoljuk szét a topicot!
Amúgy tényleg nagyon jó a moncsi. és crt-m van nekem is photosopra. mert sokkal olcsóbb mint ugyan ebből a tft, de valamit valamiért..... ,az meg hogy mennyit ér , a piac diktálja annyit amennyit adnak érte..., de ne keverjük a tft-ket bele , se a szem álapotot ismerjük be előnyt hibát
elnézést a sok offtól, többet én nem írok...., ha magánba megkestek akkor igen de ide nem -
mclord
aktív tag
akkor én nem vagyok eletrotechnika tanár, és nekem a tft-se fizet , de fogj 1 elák könyvet nézd meg a katód sugár cső működését, (erősítők után veszed találod meg ), és rájösz miről beszélek : HZ: annak annyi köze van hogy nem villog, de akkro is bombázz , és azért mert ez így alkot képet , olyan mint a freon gáz annó a hűtőkben...
gerjus
60hz-es crt-től nem fáj a szemed úgy hogy órákig nyomod , na ezt nem hiszem el, nem tft az
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
Na egy ilyen moncsi az almom ! UP neki !!
Mennyin all a licit elvesztem a sok hozzaszolasban ? lehet osszetudom kaparni ra a let !
csak hogy kicsit beleszoljak en is EN hangsulyozom EN semmi penzert nem vennek tft-t es hogy folyna a szemed a crt tol ? hmmm ez alkat kerdese alighanem nekem 3 eve 60 Hz en van a monitorom egyaltalan nem zavar es a szemem sem romlott semmit ezt alatt tudom tamasztani leletekkeles a haverom tft jetol kifejezetten faj a szemem ! ja es nem gepezek keveset
Persze elobb utobb ugyis tft lesz mindenhol de amig nem muszaj addig nem ! -
mclord
aktív tag
Nekem is van kb 2 éve,ha nap mint nap évekig crt-n dolgozol nekem pl X idő után éreztem hogy elfáradt a szemem fájt amikor lecsuktam : és mióta meg vettem no problemeo, tft-vel meg elvagyok nincs is baj ( ez is bizonyított a kép alkotás miatt ,hogy szem barátibb)
Printszkrín
Lehet akár 200hz is akkor is katód cső bombáz állandóan a szemedbe, mondjuk 85-100hz-től a vibrálás legalább nem zavaró, ez igaz ..
[Szerkesztve] -
Printszkrín
senior tag
Úgy látszik az anyagi lehetőségeid végtelenek. (csúcsot-csúcshoz)
Persze egy Eizo tft-t én is elfogadnék, de szerintem a kispénzü ember
jobban jár egy használt csúcs CRT-vel.
Nem tudom ez az Iiyama mit tud felbontásban, de a SUN monitor amiről az
elején írtam 1024x768-ban 140hz frissítést produkál.
Ez szerintem nem rontja a szemet sem.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Meséld el mit tudunk?
Akkor próbáld ki amit mondtam, aztán meglátod.
Egyébként a fehér papírlap félhomályban szürke, sötétben meg fekete.
Fénycsővel megvilágítva kékesfehér (hideg), hagyományos izzóval pedig sárgás fehér(meleg). Persze ezt csak akkor látod, ha egymás mellett van a kettő, mert különben mind1ik fehér.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Monitorszűrő lencsékkel kapcsolatban érdemes ezt olvasgatni: Bővebben: link
-
mclord
aktív tag
te más világon élsz érzem
gyilkolja a szemed ez úgy ahogy van hülyeség.
Légyszives támaszd alá tényekkel, ne csak a levegőbe beszélj.
Van akinek a pap, van akinek a papné, de hogy káros lenne, ezt még senki nem tudta bebizonyítani.
Jó tudni hogy nem bizonyított,azért van monitor szűrő szemcsi meg a katód sugár cső is király ugye, na ne csináld már ezt ennyire nem hiszem el ,hogy elvakult vagy
,mert ezt azóta tudjuk mióta megalkottuk a crt-t, tv-t (nem a tft, plazmára gondolok )
Digitális fehér az fehér, ezeknek a crt-knek a fehérje szürke melette
Mi az hogy digitális fehér? Ugyan úgy ''analóg'' fehér mint a CRT-é csak azért látod fehérebbnek mert világosabb. TFT-nél egy fénycső bocsájta ki a fehér fényt, abba bámulsz bele. Reggeli napsütésben fogj egy fehér papírlapot nézd erősen pár percig, aztán nézz bele a TFT-re és rájössz hogy ahhoz képest az is szürke.
ISmét nincs igazad, én képeket szerkesztekitthon PS-el, mivel fotózok ,és tudom hogy mi micsoda , tehát akkor a tft-tvidd a moncsid mellé és meglátod a 2 fehér szint, már mintha nem valami régi moncsi, vagy nagyon olcsó kategória :Lg -k alatti katrgóriára gondolok -
TexT-BoY
addikt
Nekem is CRT-m van 19''os Flat Samsung MBVvel és nagyon állat...
NEm cserélném le csak Eizo TFT-re (1 már van a családba az tökéletesen megy igaz k. drága)és isntenkirály ennek a 19''esnek a képe és játszani bövenjo hameg nem játszom 100HZ feletti képfrissitéssel netezek ergo a szemem nem bánjaés nem fáj 12ora gépezé sután sem
-
mclord
aktív tag
válasz
Printszkrín #38 üzenetére
haszerkeszteni kell akkor inkáb 30k-s crt+ 30k zeiss monitor szű lencse +keret (30k) =60k
és szemed meg marad és ugyan ott vagy, ellenben ha nem szekeszgetsz akor semmi értelme szerintem..., de emberünk 50-70 k környékén eladni, tehát vagy komolytalan, vagy balekot keres
Ha jól emlékszem arról volt szó tft -k milyen roszak..., a crt milyen jó most meg már te is komoly tft-t akarsz, na ez is jelent valamit
, ha hasonlítani akartok tegyétek de a szintet ne feledd graphic monitort graphichoz. simát simához
-
Loha
veterán
Nekem a CRT képe kellemes, nekem a TFT-től fájdul meg a szemem, és ismerek még pár ilyen embert.
Láttam már sok TFT-t, itt mindjárt a másik szobában van 2db, de SZVSZ ez nem ide tartozik.
Légyszives támaszd alá tényekkel, ne csak a levegőbe beszélj.
Van akinek a pap, van akinek a papné, de hogy káros lenne, ezt még senki nem tudta bebizonyítani.
Mi az hogy digitális fehér? Ugyan úgy ''analóg'' fehér mint a CRT-é csak azért látod fehérebbnek mert világosabb. TFT-nél egy fénycső bocsájta ki a fehér fényt, abba bámulsz bele. Reggeli napsütésben fogj egy fehér papírlapot nézd erősen pár percig, aztán nézz bele a TFT-re és rájössz hogy ahhoz képest az is szürke.
Kategoriákat hasonlítunk nem , csúcsot csúcsal
Igen árkategóriát. Egy csúcs használt CRT, egy árkategóriában van egy gagyi TFT-vel, de képminőségben sokkal jobb. -
mclord
aktív tag
látom te se használtál még crt-n kívűl tft
, csak szajkózod a sok butaságot, én graphicai cégnél dolgoztam 1 jó ideig másod állásba , ahol egyszerre 2db 21-en nyomtuk és én tisztába vagyok a dolgokkal, úgy látom veled ellentétbe
Te ha ezt komolyan mondad akkor no comment hozzád, dolgozz tft-n 10 órát és crt-n moncsi szűrő szemüveg nélkül. és nem mondanál ekkora butaságos
és igaz csúnyább a szine a gagyi tft-nek, de a fehér szin 10000X szebb rajta még azokon is Ez is hülyeség, te nem láttál még ilyen moncsit.
és ha a graphic tft-ket vesszük , akkor meg rájösz hogy miben is jobb ez: SEMMIBE , max ár
És az ár nem elég? Vagy az neked egyáltalán nem számít?
Kategoriákat hasonlítunk nem , csúcsot csúcsal -
Loha
veterán
--gyilkolja a szemed ez úgy ahogy van hülyeség.
és igaz csúnyább a szine a gagyi tft-nek, de a fehér szin 10000X szebb rajta még azokon is
Ez is hülyeség, te nem láttál még ilyen moncsit.
és ha a graphic tft-ket vesszük , akkor meg rájösz hogy miben is jobb ez: SEMMIBE , max ár
És az ár nem elég? Vagy az neked egyáltalán nem számít? -
mclord
aktív tag
13 ével ezelőtt a p2-es 333 as gép meg 130-160k volt , tehát most akkor 50-70k-t ér
, azért hol élsz te ? , a crt moncsik ára lenn lesz és még lejebb kerül a flatet még úgy ahogy ellehet paszolni de a többit szinte lehetetlen vagy legalábbis nagyon olcsón , de ez így is van rendjén , mert ez már az elavult kategória :--gyilkolja a szemed 30kg körül vannak --, és igaz csúnyább a szine a gagyi tft-nek, de a fehér szin 10000X szebb rajta még azokon is pl, és ha a graphic tft-ket vesszük , akkor meg rájösz hogy miben is jobb ez: SEMMIBE , max ár
. Nekem is volt crt-m tft-m sőt most is
2 éves Eizo F 930 6 hó garos moncsi : 18k-ért árulják és ha raklappal veszel még olcsóbb, szerintem ez is a reális áruk ezeknek... -
pcMANiac
aktív tag
válasz
Printszkrín #29 üzenetére
Csak nem tom miért hasonlítasz egy csúcs CRT-t a legolcsóbb ótvaros tesco gazdaságos TFT-hez. :Đ
(rejtett UP) -
pcMANiac
aktív tag
válasz
Printszkrín #21 üzenetére
Először is UP a jó monitornak.
Azt már csak az igazságérzetem mondtatja velem, hogy nincs százszor szebb képe, mint amilyen egy jó PVA vagy MVA TFT-nek van. Mondj valami más előnyt a TFT-vel szemben, de pls ne a képminőségetmert az baromság.
-
engrm komolyan érdekelne, ha hibátlan és van papír a novemberig szóló garról!
teszek egy ajánlatot is, ami bár tényleg nem sok ezért a moncsiért, de még mehet feljebb is....ha licit alakul ki majd visszanézek
30K!!! -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #25 üzenetére
Igen. CRT-t csak venni érdemes, eladni nem. Én csak TFT-t adtam el az idén, mert megérdemlem
Jó éjt mindenkinek! -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #23 üzenetére
Na ide azt hiszem betérek.... Köszi!!!
-
Printszkrín
senior tag
Marseus. Bővebben: link
Most valamiért nincs az árlistában, de pénteken még hegyekben állt. -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #21 üzenetére
Ezt hol vettétek, lehet érdekelne egy a melóhelyre...Az tényleg jó darab.
-
Printszkrín
senior tag
Ja hát arra, hogy egy átlag user nem tudja értékelni a képminőséget, stb.
Csak azt látja, hogy bazi nagy, és hogy férne el az asztalon a sok haszontalan
kacat között.
Meg bemegy a hipermarketba és látja a csilivili 8 milisec.-es 19-es thin film
izéket fillérekért.
Azt nem tudja, hogy ennek a képe százszor jobb.
Mindazon által Lohának sajnos igaza van.
Pénteken vettünk a kolegámnak egy Sonyi-SUN 21''-est 24.900-ért.
3 hó gart adnak rá, és ugyan nem olyan szép mint a tied, de állat jó képe van. -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #16 üzenetére
Mire gondoltál?
''Neki nagy, de nem a képátlóra gondolok.'' -
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #13 üzenetére
Ha most azt mondom, hogy múlt ősszel, zsír újként ez bruttó 160 000 volt, akkor majd megkapom, hogy ez itt és most senkit nem érdekel...... töttöttörörröö....
-
SpenceR
tag
Tényleg mennyi ennek most a reális ára?
-
Rapid
aktív tag
válasz
Printszkrín #8 üzenetére
Még mennyit kéne ráfizetnem?
Viccen kívül, az esti Bécsi út esélyesebb lenne. Felírtam a mobilod!!!
-
orbano
félisten
Bővebben: link upp
-
Rapid
aktív tag
Moncsi Moncsi Moncsicsi
-
Rapid
aktív tag
A címszereplő még garis november közepéig, USB hub-os, hangszóros talpas...
Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest