Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

rambo4ésfél
    Asus P4C800-e Deluxe 3K
    P4 3GHz 1Mb Prescott 5K
    2x1Gb Kingmax DDR400 4hó gar 8K
    Sapphire 2600xt 256Mb DDR3 AGP 10K

bubocka
    Összesen: ~30-32K

Geza26
    Xpertvision 2600 XT 256 MB (vadonat új) 10K
    WD5000AAKS vinyó (1,5 éves) 8K

Lamair
    Összesen: ~140K

tope
    Összesen: ~28K

sequator
    Lap+proci: ~4K
    Kisebb vinyó 2K, a nagyobb ~4K
    ODD: 1K
    Ház táp nélkül ~2K, táppal ~3,5K

szaszlaci
    Gép vízhűtés nélkül: ~30K
    Bigwater: Sajna a vizescumók nem annyira kelendők, és emiatt csak nyomott áron lehet eladni őket, legyen szó egy CPU blokkról akár, ami nem amortizálódik és használtan is csak kb feléér lehet kb megválni tőle....így az árát ~12-15K-ra saccolnám.

molngab

AMD 64 X2 5000+ hűtővel: ~13-14K

marsu
    1db - USB-s INFRA port 1000Ft
    1db - Edimax 5 port 10/100 Switch ~2-3K
    1db - Logitech Y-RK49 vezetéknélküli billentyűzet + egér (fehér) ~4K
    1db - LG CD író / újraíró. Model GCE-8160B (16x10x40) IDE 1000Ft
    1db - Samsung CD író / újraíró / DVD olvasó. Model SM-308 (8x4x32x8) IDE 1000Ft
    1db - Plextor CD író / újraíró / DVD olvasó. Model PX-320A (20x10x40x12) IDE 1000Ft
    1db - NEC DVD író / újraíró. Model ND-4571A fekete (16x8x48x32x48) IDE 2000Ft
    1db - 10/100 Ethernet LAN PCI 500Ft
    1db - SB Audigy 5.1 hangkártya PCI ~4K
    1db - 56Kb/s modem PCI 500Ft
    1db - 10/100 Ethernet LAN PCI 500Ft

okos67
    Összesen: ~15K

werszomjas
    Összesen: ~20K

Ice!?

Annyit semmiképpen, saját véleményem szerint ~50K-t ér esetleg 1-2K-val többet max.

dni
    Jelenleg szerintem a C2D konfig eszik kesvesebbet, és ha kell tudod tuningolni is, viszont ha energiatakarékos AMD procit vennél, akkor a második fogyasztana kevesebbet, főleg, hogy ha az init VGA-t használod...szerintem a C2D-t tartsd meg, de igazából Te érzed melyik áll közelebb a szívedhez.
    C2D konfig: ~34K
    AMD konfig: ~32K

Shono

A gép szerintem kb 15K-t ér, vagy némivel felette (max 1-2K)
    A monitor attól függ CRT esetén 5K, LCD esetén ~15K

choorka
    Proci: 10-12K
    VGA: ~9-10K

tipuka
    Összesen ~38-42K körül mozog.

Egy kis eligazítást írnék, mielőtt pü-ben zaklatnának páran.
    Az árazás nem kötelező sem részemről, sem más részéről, ez amolyan segítség felétek.
    Az árazó rangját ne nézzétek találkoztam már olyan újonccal, aki 286-s korszaktól követi aktívan a pc-k világát, tehát ne ítélkezzetek rang alapján.

Az árak nagyban függnek a mindenkori piaci helyzettől, ergo jelenleg a gazdasági válság hatására kicsit felmentek az árak (kb. ilyenkor a nagykerek is mesterségesen a karácsonyi vásárlások miatt fenntartják az árakat), viszont figyelembe kell venni azt is, hogy a használt termékek zömére nincs garancia, vagy már olyan idős, hogy bármikor a túlvilágra költözhet, ezért árazok pl egy DVD írót 2000Ft környékére, az árazást kérő pedig tudja, hogy mennyire leélt az írója, így ha alig használta, akkor nyugodtan dobhat még rá 1000-1500 Ft-ot. Ugyanez vonatkozik minden egyéb hardverre is.
    Figyelembe kell venni, hogy adott konfig egyben lehet olcsóbban kerül beárazásra... miért is? :
    Egy P4 3Ghz-s Northwood magos procit sokan hirdetnek a PH-n 8000 Ft felett, de mint tudjuk AMD megfelelője 3-4000Ft körül mozog és lapot is olcsóbban adják hozzá. Ezek a cuccok a mai játékokhoz már elég kevesek, viszont irodára / otthoni felhasználásra bőven elegendők, ezért ha konfigot áraztatsz ne csodálkozzatok, ha egy 3Ghz-es Netburst architetktúrájú proci és lap kombóra nem írok 7K-nál többet.
    Az alaplap bármikor megadhatja magát, nem is beszélve, hogy akár eladás után a vevő amint beteszi a házába, lehet másképp fekszik fel a lap, és a PCB tekeredik, vagy kontakt hiba miatt el sem indul (sok ilyennel találkozni 3-4 éves deszkánál).
    Visszatérve a 8000Ft-os P4-hez, amit teljesítményben leköröz kb 4x egy E2140-60, ami szintén 10K-t nyaldossa alulról kisebb fogyasztással 2 maggal.
    Remélem nem bántó senki számára ez a kis iromány, de fontosnak tartottam leírni ezt a dolgot.
    Segítségetekre lehet, ha benéztek a hardverapróba, valamint nem túl régi terméknél megnézitek az új árat is. Értelemszerűen ne a vevővel próbáljátok kifizettetni az új árat, vagy az alkatrészt terhelő ÁFÁ-t.
    Remélem segítettem.. :R

[ Módosította: Bordoi ]

Új hozzászólás Aktív témák