- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mefistofeles #99 üzenetére
Ez így igaz. Én élőben szeretném az életemet leélni a hercegnőmmel, telefonon minden torzul.
Meg egyébként pont azt láttam és hallottam is, hogy a lányok kéretik csak magukat az ilyen oldalakon, hogy több önbizalmuk legyen, a fiúk meg csak bohócot polírozni járnak fel; kapcsolatot senki nem keres, vagy ha mégis, azt pár hónapig képes csak tartani.
Nálunk a családban több generációra visszamenőleg a problémás kapcsolatok helyrehozása a gyakorlat; válásra nem emlékszem. (nagyszüleimet 60 év jó-rossz után is csak a halál választotta szét, de Apám is már 30+ éve van az Édesanyámmal.) Semmiképp nem akarok csalódást okozni olyan lánnyal, amilyenből a korosztályombam egyre több van.
És igen, szerintem ez 80% neveltetés, 20% hajlam; sok embernek van gyereke akinek nem kéne
-
válasz
mefistofeles #89 üzenetére
Telefonon kösz nem. Ismertem lányt és fiút is aki tett ilyesmit... Csak megerősítette az inkább egy életen át egyedül maradok érzést
Én már a tűrhető robotnőket várom
-
válasz
mefistofeles #89 üzenetére
"30 éve is voltak ordas ku**ák és aggszüzek is"
Azért nem csak ez a két véglet van szerintem.Ez egy nagyon érekes kérdés, hogy mikor mi a fontos egy ember számára. Én úgy gondolom, hogy mindenki a hercegét vagy a hercegnőjét keresi. Csak az online világban ezek eltorzultak.
Nagyon sokan elszálnak maguktól. Kevés az önismeret, az önkontroll és a legtöbben első körben lenézi a másikat, vagy negatívan tekint rá. Nem nyitottak igazán a másik félre. És ezt nemtől függetlenül gondolom így. -
válasz
mefistofeles #87 üzenetére
Nem éppen a lányokkal való sikertelenségem volt az írásom mondandója, sokkal inkább az, hogy azáltal, hogy mindenki a telefonjában él, sokkal nehezebb megfelelő pillanatban elé állni. A másik fele, hogy nekem már túl sok ez a fajta laza erkölcs
-
válasz
mefistofeles #75 üzenetére
Nem mindegy, mit és hogyan adsz nekik.
Ha csak nyomogassa, abból sok jó nem lesz.
Ha keresel fejlesztő játékokat, akkor jól is kijöhetsz. -
válasz
mefistofeles #79 üzenetére
Szülőkre tolom rá, mert a tech cuccokat használják babysintérnek
-
válasz
mefistofeles #75 üzenetére
A baj ott kezdődik sokszor, ha nem tudják a technikát használni és a javukra fordítani...
De ők tudják és ez jó. És ez a szülői felelősség része is, valószínűleg Te is jó példával szolgáltál előttük.
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #63 üzenetére
Nem ugyanolyan káros, mert a legnagyobb károkat a korai gyerekkorban okozza a kütyüfüggés, torzítja pl az agy fejlődését is.
Ha már odáig ejutottak, hogy át tudnak menni a haverhoz, a pc-n fel tudják telepíteni és el tudják indítani a játékokat, elolvasni a videók címeit, stb, akkor pár órára már nyugodtan oda lehet engedni őket. És nem is ez a lényeg.
Hanem a lényeg az, hogy ne a szülő nyomja a kezükbe, hogy tessék fiam itt a vonatos videó, csak kussoljál el, anya hadd facebookozzon nyugalomban. Most momentán ha megnézel egy átlag 4 évest, artikulálatlanul üvölt a játszótéren miközben maga alá szarik, ami minden tekintetben teljesen abnormális. Kb az életkoruk felével megegyező szintű értelmi képességekkel rendelkeznek. Ennek szerintem az egyik fő oka a youtubeoztatás.
-
válasz
mefistofeles #25 üzenetére
A kiindulási pont nem az volt, hogy ismerünk mindenkit.
Mondjuk számomra milliós a város és nem 100 ezres kategória.De! Nyilván azokkal az ismerősökkel akivel gyakran találkozok, köszönő viszonyba vagyok. Akikkel ritkábban vagy csak életemben kétszer láttam, nyilván nem. Legfeljebb akkor ha felismerem vagy felismernek. Aki nekem köszön az minden esetben kap viszont köszönést. A köszönés stílusában.
Egyszer egy embert vérig sértettem. Celeb volt, akit ismernem kellett volna. De nem ismertem. Porig alázva érezte magát ránézésre. Mentségemre legyen szólva nem az én stílusomban zenél.A kemény mag, még a fórumokon is igényli a köszönést. De csak a digitális szemétre elpazarolt energiát fokozza a köszönés.
-
válasz
mefistofeles #6 üzenetére
Azt ne várd el, hogy több generáción átívelő problémákat egyet generáció alatt rendbe lehet hozni. Nem lehet. De sokat tud javítani a helyzeten egy generáció.
Azok a szülők akik maguk sincsenek tisztában a követendő szokásokkal, mit tudnak tovább adni a gyerekeiknek?
A teljes iskolarendszer átvette a poroszok ostobaságát. Nem a gondolkodás a fontos. Helyette a lexikális tudás a lényeg. Az, hogy mikor volt a mohácsi vész, legfeljebb a vetélkedő műsorokban jön elő.
Az, hogy hogyan érdemes köszönni és mikor előny a magázás életidegen az iskolától. Egyáltalán az, hogy mit kell tenni a valós életben majd.
De legalább 8 - 12 év alatt nem sikerül készség szinten elsajátítani a matematikai alapműveleteket, az írás és olvasást és a fogalmazást és szövegértést készség szinten.
Nem magyar probléma. Németországban egy pénztárnál sorban állva csodálkoztam el. A kereskedelmi iskolában tanuló fiatalembernek a pénztárgép megmondta, mennyi pénzt kell vissza adni. Azt viszont nem, melyik címletből mennyi darabot kell vissza adni a vásárlónak.
Szinte áthághatatlan probléma volt a tanuló számára. -
válasz
mefistofeles #4 üzenetére
Mikor találkozol a diákkal már régen késő......
Már többszörösen késő.
Egy időben buszoztam Szeged és Pécs között. Ha jól emlékszem Mohács környékén rendszeresen találkoztam tanerővel a buszon.
Velők nem volt kommunikációs probléma. Kommunikáció egyáltalán nem volt. Köszönés, minek. Úgy vágódtak le mellém az ülésre, mintha az életük múlt volna rajta. Megkérdezni szabad a hely, még a végén azt mondom, nem szabad.Nyilván nem minden tanító és tanár ilyen. De a probléma mélységét mutatja a 2 évtizedes tapasztalat.
Gondolom több generáció nőtt fel úgy, hogy a tegezés vagy önözés problémáját nem oldotta meg.
Előny, hogy a tegezésből csak egy fajta van, Viszont lehet önt vagy magát mondani. Ha valaki ön az ön módot használja, az elméletileg a tiszteletet fejezi ki. Ha magáz, az kissé lekezelő forma.Mégis csak az oktatásnak kellene rendbe tennie a helyzetet. Tisztáznia kit kell magázni, ha egyáltalán kell valakit és milyen helyzetekben. Hogyan tudná a szülő elmondani a gyereknek, ha saját maga sincs tisztában vele?
Már óvodában kellene elkezdeni a tanítását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Óra topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- PHP programozás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Gigabyte B85M-D3H-A + I5 4440 + HyperX 8GB FURY DDR3 1333MHz + CoolerMaster N200 + Hyper 103 hűtő
- Apple MacBook Air M1 2020 13" (A2337) 8GB/256GB, akku: 100% (35 ciklus), garancia: 2026.10.12.
- Lenovo Legion Go 512/16 ,19 hónap garancia, szép állapotban eladó!
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar - Garancia - 0 ciklus
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest