- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dömy
tag
Sziasztok
Nemrég vásároltam egy Huawei P8 készüléket, és a 16 giga tárhelyem már majdnem be is telt. Szeretnék venni hozzá egy memóriakártyát, csak azt nem tudom hogy milyet. Ugye a készülék tud sd kártyára is telepíteni, így olyan kártyát vennék amiről viszonylag gyorsan tudja indítani (olvasni/írni) az appokat/játékokat. Kinéztem egy sd kártyát, (alább mellékelem a linket hozzá) aminek 95mb/s olvasási, illetve 80 mb/s írási sebessége van. Namármost az lenne a kérdésem hogy a P8-as ki tudja e használni ezeket a sebességértékeket? Kell e ekkora sebesség hogy úgy olvasson a kártyáról, mint a belső memóriáról Illetve ha nem, akkor a telefon milyen sebességekkel tud kezelni egy sd kártyát. Utóbbi esetbe milyen kártyát ajánlottok, hogy ne vegyek drágán, feleslegesen gyors kártyát.
Nem mellesleg van egy Huawei MediaPad T1 8.0-m amibe egy 16 gigás class 4 kártya van, Jó pár dolgot arra telepítettem, és azt vettem észre hogy belassult a tablet, Le-le fagy, nagyon lassan tölt be dolgokat, még olyanokat is ami nem a kártyán van. Ezt okozhatja az hogy a kártyáról lassan tud olvasni? Gyárira visszaállítva jól működik. Visszatelepítek mindent, fele a tab-ra, fele a kártyára, és megint belassul. Ezért akarok venni a P8-ba egy normális kártyát, hogy még véletlenül se lassuljon be.
A válaszotokat előre is köszönöm!
http://www.gigaplaza.eu/shop/napi-ajanlat/32-gb-kingston-micro-secure-digital-sdhc-mem%C3%B3riak%C3%A1rtya-uhs-i-u3-class-10-sdca3-32gbsp-detail
-
_seth_
veterán
Nincs megfelelő topik ezért ide írok:
Adott egy 2 gigás avixie sd kártya... nem tudom megformázni.... pdan megformáztam fat32-re (fat16 is volt) de a gépek nem azt írják, hogy nincs formázvaUtána pedig azt, hogy nem tudják formázni mert nem olvasható
kis pöcök a helyén van). Tipp?
Addig is: előző karim
1gb kingston sd
3mb/sec írás
7,5mb/sec olvasás
[Szerkesztve] -
comrade
tag
Szerintem a SanDisknél jobb memóriakártya nincs, 5 év gari, stabil olvasás és írás. Márcsak tudom, mert nekem is van egy 1 gb-os darab
-
fasyrt
őstag
A CF karik írási/olvasási sebessége milyen intervallumban mozog? Mit jelent ez hogy most az egyik 60x-os, a másik 80x-os? Mi az alap 1x-es sebesség?
-
amargo
addikt
Hmm Kingston és egész jól írt.. akkor miért van ez a durva eltérés mint amit írtam?
Mondjuk aki használja is és volt pár file a cuccon még.
De az enyémen is (a SanDisk) van elég sok cucc és így írt.. az igazi teszt az lenen, ha csont üressen megformázás után.. de arra nincs lehetőségem.. max az enyémmel
de azt most nem. -
Hege
tag
Hello!
Szerintem jó az ötelt
Nekem is egy usb2.0-s All In One kártyaolvasóm van. Kb fél éve vettem egy Kingston SD Card-ot ( 256 Mb ). Ez csak valami alap változat, nem ultra vagy ilyesmi, de általános feladatokra teljesen megfelelő. Én MP3 lejátszóban és digit fényképezőben használom nap mint nap. Adatvesztés még nem fordult elő.
a sebességek :
Irás : 1500-1600 Kbyte/sec
Olvasás : 6600-6700 Kbyte/sec
Üdv.:Hege -
amargo
addikt
Sziasztok elsőnek ezt a topikot azért nyitottam, mert hasonlót nem igen találtam, de ha van majd oda átírányítotok.
Leginkáb olyanoknak szánom ezt a topikot akik nem tudják eldönteni milyen tipusú memória kártyát vegyen és milyen márkát. Ez szerintem igen hasznos lehet.
Első észrevételem módomban állt tesztelni egy
- Kingston 512
- SanDisk 1G
A tesztet egy NoName (vagy nem tudom, hogy az-e?) USB 2.0-es Kártya író/olvasó-val végeztem (amúgy ilyen all in wonder féleség)
Írási teszt: egy 55megás filt másoltam
- Kingston kapásból 4 percet írt rá! és kb 240-400k között mozgott.
- SanDisk 20mp (!) és kb 2900-3100k között volt.
Olvasás szintén ez a file vissza a vinyóra:
- Kingston a percet nem figyeltem, de 6000-6500K kötött volt (nem is rossz!)
- Sandisk percet szintén nem néztem, de 9000K felett volt mindig!
Várom további észrevételeket, márha valaki megosztaná.
(Vagy esetleg az a topikot ahova ezt írjátok)
üdv
amargo
Szerk: megírná valaki, hogy a cím helyes e? mert nem tudtam eldönteni, hogy egybe vagy külön.. egy egybenre saccoltam.. de az is fura volt.. (Memóriakártyák?)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 2x Kingston SATA SSD 240GB (480GB)
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest