-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laby
őstag
Ez a Nex / a5000 vonal nagyon megtetszett.
Mindig is vágytam egy kis egyszerű Milc-re, talán most lenne a legalkalmasabb belépni még ha csak ilyen kisebb gép szinten is.
Csak objektívet nehéz rá vadászni, vagy legalábbis egyelőre nekem az, ameddig csípőből nem látom át hogy milyen opcióim vannak. -
Laby
őstag
Sziasztok!
MILC topic-ba is szerencsét próbáltam, de gondolom ott kevesebb eséllyel találok alternatívát, mint itt.
Van esély arra hogy 100 ezer forint alatt találjak használtan olyan gépet amivel lehet portrézni? Semmi más témára nem kellene, embert és tárgyat fotóznék.
85-150mm közötti gyújtótáv kellene (akár fix is), és minél fényerősebb a háttér elmosás miatt.Nappali fényben lenne csak használva.
Egy Panasonic FZ200-nál kellene, hogy többet tudjon. Az ottani f2.8 miatt nem tudom van-e jobb opcióm?
-
Laby
őstag
Azért kéne svájci bicska, mert rühelltem a DSLR-nél is mindenre kell objektívet hordani, és cserélgetni, meg ugye drága mulatság is.
Gondoltam hátha lesz Bridge kategóriában FZ200 utód, ami tudásra hasonló, cserébe régi frankó kinézetű masina, de akkor ilyet még nem találtak fel, és ha jól értem már nem is fognak. -
Laby
őstag
Nincs konkrétum.
Nemrég eladtam a DSLR szettemet, akkor javarészt motoros pályanapokat, eseményeket, portrékat fotózgattam, de elég ritkán úgyhogy megváltam tőle.
Most iPhone kamerájával tök jól elvagyok, ha nem kell messzire látni, de néha jól jönne a tele tartomány, meg ami nagyon kéne az a manuál fotózás, szeretnék svenkelni.
És mivel imádom a retró kinézetű dolgokat, így ha találtam volna olyan gépet, ami milc kinézetű, de nem kell egy vagyont költeni rá, akkor valahogy megtudtam volna ideologizálni magamnak, hogy miért is van szükségem rá. -
Laby
őstag
válasz
_csocso_ #63221 üzenetére
Az LX 100 II külsőre egész megnyerő, még ha nem is bridge, viszont sajnos a fókusztávolság kevés, szeretnék távolabb is látni, 180-200mm-ig jó lenne elmenni. Tudom, hogy ezt eddig nem említettem.
Ennyire nincs kereslet ilyen retróbb gépekre? Szinte az összes milc gép így néz ki, azt gondoltam hogy biztos fix objektívvel is van hasonló kinézetű gép. -
Laby
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan Bridge gép 100-200 ezer forint körül, ami retrósabb kinézetű, kocka alakú (mint amilyenek általában a MILC-ek, Nikon Z6, Panasonic Lumix S1H, vagy Olympus OM-D E-M10 Mark II...stb.), és emellett kategóriájában egész jó tudással is bír?
Fontos szempont, hogy manuál módban is lehessen fotózni vele.Régen volt egy FZ200-as gépem, azzal is jól elvoltam, de szeretnék valami olyan kinézetűt amire élmény ránézni, feelinges, és szívesen használja az ember.
-
Laby
őstag
.Sziasztok!
Ahogy itt majdnem mindenki kezdi...szeretnék elkezdeni fényképezni, és gép választás előtt állok amiben szeretném kikérni a tanácsotokat.
40-60 ezer ft körül van a maximum amiből gazdálkodok. Tudom, hogy ebből nem lehet megváltani a világot, de egy kezdő gépet amin megtudom tanulni a nagy részét a fényképezésnek arra elegendőnek lehet.Két gép közül nem tudok dönteni:
Nikon Coolpix L840, és Sony DSCH-300B CE3Nikon mellett szól, hogy Nikon (
), és jó megbízható kis gépnek tartják, Sony mellett szól, hogy több mindent lehet rajta megtanulni, és szebb, és kényelmesebb-jobb anyagból van összerakva.
Ezek alapján könnyen vehetném a Sony-t, viszont olvastam sok helyen hogy a ki-be kapcsoló gombja típushibás és hamar bedobja a törölközőt.
Erről tud valaki valamit nyilatkozni?
Esetleg előfordulhat, hogy ez a régebbi verziós gépeken volt, és azóta már javították?Illetve ha ezen kívül valaki tud még hasonló árkategóriás gépet, akkor szívesen fogadok minden információt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest