- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szg88
őstag
Ha viszonylag sötét beltérben akarsz fényképezni vaku nélkül, arra sok gép kínál lehetőségeket különböző beállításokkal iso stb. De előfordulhat, h állványra is szükséged lesz.
Itt megoszlanak a vélemények, hogy melyik a jobb a sony 9 v. a canon 2xx-as vonal. Sztem egyik sem rossz választás, nekem a canon képei jobban tetszenek egy kicsivel (csak neten láttam őket) a videóról nem tudok nyilatkozni (állítólag abba a sony jobb) A canon látószöge 28mm-es, a sony-é 24mm-es.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem a videózási képességei tetszenek, ellenben a kezemben még nem volt...
Az objektív fényereje nagyjából közepesnek mondható az adatlap alapján, a szenzoron múlik, hogy mennyire zajos beltérben... Az optikai stabilizátor nyilván segít a kézremegésen, de például a gyors mozgásokat mindenképp érzékenység növeléssel tudja "záridőcsökkenteni"...
Mondjuk, ha nem kellenek nagyon nagyméretű képek, akkor még a videóból is lophatók, ha nagyon gyengék a fényviszonyok. B idő nincs például, ami sötétben statikus témánál fontos lehet....
Konkrétabban mit szeretnél fotózni, ha nem titok?
Beltérben vaku nélkül nehéz ügy pl. gyerekeket fotózni gyertyafénynél....
Tesztekre érdemes keresni, pl. a félhomályban készült képekre...[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
szg88
őstag
Rengeteg ebbe a keretbe illő gép van. Egyéb szűkítés lehetőség? Itt van néhány kezdésnek: nikon 8200, nikon 9100, canon 220, sony hx9v
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
-
tpeter77
addikt
szia
Canon PowerShot S5
Panasonic Lumix DMC FZ8 EG
Fuji FinePix S 5800
Fuji FinePix S 8000fdEzek közül a Panát tartják a legzajosabbnak.
Fujikban viszont nincs stabilizátor, egy ekkora zoom-ot tudó gépnél nem vennék (valódi) stabilizátor nélküli gépet.Egyértelműen a Canon S5 a legjobb, akármire is használná a célszemély, csak drága. De ha van rá pénzed, akkor azt vedd meg.
-
TeeJay
félisten
én pont ugyanezt a döntést hoztam meg
nem bántam meg mert még az 570IS kellőképp zajos fotókat tud csinálni ISO 200-on is már
képzelem akkor a 8megapixeles 590IS mit tudna...kár hogy nem lehet egy ugyanazon gépet 3féle felbontással megvenni
pl lenne egy egészjó kompakt váz és választani lehetne hogy 1/2,5"-os érzékelőből 4-6-8megapixeles kell-e neked beleén tuti a 4megapixeleset vinném csakhát nincs olyan
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha fotózni tudó a megajándékozott, akkor minél kevesebb automatizmus, minél több beállítási lehetőség. Erősebb váz, fogható markolat. Igazából mondjuk a Minolta A2 jellegű gépnek örülne talán, de azt meg nemigen kapsz használtan se.
Személy szerint a Fuji S8000 fd-t javasolnám ez okból, az érzékelő a legnagyobb talán, a zoomot meg nem muszáj használni, de az induló látószög is itt a legnagyobb, a javaslatok közül.A Fuji S100FS sokkal drágább, az nem fér a keretbe sehogy sem, na az már azért közelít méretben és fogásban egy komoly géphez.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Szten Márs
nagyúr
Egyik sem rossz választás. Igazából az A570IS sem rosszabb, mint a többi, sőt. Igazából nagy minőségbeli különbségek nem lesznek, mindegyik kellően túlzsúfolt érzékelővel rendelkezik sajna, most nem számoltam ki, de a 650IS-é tippre a legzsúfoltabb.
Viszont mindegyikben ott a képstabi, meg a manuális módok. Igazából szubjektív szimpátia és pénztárca döntsön. De mint mondtam az A570IS is teljesen jó gép, ha külsőre, kinézetre is megfelel, ha ajándék, akkor nyilván ez is szempont.Agent87:
Valóban a K100D-t tartom a legkomolyabb gépnek ezek közül. De ez nyilván nem feltétlen azt jelenti, hogy mindenkinek a legmegfelelőbb. Mindenesetre én is azt venném -
Szten Márs
nagyúr
Attól még tengernek hívják őket... ez olyan, mint ha azt mondanád, hogy a villanykörtét valójában nem lehet megenni, mert köze sincs a körtéhez, csak annyira hasonlított rá, hogy eleink róla nevezték el.... ez persze igaz, de attól még úgy hívjuk.
Ugyanakkor, ha már itt tartunk, a Hold krétereinek csak egy része keletkezett meteoritbecsapódás útján, sokuk más erők (tektonikus mozgások és vulkánosság) révén jöhetett létre.
Ezen kívül, ami azt illeti, a mare-területek egy része nem is kráter.
A földi földrajzi nevek Holdra való vonatkoztatása sem XVI. századi dolog, először Hevelius követte ezt el 1647-ben, de valójában az elnevezések jelentős része Riccioli 1651-es térképére vezethetőek vissza.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Nahh, így az utóbbi egy oldal alapján most elbizonytalanodtam, mivel nálam Fuji F40fd vs. Canon A570IS párharc folyik. Fuji külsőre jobban bejön, több mint 1,5x akkora a CCD-je, viszont mint mondtátok nincs annyi beállítási lehetőség mint a Canonban. Végülis a kérdés a következő: melyik gép csinál jobb képet? A Canon csak profin beállítva múlja felül a Fujit?
[OFF]Annyit megjegyeznék, hogy nekem a záridőállítási lehetőség a legfontosabb, éjszakai autós-és városképek miatt.[/OFF]
-
Szten Márs
nagyúr
Tökmindegy, hogy mivel akarta összehasonlítani, ha egyszer nem azzal hasonlította össze. Biztos bennem van a baj, hogy ezt így látom
Egyébként ha tényleg olyan képeket (sőt akkor valszeg jobbakat) készít az A820, akkor visszavontam a fenti sorrendemet és igencsak jó vétel az árkategóriában.
Majd megnézem, hogy milyen Fuji A-t használtam, ami horrorszerű élményekkel gazdagított, csak elő kell túrnom.[ Szerkesztve ]
-
je_ki
tag
A800 (vagy A820, A825)
tudom, hogy nem minden egy jó CCD, de menj be valami nagyobb áruházba, és csinálj próbaképet minden esélyessel pl ISO800-on, aztán közelíts rá az elkészült felvételre
ja és aki nem követi az eseményeket, ezek a kicsi fuji-k xd és SD kártyákat is fogadnak
[ Szerkesztve ]
rang: Crysis 1600x1200 High NoAA 22FPS
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Kerékpársportok
- Autós topik
- További aktív témák...