- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kompakt vízhűtés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Allien
veterán
válasz neduddki #14116 üzenetére
Ezt inkább ne feszegessed. Vedd meg, amit most gondolsz (majd), és a következő géped már lehet, ilyesmi lesz, hidd el! Rá kényszerítik az embereket, mert nagyon lerontják a minőséget az alsóbb szegmensben. Másrészt, egy jobb kompaktra is bőven lehet költeni, plussz akksik (me ugye nem megy minden AA SAFT-al, ugye?), memkártyák, kistáska, ha jobbat veszel, és van rajta külső vaku papucs, akkor KELL rá egy vaku is, esettleg egy olcsó álvány, és ha lehet rá tenni, akkor előtét lencsék, szűrők. Pl makró előtétet nagyon-nagyon szeretik, de lehet a tele tartományt, vagy a széleslátót is növelni, ha alkalmas erre a gép.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Szten Márs
nagyúr
válasz neduddki #14110 üzenetére
Mondjuk a Canon kompaktjaival meg az a baj, hogy a 25mm-ert nagyon nem közelítik meg, 35-36mm környékéről szoktak indulni. Mivel a kompaktok képminősége igen meredeken ível az idővel lefelé, és végleg kiábrándultam belőlük, sajnos sok okosat nem tudok mondani. Az FZ4-nél érezhetően jobbat meg pláne nem.
De talán a többiek. Tudom, a lepényhal meg reményhal, meg hasonló tengeri herkentyűk... -
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #14106 üzenetére
HI!
na akkor kicsit osszeszetebben: birnam a pana fz18-at a zoom miatt, de kicsit jobb kepminoseget varnek foleg setitben es iso novekedven /azert ha akad vmi ertlmes utlrazoom ne fogjatok magatok vissza:- )/ azert egy 35-re vetiott 25mm /kornyeke/ jol tudna esni
canon a720/a650 nezegetem /nem vagyok oda a nagy pixelszamert/ meg az franya nagyobb zoom jol este de a canon normalisabb kompaktjai kepit neha meglepoen tudom nezni:- )
manualis dolgok nem lenyegesek raw szinten nem ebbol kvetkezik hogy nem baj ha magatol is jol osszehozza a kepekt /fontos!!!:- )/
legyen gyors!!! /fz4 ijjen szempontbol kielegiti az igenyeim, anno majdnem elcsereltem par naposan, hetesen fz20ra de par nap egyutteles utan a minoseg kulomseg ellnre a sebesseg a fz4 fele huzott es azota sem bantam meg/
aszem ennyikoszi
udv
neduddki
p.s. van egy ojjan erzesem hogy majdnem ugyanezt ma mutkor is leirtam:- )
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
tbs
addikt
válasz neduddki #14097 üzenetére
Huhhh... Itt nem fognak szeretni ezzel az írásmóddal. Enélkül is bőven van félreérthető dolog tucatszám. Válassz másik nicket, avagy privát.
Amúgy pedig vegyél Pentaxot. Akármelyiket. Ja, az neked nem lesz jó. Nagyobb a panánál és messze jobb képeik vannak, mint a 350D-nek...
Oly, Sony körökben nézelődj, a többi márka fényképezőgépméretű fényképezőgépet gyárt... (Bár a kanon elvetette a sulykot az 1000D-vel... )
Kompaktban nem vagyok otthon, bocs. Látod megakadtam a rendes bötüsorrendednél...
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #6525 üzenetére
HI!
Ma megiotnlejart:- (
kepzajhoz: szoval ugyaneszt lecsatintanam az fz4 val /hehehe:- )))/ meg egy 350-val /nekem kb ez amivel szorakoztam mar egy kicsit es nekm oleg a minoseg/ akor tobbet mondana, de szeritnem ez nekm ok:udv
neduddki
mod: a dprivjut szoktam en is ajalgani, de ma ikabb az emberek elvarjak hogy mongy vmit mint hogy ok doncsenek:- ( /fene a gusztusuk/
koszi meg egyszer az idod: - )vegul is ne kegyunk telhetlenek: egy hasselblad 570 meretkben 100rugoje barmikor vevo vagyok:- )))
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Szten Márs
nagyúr
válasz neduddki #6525 üzenetére
Pixinfon nem szidják annyira, de tesztekben nem szokás gépet szidni, nem lenne jó politika a tesztoldal részéről. A szemednek higyj, a képeknek. Ha azok megfelelnek, akkor ok.
Ezt a tesztoldalt érdemes megnézni,általában az egyik legelfogadottabb oldal:
[link]
(Vagy legalábbis a conclusion részét mképpen)
Amit én is látok a képeken: "Some shadow noise visible even at ISO 80, Noise Reduction effects start to creep in and smear detail from about ISO 125"[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #6523 üzenetére
HI!
hmm pixinfon nem is szigyak annyira, amugy lehet hogy nekem jobb a 650is? vagy a nonek?:- ) /hmmm megis csak veszek iden gepet???:- ))) pedig nem akartam iden:- )/
udv
neduddki
mod: ezt olvasom: bof meg ezt bof /eddig hiszek nekik, mert amit pana-lrol irtak arrol kocafotosilag si kb aszt lattam, teremszetesen sokkal kevesbe/
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz neduddki #6522 üzenetére
G7 G9... hát engem nem igazán tudom mit mondjak ezekre a gépekre. A G7-re semmit, mert nem nagyon nézegettem. Ami a G9-et illeti: Nagy érzékelő, persze, kompaktos viszonylatban, 1/1,7". Viszont emellé 12 megapixel, szóval az elemi érzékelők semmivel sem nagyobbak, mint bármelyik másik mostani marketingtermék gépnél
A várakozásoknál jobb képet készít, néha meglepően részletgazdagat. Viszont azért ISO80-on is látszik szépen a zaj már: [link] - lsd bejárati kapu felett. Igazából szerintem bőven túl drága ahhoz képest, amit tud.MOD: ha olvastál G9 tesztet, utána ha van még kedved hozzá megoszthatod a véleményed az olvasottakról, kiváncsi vagyok hogy látod a helyzetet a géppel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #6520 üzenetére
HI!
lejart:- (
VAN!:- )))udv
neduddki
mod: canon kompaktokbanszinte becsukot szemmel bizok dragabbakban aze/:- )
sot lehet hogy no-nek keresek egy ijjet vmejjik nagykerben:- )
ha mar itt tartunk: g7-g9 temnyelg annyira kepcsegbe ejto? elbirnek visekni egy nagy erzekelot, de kompakt meretben, neha meg a fz4 is nagy nekem, kocafotosd vagyok en:- )[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz neduddki #6520 üzenetére
Ha 50-ig el lehet menni akkor nálam A570IS vs F40fd lenne a dolog.
A570IS: optikai képstabilizátor, nagyobb (35-140mm) gyujtótáv-átfogás. Nem hiszem, ogy calódna benne.
F40fd: Kompakthoz képest nagyon tiszta magas ISO értékek, cserébe nincs optikai képstabilizátor és valamivel szűkebb (36-108mm) átfogás.Ömm tesztek:
Canon A570IS: [link] [link]
Fuji F40fd: [link] [link]MOD: jaja meg közben meg is válaszoltam, pedig akkor még nem is láttam, hogy kérdezed Egyébként a teszteket érdemes azért átfutni, meg a tesztképeket megnézni a galériákban, elég jól be lehet utána határolni, hogy melyik is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz neduddki #6518 üzenetére
A mindenféle új varázslat az amiről már x ideje siránkozunk: marketingetetés miatt romló képminőség. Nem írom most le ötezredszer, mert lehet h nem is érdekel, ha mégis akkor szólj és kifejtem bővebben
Magyar menü? Hááát... mivel még a gépemen sincs egy fia magyar program sem, hát nem ez szokott lenni a fő szempont, így fogalmam sincs melyik gépben van és melyikben nincs... Canon Powershot A550, A560, A570IS - ezeknél jobbat nem nagyon kapsz. Igaz van manuális állításra lehetőség, de max nem használja.
Fujifilm F20, F30, F31fd, F40fd - ha valahol látsz még ilyet, akkor mégis ezek valamelyikét preferálnám auto módban való kattintgatásra a Canonokkal szemben. F40fd-t szerintem még lehet kapni, magas ISO-kon is nagyon klassz, zajmentes képe van, kompaktok között mindenképpen kimagasló.
(Azért aki a régi jó masinákhoz van szokva nem fog lehidalni a képétől, pozitív értelemben legalábbis semmiképp sem, de ez mindegyik mai kompaktra igaz. )
Jahh van neki saját foruma is, ha szeretnél tulajoktól érdeklődi, pl magyar menü felől: [link] - ezt érdemes megtenni, meg esetleg képeket is kérni, mert egy hátránya van ezeknek a Fuji gépeknek: elég magas kromatikus abberációt képesek produkálni. Adott helyzetekben zavaró lehet a jelenség.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LEGO klub
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VoIP telefonálás
- További aktív témák...
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Megkímélt-
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest