- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
vzsryl #32922 üzenetére
Nem feltétlenül akarok, az a kérdés, hogy kell-e. De 14adam VX450es képe meggyőzött, felesleges lenne a nagyobb verzióra költeni. Nem is lenne baj ha maradna ~10 ropim a csere után, jól felmentek a Quad árak
Szóval úgy néz ki megvan a választott, HX450, 20ért nemigen van jobb -
Speed®
titán
válasz
Orlifuck #32911 üzenetére
A jobb oldali "beállításaim" menűben a privátokkal kapcsolatos értesítőket, a Kedvencek oszlopban a megfelelő rublika kiXelésével a többit szabályozhatod.
vzsryl
Tisztában vagyok vele, hogy elegendő a teljesítménye, írtam is, hogy ~mennyi lesz a fogyasztás az új procival (@3GHz/1.15V), nem ez a lényeg.
Hanem az, hogy a jelenlegi passzív tápomhoz hasonlóan kussos megoldás szolgáltassa a kakaót, tehát ne pörögjön fel terhelve a táp ha lehet.
Szóval a kérdés az, hogy emiatt szükséges-e túlméreteznem a tápot, vagy a HX450 is hangtalan marad ekkora terhelésnél. A jobb hatásfok miatt nyílván jobb lenne a kisebb táp, de inkább bukok pár Wot ha ez az ára a némaságnak.. -
Speed®
titán
válasz
Piloss #32908 üzenetére
Totyikhoz:
~200W terhelést feltételezve (jelenlegi konfigban Q8300 lesz hamarosan) mennyire valószinű, hogy halk marad egy HX450? Ha túlméretezem és HX620at veszek, gondolom esélyesebb a felpörgés nélküli üzem
Konkrétan nem szeretnék sokat költeni feleslegesen, ha lehet, akkor HX450.. -
Speed®
titán
válasz
C.Brigante #16963 üzenetére
Mivel a Sifi 12Von fogy el, ezért ott kell erősíteni. A VX450 meg igen izmos..
-
Speed®
titán
válasz
Digitalis #16915 üzenetére
PCI, I\O eszközök, stb, manapság már nem kell erős legyen.
Maradjunk annyiban, hogy nézz utána mit kajál egy 3.2G fölé húzott Q6x00.
A VXben Seasonic bél van, az Atlasban AcBel, nem rossz, de nem is csúcs.
A Sifi 12Vos ágainak összterhelhetősége 30A, a 400as Libertym is tudta ezt.
Az erős 12Vos rész, a minőségi venti, a gari és az ár is a VX mellett szólnak.
De ezt itt befejeztem, meddő vita. További kellemest. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Digitalis #16852 üzenetére
A leégett Emaxod 4.5 év után égett le és nem vitt semmit magával.
A frissen vásárolt Ánusz tápod meg egy átmatricázott Chieftec, amit egy kis Quad tuninggal ki lehet fektetni 12Von, erősebb vidkari nélkül is. A 100Wal gyengébbre matricázott VX450 meg röhögve elvisz egy CF/SLI konfigot Quad tuning mellett. Akkor miről beszélsz? Szerintem akkor járunk a legjobban, ha utánaolvasás előtt leginkább semmiről..én kérek elnézést.GoodSpeed
15k alatt megúszhatsz egy VX450est, annál jobbat nemigen találsz.
Erős, megbízható, Seasonic bélésű és halk a ventije. Mi kell még -
Speed®
titán
válasz
Szten Márs #15968 üzenetére
Nincs benne vmi, ami érzékelné, ha egy ágon 18A feletti igény jelentkezik?
Tudom, hogy sok tápnál a 12V ágakat egy pontból eredeztetik, de akkor miért 3x18ként tüntetik fel? Hogy megfeleljenek az ATX2.x standardoknak? -
Speed®
titán
Szemelvény egy egri eladó honlapjáról:
"Táp 400W P4 Hunt Key LW-8250 Plus (az egyik legmegbízhatóbb táp a Világon, hazánkben kevésbé ismert a magas ára miatt) 6.000Ft"
És lesz aki megveszi, elég szomorú -
Speed®
titán
Abban a konfigban egyedül a proci fogyasztását lehet érdemben befolyásolni, a VGA 1.1Vos modBIOSal sem fog nagyságrendekkel többet enni és 2Dre ígyisúgyis visszaveszi magát. Az E8400 meg alapból sem kajál sokat terhelve, köszönhetően a 45nmnek. De alapértelmezetten működik benne a C1E/EIST, szóval buhera nélkül az a gép egy 100as villanykörtével rivalizál.
Aki "ért hozzá" és tuningol, az lemond az alacsony fogyasztásról általában.
Én winből állítgatom a procit, általános használatra/letöltésre 1200MHz/1.05V..ha meg játszok, akkor betöltöm a 3200/1.4es profilt és hadd szóljon.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
titán
A tápokhoz értesz, mással nem foglalkozol a szakmában?
Hallottál már EISTről és 2D módról? Terheletlen állapotban drasztrikusan csökken a CPU/VGA étvágya, visszavesz órajelből és feszültségből egyaránt. Letöltögetés közben az a gép 100W alatt fogyaszt bőven ezeknek köszönhetően. Nekem 24/7 megy a gépem és havonta 3k körül növeli a fogyasztást.Neoteric
"amúgy a tápnál h vanez a felszedés dolog? pl ha van egy 300wos táp és nekem mondjuk csak 150et enne a gép, akkoris 300at szed fel nem? vagy csak 150et?"
Az alkatrészek fogyasztása és a táp veszteségi együtthatója adja az összfogyasztást. Ha az alkatrészeid 200Wot kajálnak és a tápod 80% hatásfokú, akkor az azt jelenti, hogy a konnektorból 250Wot vesz fel. A különbözetet meg frankón elfűtiA gép amit leírtál tényleg ~100W körül kajál, ha nem húzod a procit benne. Persze a táp miatt ez a konnektornál ~150W körüli értéket jelent.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Windows 11
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen videókártyát?
- 5 napot ad a Sony a PlayStation Plus-tagoknak a leállás miatt
- NBA és kosárlabda topic
- Mini PC
- Kriptovaluták és az adózás
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.