- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Aktív témák
-
Krisz.19
csendes tag
hi! igazából nincs kihez fordulnom a támában mert az átlag parabolaszerelők általában ritkán találkoznak Pc-s műholdvevőkártyával ,ha mégis beállítják és annyi -az általam leírt probléma nem lehet általános mert eddíg senki nem tudta a megoldást rá...vagy csak pechem volt?
tudna valaki segíteni?! problémám a következő:
skystár2 műholdvevő tunerkártyám pc csere után átkerült új gépbe feltettem mindent és műxik ..DE , csak az utoljára használt holdon levő csatornák jönnek be és mikor szeretném másik holdra fordítani a motoros forgató kijelzi (osd-n) ,hogy megy de a valóságban nem fordul...tehát csak azon a holdon marad kézi vezérléssel a digipower sg-2100 forgatható mindkét irányba ,de a PC nem vezérli több olyan vezérlőprogit feltettem ami eddíg ment most meg sem mozdul..mi lehet a gond?
ss2+progdv+ssdiseq
Krisz
krisz.19@dpg.hu ( választ ide kérnék e-mailomra ,ha van aki tudja a választ ,úgy hamarabb eljut hozzám az infó ..köszi előre is) -
sekli
addikt
Ja, és Pinnacle PCTV SAT a király, azzal digitalizálni is lehet!
-
rankesz
veterán
Lehet kicsit súrolja az alapelveket, de hallottam olyat hogy vannak a ProgDVB-hez olyan pluginok amik kikódolják neked a UPc és egyéb kártyás adásokat
sat.hu fórumon kell szétnézni
Meg itt: [link] -
-
Norbi1983
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,pár dologban.
Nekem van egy Terratec Cinergy 1200 DVB-S tuner kártyám,Philips SAA 7146 chipset van rajta.
A gyári szoftverekkel,csak pár adót tudok befogni és szeretnék többet!
Ha bármilyen más programmal probálkozom,pl:dscaler nem sikreül behozni semmit!
A másik hiba hogy ha telepittem a chrisstv-t akkor nem tudom használni mert nem találja a videocapture-t!
Pedig már probáltam mindent!!!
Geforce 5200-as videokártyám van,regeben sikerült,DE most már nem tudom felrakni hozzá a WDM dolgokat!! szerintem ez lehet a bibi!
81,85-ös nvidia driver van fent.
Már raktam sokszor újra rendszert,de nem sikerült megoldanom a problémát!!!
Amugy a kártya,a maga chipset-jével alkalmas az olyan programok,futtatására amely kikódolja a tvcsatornákat???
Válaszotokat elöre is köszönöm!!! -
nRu3
addikt
a kodolt csatornák nézéséhez ,a CI-modulfogadó az minek ha ehet nézni csak előfizetőkártyával is? és miért ,miben különböznek a különbözö modulok? ha csak az előfizetés más, vagy csak a modulal is lehet nézni kodolt csatornákat? egy kicsitt összezavarodtam.
-
georgeeboy
tag
no upp ennek a témának iss...
-
Tellurit
csendes tag
csak ironikusan mondtam! boccs, ha félreérthető voltam. Amúgy 0 tapasztalatom volt nekem is, de hát rá kell előbb jönni, 0 tapasztalaról indul minden, mégis nem tudunk csinálni sok mindent. próbálgatni kell, egyszer rájössz! pl a parabolámat próblágattam 1-2 órát, aztán belejöttem. Ma már nagyjából is sikeresen ráállítom a holdakra.
-
Smalley
csendes tag
Szevasztok!
Én egy Pinnacle PCTV 400i-t vettem. Frankón fogok is vele egy csomó arab, meg egyéb érdektelen csatornát. Hogyan lehet ezzel valami nézhető is találni? UPC kártyám lenne, csak nem tudom hova dugni ezen a kütyün..
Elég kezdő vagyok még a témában, bocs érte... -
bundas
csendes tag
válasz
georgeeboy #25 üzenetére
Cserébe kaptam, így gari nincs hozzá, de bontatlan volt. Én kipróbáltam csak.
Nem sürgős eladni, ráérsz gondolkodni.
Van hozzá távirányító is.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
georgeeboy #24 üzenetére
van, de ha nem vadászol műholdra (80-as tükörrel nem igazán van értelme), akkor teljesen felesleges. Van valami satfinder nevű wines progi, ami kiírja, sőt kimondja, hogy milyen erős jelet észlel.
Ha 1 holdra akarod fixen belőni, akkor csak addig kell forgatni a tükröt, míg a legnagyobb értéket nem mondja. Ott rögzíted, és kész.
ha forgatós, akkor belövöd egyre, aztán ellenőrzöd, hogy követi-e a többit forgatásra.
Ha több fej van, akkor az egyikre belövöd az egyik holdat, majd a másik fejet ehez állítod a megfelelő pozícióba.
Amúgy párezer Ft egy ilyen teszter, csak most sehol nem találok linket. -
georgeeboy
tag
Nah,pont ezért nyitottam ezt a topicot, remélem segítségére lesz mindenkinek. Amúgy milyen műszerrel lehetne műholdat keresni? Van erre műszeres megoldás? Mert ha nem túl drága akkor érdemes lenne egyet újítani.
-
ngabor2
nagyúr
A tányért délnek fordított kb, igaz eleinte igaz kicsit próbálkozni kell, de idővel akár már saccra tudod a műholdakat váltogatni.
Béna voltál nagyon ha te antennaszerelőt hívtál
Egy holdnál, igen, ennyi. Ment is, nem volt vele probléma. De többnél már nem ilyen egyszerű. Ráadásul kiderült, hogy a forgatót se a legjobb helyzetbe tettem fel, ezért szívtam vele.
Lehet, hogy inkább azért hívtam szerelőt, mert heteken keresztül nem volt időm arra, hogy egyedül beállítsam az antennát. Aztán kiderült, hogy a beltéri is hibás volt benne, meg a tévé is akkor adta fel, tehát ''ha már ott van, akkor megnézi'' esete volt.
De miért béna az, aki szakembert hív olyan dolgokhoz, amiben nem full profi? Ez volt az első parabolaszerelésem, 0 tapasztalattal. -
bundas
csendes tag
Ha használt is jó lenne, nekem van egy Hauppage WINTV-NOVA-CI eladó. Saccra az lehet, mint a SS1CI. Progdvb támogatja, lehet vele HDTV-t is nézni. Egy hete van nálam, de inkább egy külső tuner kellene helyette a monitoromhoz.
15k-ra tartom. -
Drótszamár
őstag
Lenne egy amatőr kérdésem. Ugye a Skystar softja által kibontott képet tudom nézni a tvmen a videókártyám tv-outja segítségével? Tehát overlay felületre pakolja ki a képet?
Tervbe van véve ilyen kari vétele a jövőben, de nem szeretek monitoron tvzni. Szal a PC műholdvevőként funkcionálna majd. -
Horny256
senior tag
válasz
georgeeboy #18 üzenetére
Hali
Képet nem hiszem,hogy lehet csinálni de megprobálom( mert mozog )
Viszont látom P4-d van
Nem szereti a progdvb a HT miatt
De amugy tökéletes -
georgeeboy
tag
nincs valakinek esetleg screenshot egy digitális műsorrol,mondjuk egy full jpg vel tömve? Ami tapasztalat szerint jó minőségű volt.
-
Tellurit
csendes tag
válasz
georgeeboy #15 üzenetére
nem tudom mennyire lehet több fejet egyszerre használni sajnos!
a soft ill harveres dekódolás minősege között nincs különbség. A hardveres dekode annyit tesz, hogy nem a procit terheli, hanem maga végzi a kártya a kibontást. -
georgeeboy
tag
Pill...
Lehet hogy elbeszélünk egymás mellett. Én elsősorban digitális programokra lennék kiváncsi,ezt tudja a SS-I? Nem analógra. hmm. DVB-S ugye? Nah nekem ez kéne,nem analóg. -
georgeeboy
tag
Az mennyivel bonyolítja a dolgot,hogyha mondjuk két parabolát akarok két fejjel,vagy hármat. Lehet olyan ,hogy esetleg jobb minőségű lesz a Szoft. mpeg2 dekódolás egy frankó codeccel,mint mondjuk a skystar I-nek a hardverese? Mert akkor tuti fölös a dolog télleg. Esetleg a CI slot
-
Tellurit
csendes tag
válasz
georgeeboy #10 üzenetére
nem éri meg, keress használtan egyet! itt a ph hardver piacon nem ritka a ss2!
egy 80-as parabola tényleg elég. (kb4-5k körül van)
aztán egy 0.6db-es univerzális fej (ma már ilyeneket adnak) tavaly 2990Ft volt, amit vettem. ''Sima'' koax kábel kell még, ami 50 ft/m áron van. max 40m legyen (én 25-öt használok, semmivel sem lett jobb a signal a 4m-es kábelnél se).
F csatlakozók a koax két végére. ehhez nem kell semmiféle szerszám, magad is könnyed ráteszed és 50ft/db. összedugod a koax-szal a fejet és a kártyát és mehet a használat!
[Szerkesztve] -
Tellurit
csendes tag
ennyire nem kell eldramatizálni!
A tányért délnek fordított kb, igaz eleinte igaz kicsit próbálkozni kell, de idővel akár már saccra tudod a műholdakat váltogatni.
Béna voltál nagyon ha te antennaszerelőt hívtál
na amúgy az ss2 használtan is ugyanolyan jó és 10-15k körül mozog. Én 10kért vettem+1030Ft posta volt. A ss1 jóval drágább (50k),és csak annyival hobb hogy harveresen tömöríti ki a mpeg2 folyamot, aminek a mai gyors gépeknél semmi jelentősége nincs. Én is nagyon meg vagyok vele elégedve. (bár én a képre igényes vagyok, nem vmi túl jó a képminőség, de azt mondom türhető és megéri) -
Horny256
senior tag
válasz
georgeeboy #1 üzenetére
Hali
Én SS2-vel rendelkezem és szerintem tökéletes amire én használom -
ngabor2
nagyúr
válasz
georgeeboy #10 üzenetére
Nagyon jó kiindulópont a www.sat.hu. én is onnan okosítottam ki magam.
Fej (alias LNB): mindenképp olyan kell, ami digitálist is fog. Ilyet 3-4eft-ért már kapsz. Tükör: egy 80-as elég, ha jól be van állítva.
koax kábel, F csatlakozók. a beállítás sokkal fájdalommentesebb és gyorsabb, ha antennaszerelőre bízod. Én is kb. 2 napig kínlódtam vele csekély sikerrel, ő fél óra alatt pöpecül belőtte egy ezresért.
Ha van valami előfizetésed kódolt műholdas adásokra, csak akkor érdemes CI-s kártyát venni. Persze a gari sokat jelenthet... -
georgeeboy
tag
Akkor ez megérne Bruttó 25E,számlával,garral?
Amúgy nekem mi kell még egy ilyen rendszerhez? Úgyértem tányér,mekkora, fej,milyen fej, meg hogy lehet beáálítani műholdra,meg ilyesmi...Hol találok erre infót?
thx... -
Tellurit
csendes tag
válasz
georgeeboy #8 üzenetére
pont azért van a slot, hogy belerakd a kártyát a dekódoláshoz.
-
georgeeboy
tag
Ezt a skystar I-et brutto 25 körül meg tudom venni. Ebbe belemegy olyan kártya ami mondjuk kódolt adásokhoz kell? Minek rajta az a slot?
-
HERR Z
veterán
válasz
Pizzafutar #5 üzenetére
ha keletre látsz ki a lakásodból akkor lehet olyan falraszerelő szettet kapni ami megoldja a problémádat -mármint hogy a tükör délnek nézzen
a kérdés az hogy mennyit takarna el még így is a panelház/tehát a panelház legdélibb lakása a tied akkor nyert ügyed van mert szinte a teljes déli égbolt a tied, de ha még van tőled délebbre lakás akkor akár többtízfoknyi területkiesésed lesz/ -
HERR Z
veterán
válasz
georgeeboy #1 üzenetére
skystar 1 tudja fogni harweresen is a dekódolt adásokat, azért kerül többe mint a Skystar 2 ami csak szoftveresen tudja ugyanezt...
terratec az relatíve új kari, én spec nemtudom hogy van-e hozzá kódoló szoftver, viszont pinnaclehoz van
avevtv-t pedig én személy szerint nem ismerem
Nekem skystar2 van, teljesen jó kari, nekem megfelel és relaítve olcsó/használtan 1xk, újonnan 20k körül/ míg a ksystar 1 az 50 körül mozog talán még most is
pinnacle se rossz, icipicivel több a szoftver talán hozzá, de szvsz a skystar2-höz képes nem éri meg a felárat
Terratecről nem tok neked nyilatkozni, csak ismerősöm használja, ő meg megvan a gyári szoft-analóg adásokkal is.... -
headhunter
addikt
válasz
georgeeboy #1 üzenetére
Nézz szét ezeken az oldalakon, talán lelsz valami hasznos infót!
SkyStar1Bővebben: link
SkyStar2Bővebben: link
Netboard.hu SAT fórumBővebben: link
Üdv.: headhunter -
georgeeboy
tag
upi
-
georgeeboy
tag
Az alábbiakban szeretném megkérdezni azokat,akik ilyen kártyát használnak,szerintük melyik lenne a legjobb választás ezek közül:
SKYSTAR I. CI Bővebben: link
SKYSTAR II. Bővebben: link
Terratec Cinergy 1200 DVB-S EM Bővebben: link
Pinaccle PCTV 400i Bővebben: link
AverTV DVB-S Bővebben: link
Ti milyet használtok, szerintetek mik a hiányosságaik, vagy miben jobb egyik mint a másik? Ha van még másik játékos is,akkor mi az?
Előre is köszi.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest