- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coix
tag
válasz
labrinth #737 üzenetére
Igen, ez lehet gond.
Arra ugyanis figyelni kell, hogy minél idősebb a táp, annál kevésbé tudja leadni a max teljesítményét. A belinkelt kalkulációban ezt a "capacitor aging" opcióval állítható be. Bár a rendszer csak ritkán megy full terheléssel, de idővel a táp hatékonysága csökken, és akkor már gond lehet belőle.
De ezt szerintem inkább egy tápokkal foglalkozó topicban kellene megkérdezned, ott biztos jobban tudnak ebben segíteni.
-
Coix
tag
Ha DVI-D van a kártyán, akkor ebben az utolsó D azt jelenti, hogy csak digitális jelet továbbít. DVI-I kellene, abban van analóg is (I=intergrált).
Én a helyedben biztos, hogy váltanék LCD-re, de neked kell eldönteni, hogy a mindőségjavulás megéri-e az árát, elvégre csak te tudod, hogy a jelenlegi monitorodnak milyen a képe. Egy MediaMarkt nézelődésre és összehasolításra tökéletes, de vásárolni nem biztos, hogy ott kell. A digitális csatlakozónak a képe rosszabb biztos nem lesz, mint az analógé, és a beállításával sem kell annyit szöszölni.
Plusz LCD monitorral lesz egy csomó szabad hely az asztalodon, ez is egy szempont!
-
Coix
tag
A HDMI => DVI átalakító gond nélkül fog működni, mindkettő digitális jelet továbbít. De nem értem, hogy miért akarsz átalakítót használni, ha a kártyádnak amúgy is van DVI kimenete. A HDMI csak annyiva tud többet a DVI-nél, hogy a HDMI a hangot is továbbítja. De ha átalakítót teszel bele, akkor a hang elveszik, szóval értelme nem sok van. És a jelátvitel minősége sem lesz jobb egy plusz beiktatott átalakítóval.
Elvileg most az is meg tudnád csinálni, hogy egy DVI => D-Sub átalakítót használsz, és akkor nem ficegne semmi. A D-Sub analóg jelet használ, így az átalakító csak akkor fog működni, ha a kártya a DVI-n keresztül a digitális jel mellett kiad analóg jelet is. A legtöbb esteben ez működni szokott, egy próbát mindenképpen megér.
Az analóg jel a DVI csatlakozónak azon a részén jön, ahol 4 pici kis tű van, a többitől elkülönítve. Ha ez hiányzik, akkor az átalakító nem fog működni.
-
Coix
tag
Hát, én sem bírtam követni, de elvileg semminek sem szabadna "ficegni".
Elvileg a csomagban kellene lennie két LP (low profile) hátlapnak is, ezeket kell feltenni a normál magasságú hátlap helyett. Két kis csavart kell kicsavarni a hátlap cseréjéhez, nem nehéz megtalálni őket. De gondolom, ez sikerült.
Az LP hátlap feltételéhez le kell szedni a kártyáról a legfelső csatlakozót, ami a standard D-Sub VGA csatlakozó. Ez a csati egy lapos szalaggal kapcsolódik a videokártya tüskéihez, ezt csak szépen le kell húzni a videokártyáról, és mindjárt nem fog "ficegni". A másik végét meg le lehet csavarozni a hátlapról.
Ha meg nagyon kell a D-Sub csatlakozó, mert csak ezzel tudsz a monitorhoz kapcsolódni, akkor ehhez általában adnak egy második hátlapot, ezt be lehet tenni egy szabad slot helyére a videokártya mellé. Emiatt van ez a csatlakozó ezen a rugalmas lapos szalagon, hogy át lehessen tenni máshová.
A lenti képen lehet látni az eredeti normál magasságú hátlapot, meg a két low profile magasságút. Az egyiken két nyílás van a HDMI és DVI csatlakozóknak (ezt kell a kártyára tenni), és a másik, amin csak egy nyílás van, arra lehet rátenni a D-Subot.
Bocs, ha túlragoztam a dolgot, de ez a "ficegés" nem normális dolog...
-
Coix
tag
A Sapphire HD6670 LP 1GB DDR5 ténylegesen is kapható Magyarországon, én két hete rendeltem egyet, és akkor még kevesebb mint 22e Ft volt az iPonnál. Most meg nem hiszek a szememnek, 29e Ft az ára.
Nagyon jókor vettem meg, azt hiszem. Az árgrafikont elnézve lehet, hogy tőzsdéznem kellene?
-
Coix
tag
válasz
Tyler Durden #682 üzenetére
A konfig többi részétől függ...
Itt leellenőrizheted, hogy mekkora táp kell a teljes rendszerednek.
-
Coix
tag
Alapállapotban nagyon csendes, és terhelve sem vészes. A ház ventijei nálam közepes fokozaton mennek, emellett nem tűnik fel a hangja. Normális esetben nem.
De nekem két ilyen kártyám is elkezdett zajongani kb fél év használat után, mert az egyik (a hátsó) venti hozzáért a hűtőbordához. Nem állandóan, volt, hogy hetekig csendben tették a dolgukat, máskor meg minden nap zúgtak, fordulatszámtól és a kártya hőmérsékletétől függetlenül Ilyenkor nagyon erős, zavaró zajuk volt, mint valami darálónak. Nem lehetett mellettük megmaradni.
Mivel mindkét kártyám ugyanazt produkálta, emiatt gondolom, hogy konstrukciós hiba lehet. A zajos ventit kiiktattam, most csak az egyik megy, emiatt kicsit jobban melegedik a kártya, de nem vészes, és legalább csendes.
Nem tudom, a HIS mennyire nyúlt bele a hűtésbe, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ugyanaz, mint ami a Sapphire HD5670-en is van, csak itt kék a venti. Úgyhogy én most inkább egy másik hűtést használó kártyát fogok legközelebb választani. Választék mondjuk nemigen van...
-
Coix
tag
A PowerColor amiatt sajnos kiesik, mert ahhoz kell külön áramellátás. A MicroFusion tápjának nincs videokártya-csatlakozója, és mivel kifejezetten ehhez a házhoz lett kitalálva, lecserélni sem lehet a tápot.
Úgyhogy maradni kell a HD5670 és HD6670-eseknél, ezek a legerősebb kártyák, amelyeknek elég a PCI-E sínen keresztül kapott áram.
A Sapphire HD5670 és a HIS HD6670 hűtése ugyanaz a (szerintem nagyon gyenge, könnyen meghibásodó) konstrukció. Ezeknek az még a nagy hátránya, hogy belelógnak a videokártya melletti slotba, úgyhogy oda már nem lehet tenni semmit. A Sapphire HD6670 viszont elivleg csak egy slotot foglal el. Gyakorlatilag nem tudom, mert még nem tudtam rászánni magam arra, hogy megvegyem, a HD5670-hez képest nem akkora előrelépés, hogy megérje a majd' 50% felárat. Bár most látom csak, hogy már 24k körül is kapható, így már tényleg megfontolandó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest