- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
elfelejtette #1760 üzenetére
Nálam egy Antec VSK2000-U3 mITX házban lakik egy Ivy Bridge i3 alapú HTPC, jelenleg még IGP-vel. Pont ez a bajom, hogy készülnék TV vásárlásra, és akkor már tök jó lenne egy olyat, ami tudja a HDMI 2.1 VRR (Variable Refresh Rate) és ALLM (Auto Low Latency Mode) támogatást, amihez kellene természetesen megfelelő forrás.
Na így kerültem eme topicba is... -
válasz
elfelejtette #1758 üzenetére
Időről-időre foglalkozom a HTPC - SFF gépekkel, mostanában pont egy ilyen korszakom van megint, szóval egy kicsit utánaszagoltam a témának...
-
HookR
addikt
válasz
elfelejtette #1644 üzenetére
Igen, de úgy rémlik, hogy azok huzalozás tekintetében nem is voltak x16-os slotok. Csak fizikailag.
-
menyus4661
tag
válasz
elfelejtette #1634 üzenetére
Üdv mindenkinek oldallap kifurkálasa sikerült,így a hőfok normalizálodott.
Bátorkodtam egy kis tuningra. Szígorúan csak kiváncsiságból továbbiakban alap órajelen használom.
Amit sikerült elérni: Boost órajel 1890 mhz, Memória órajel 7400 mhz.
Far cry primal,beépített benchmark teszt. 1920x1080 maximális beállítás. Gigabyte Gtx 1050 Low Profil 2gb.Alapórajelen: Min fps 27
Avg fps 35
Max fps 42Tuningal: Min fps 30
Avg fps 38
Max fps 46A további órajel emelésre lassult a játék beépített benchmarkja.
Úgy éreztem Power limitbe ütköztem.Ha a 75 watt nem limitálná a 2 ghz órajel sem lehetetlen. -
válasz
elfelejtette #1558 üzenetére
Tényleg. Akkor jó kis cucc ez.
Kár, hogy ennek nem DP port van a DVI helyén, mint az MSI passzív LP kártyáján... -
válasz
elfelejtette #1518 üzenetére
Valóban jobbnak tűnik, rövidebb is a Zotac-nál, de a venti picit kókány...
Szerencsére kapható passzív változat is, dögivel. -
válasz
elfelejtette #1510 üzenetére
Hát ja, úgy lenne az ideális, még ha le is kellene mondani a DVI portról...
... elég 1 HDMI + 1 DP. -
válasz
elfelejtette #1500 üzenetére
Az is egy szempont, SFX táp mellé én sem vennék kazánokat.
De akkor miért nem inkább GTX 1050?
Talán gyári passzívat szeretnél? -
HookR
addikt
válasz
elfelejtette #1443 üzenetére
"Mondjuk most tervben van egy Noctua NC-U6 beszerzése havertól, na az szépen fog mutatni rajta.
"
Az biztos.
Feltéve, hogy elfér. Mérted hány mm van a táp és a dVGA nyákja között? Elvileg 85mm az NC-U6, meg 1,5-2 mm a GPU teteje a nyáktól. Így a kép alapján nehéz megítélni, de akörül van a távolság is. -
HookR
addikt
válasz
elfelejtette #1441 üzenetére
Szerintem az alábbi CPU hűtők jó jelöltek a gyári hűtő helyett, de persze nem mindegy, hogy milyen házba (illetve nálam még szűrési szempont volt a max ~30mm-es magasság, úgyhogy biztos lehetne még többet találni).:
- Alpenföhn Silvretta (30 mm) - 34 mm széles, chippel érintkező talprész
- Deepcool HTPC-200 (29 mm) - 33 mm
- ID-Cooling IS-40 (30 mm) - 32 mm
- Xigmatek Praeton (LD963) (29 mm) - 28 mmA Praeton LD963-as így néz ki LP dVGA-n: ITX-Box v10 - 3D (Utolsó 4 kép)
Igény esetén csinálhatok külön a dVGA+hűtőről is képeket. Lényeg, hogy a 41 x 23 mm-es furattávolság M3-as furatok esetén már átéri a 28-34 mm-es talpszélességet, így bele lehet fúrni a menetet a talp szélső részébe. Vagy csak az egyszerű, egyedileg készített lefogatólemezekbe és akkor a gyári állapot sem szenved csorbát. -
HookR
addikt
válasz
elfelejtette #1438 üzenetére
Milyen hűtőt tennél rá és milyen házba?
-
HookR
addikt
válasz
elfelejtette #1388 üzenetére
Meg az MSI hűtőborda kialakítása kedvezőbb a gyári helyett tetszés szerinti ventilátor alkalmazásához.
-
kerekati
csendes tag
válasz
elfelejtette #1377 üzenetére
Igen, ezt is megtaláltam... Csak nekem gyanús honnan veszik, mert maga a gyártó oldalán nincs erre utaló leírás. Vagy csak én nem találom.
-
TheProb
veterán
válasz
elfelejtette #1365 üzenetére
Asszem a magassága nem számít, csak a szélessége. A legjobb megoldás az lenne, ha átraknám az egészet egy normális házba és akkor nem kéne abból a 3-4 feláras vga-ból válogatni ami még csak nem is kapható
Csak hallottam egy olyat, hogy a brand dell pc-s alaplap nem hajlandó elindulni 3rd party táppal, nemtom, hogy ez csak városi legenda-e vagy hülyeség az egész. Mert ha utóbbi akkor új táp, új ház és letudva a gond.
-
Atmo
senior tag
válasz
elfelejtette #1347 üzenetére
4096x2160 (17:9) felbontáshoz kell 60Hz, az 1.3 is jo, de low profileba van olyan vga? 1.4 van a 1050-en, csak még nem kapni lowba. A 1050ti helyett meg megtenné a 1050 is.
-
tpeter77
addikt
válasz
elfelejtette #1344 üzenetére
már megtette tegnap
-
HookR
addikt
válasz
elfelejtette #1340 üzenetére
Bizony, ritkaság. De biztos forrásból tudom, hogy a napokban épp felkerül egy.
-
tpeter77
addikt
válasz
elfelejtette #1338 üzenetére
szia,
kettő terméket találtam egy passzív és egy aktív hűtésűt. Mi a különbség köztük, s mi ez a 384SP?
linkelnél konkrét terméket? Árukeresőn nagyon sokféle van. -
kisza25
félisten
válasz
elfelejtette #1327 üzenetére
-
válasz
elfelejtette #1316 üzenetére
+ (#1317) Mercutio_
KFA2 azért elég ritka márka nálunk, míg az MSI nem, és utóbbi a 750Ti-ből is elhozta az LP kártyáját, szóval bizakodó vagyok. -
válasz
elfelejtette #1314 üzenetére
Remélem leszünk abban a helyzetben, hogy döntenünk kell a kettő között, bár én egynek is örülnék.
-
válasz
elfelejtette #1301 üzenetére
Megnéztem, tényleg: hasonló cuccok inkább 18-22k körül mennek, szóval 15k HUF jó ár érte.
+ Tesztben egész jól teljesít, még 1080p-n is teljesen élvezhető, 720p-ben meg aztán még inkább odaverhet.
-
válasz
elfelejtette #1297 üzenetére
Akkor ezt vennéd?
MSI N730K-1GD5LP/OCV1 -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #1297 üzenetére
Sikerüt felrakni egy patch-et, ami kilövi az fps lockot, most átlag 54fps Ultra grafikán, min:43, max:70.
-
fidor2
tag
válasz
elfelejtette #1280 üzenetére
Értem, és a 230W tápom birni fogja?
-
Csa-zsó
csendes tag
válasz
elfelejtette #1264 üzenetére
Köszönöm. Te milyen procival hajtod, és mekkora táp kell. Az én gépemben gyári van, 300W van ráírva.Vinni fogja?
-
Csa-zsó
csendes tag
válasz
elfelejtette #1262 üzenetére
Szia, mi a tiéd pontos típusa?
-
válasz
elfelejtette #1245 üzenetére
Egyébként tetszenek az ilyen házak.
Most tervezek külö htpc-t, és mellé a normál gépemet, stb.... de már kezd sok lenni a cuccból. A végén összerakok egyet a kettőből, kidobom a sok kacatot...
-
válasz
elfelejtette #1251 üzenetére
+1
GTX1050, GT1040 is potenciális jelölt lehet, érdemes kivárni.Esetleg egy Zotac GTX 750Ti 2GB LP-t érdemes megnézni (ha még fel tudsz valahol lelni egyet).
Ennek 1 slot-os a hátlapja, és ha a fekete burkolatot leszedi az ember, akkor lehet nyerni pár millimétert. Úgy talán koppra befér a (Streacom/Origenae?) házadba. -
Oliverda
félisten
válasz
elfelejtette #1251 üzenetére
-
Oliverda
félisten
válasz
elfelejtette #1249 üzenetére
Igazából egy RX 460 szint lenne a legf@szább, és az eddigi tendencia alapján nincs kizárva, hogy lesz belőle valamilyen LP megoldás, legvégső esetben FirePro formában.
-
válasz
elfelejtette #1245 üzenetére
Igen, ilyen HTPC-jellegű házba simán befér, főleg mATX lapon.
Hmm... kezsuöl gémer konfig.(#1246) Oliverda
Te tudod, de ezeket inkább munkakörnyezetbe szánták, lehet játék alatt nem teljesítenek olyan jól. Dunno, de a felárat tutira nem fizetném meg.
Inkább alkudj erre: ASUS NVIDIA GEFORCE GT730 (1GD5-BRK), és húzd ki addig, amíg valami értelmes kártya ki nem jön, értelmes áron. -
válasz
elfelejtette #1238 üzenetére
Igen, néztem már korábban is a műveidet, nagy LIKE rájuk!
Mondjuk így csak a hátlapi panel marad single slot, a hűtés marad dual slot-nak.Viszont a passzív is bejön, ha van elég hely:
-
válasz
elfelejtette #1235 üzenetére
Ja és persze én is ezt venném az R7 250-nel szemben, bár ez függ attól, hogy mennyiért tudnám beszerezni.
-
válasz
elfelejtette #1235 üzenetére
Igen, én teljes magasságú kártyára írtam, hogy van belőle DDR5-ös, de ha van LP-ből is, az még jobb!
Az EVGA honlapján egyik régióban sem találtam meg a LP DDR5-ös változatot, ez zavarhatott meg. Akkor ez lassan már nem elérhető?Kár, hogy nálunk nem lehet kapni ezt a változatot, ill. hogy a (régebbi) LP kártyáknak akkora a felára...
+ Szvsz az a x@r, hogy LP VGA-kra nem lehet venni utángyártott cooler-eket, pedig ezek a kis kávédarálók idővel fel tudnak hangosodni. El tudnék képzelni egy Arctic Cooling Accelero LP-t...
-
válasz
elfelejtette #1232 üzenetére
Nono, ez félrevezető, ugyanis a tesztben szereplő Palit GT740 nem LP, és dupla széles típus, 128bit-es DDR5 memóriával (a Sapphire-ről nincs infó).
Low profile GT740-esből én nem emlékszem DDR5-ösre, csak DDR3/128bit-et láttam mindenhol - Palit-ból is.Szerintem az még pár hónap, de én is bizakodó vagyok 1040/1050 kapcsán. (+ RX450
)
-
Oliverda
félisten
válasz
elfelejtette #1223 üzenetére
És vajon a GT 740 vagy ez az R7 250 lehet a jobb?
Kár, hogy ennyire erőltetik a dupla slotos hűtést...
-
Polllen
nagyúr
válasz
elfelejtette #1225 üzenetére
Láttam single slot 750-t, csak nem LP verzióban.
-
válasz
elfelejtette #1223 üzenetére
Sajnos.
Mivel a 740-esek a Kepler magukkal is kb. ugyanannyit fogyasztanak, mint a Maxwell-es 750-esek, ezért simán jó lett volna rájuk valami 1 slot-os hűtés. Pl. a lejjebb linkelt EVGA megoldás tutira bevált volna. -
válasz
elfelejtette #1214 üzenetére
Igen, de akkor már inkább egy Accelero L2 Plus... de akkor már nem LP kártyát választanék.
Viszont nem is tudtam, most nézem csak: az EVGA-nak is van single slot, LP GT740-e, réz bordával. Not bad, kéne!
-
válasz
elfelejtette #1205 üzenetére
Na, ez érdekes, mindenhol 30W-ot írnak TDP-re, és PH tesztben is jóval kedvezőbb értékeket mértek. Persze ebben nem szerepel a GT630.
-
válasz
elfelejtette #1203 üzenetére
Azt az R7 240 leiskolázza.
-
válasz
elfelejtette #1195 üzenetére
Hogyne, csak vicces volt.
-
HookR
addikt
válasz
elfelejtette #1193 üzenetére
Az jó, ha más megközelítésből is körüljárjuk a témát. Ellenben a dVGA-n GDDR5 van, nem DDR5. Ne zavarjuk össze az idelátogatókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- ASUS routerek
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- További aktív témák...
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb eladó!
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest