- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- E-book olvasók
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
válasz Dr. Akula #17 üzenetére
Reálistán nézve a dolgokat én például nem számítottam rá, hogy az ARC széria gyorsan kiforrott driverrekkel jön (ez csak akkor lett volna reális ha AMD/NVIDIA szoftvergárdája dolgozott volna Intelnél) viszont a dGPU-s tapasztaltok szükségesek ahhoz, hogy végre ténylegesen működjenek azok az IGP-k amik már ténylegesen elég feldolgozóval rendelkeznek hogy GTX 1650 Super és 1660 Super között legyen a teljesítményük. Moore Threads esetében nem bízom abban, hogy a belépő kategóriát leszámítva lesz esélyük bárhol is alternatívát nyújtani, nincs elég tudás és programozó sem a sikerhez.
-
Fücsök007
őstag
válasz Dr. Akula #14 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy 128CU-s Meteor Lake lesz a vízválasztó ami pár héten belül kapható lesz ami javított ARC architektúrát tartalmaz ami még nem battlamage. Tudom AMD erősebb lesz, de Intelnél is komolyan ráálltak az IGP-s driverekre, sőt maga az IGP-s "csempe" később akár cserélhető Battlamage-re is, ez olcsón és gyorsan kivitelezhető mert rugalmas az egész APU ilyen téren. Ennek tekintetében érdemes ezt az időt kivárni, mert sokkal időtálóbb lesz egy ilyen noti mint a legdurvább MX550-es noti, hacsak nem kezdik el drasztikusan leárazni ezen notikat túl nagy igény már nem lesz rájuk.
-
Fücsök007
őstag
válasz Dr. Akula #10 üzenetére
A 100% difi 2-3 éve még igaz volt, ma már egyik gyártónál sem, továbbá 1 év múlva már sokkal erősebbek lesznek a csúcs IGP-k raszterben is, teljesítmény/W terén pedig fényévekkel jobbak mint a legerősebb MX GPU. Csak a miheztartás végett Meteor Lake "adamantine" gyorsítótárral és Strix Halo APU LPDDR5X ramokkal 200GB/s fölötti memóriasávszélességet tud, mellé AI gyorsítást + WIN12 komatibilitást is adnak.
-
Fücsök007
őstag
Igazság szerint az átlag felhasználónak koca játék mellé elég lehet Meteor Lake IGP-s noti magas órajeles DDR5-ös rammal, egyre kevesebb gyártó marad dGPU mellett, mivel drágább a tervezés és erősebb hűtés is kell(ene) hozzá, továbbá sok generáción keresztül nem kell a gépházat megváltoztatni, mivel gyakorlatilag SOC lett a prociból dGPU nélkül. Ezt a jelentős költségcsökkentést eddig nem tudták meglépni, most viszont érezhető lesz, ahogy az MX-es notiknak sincs ma már jövője.