Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Akkor ha jól számolok a következő RTX5090/ RX8900XTX 36GB RAM-al jöhet! Így remélem, a közép felső kategóriákban már alap lesz a 24GB, a középkategóriában meg a 12-16GB.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
RobbyJr
őstag
válasz ergoGnomik #3 üzenetére
Én is erről tudok, hogy nem lesz 8000-es AMD csúcs kártya.
Nincs lehetetlen csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Dare2Live
félisten
"az idén megjelenő nagyobb címeknél (pl. stalker 2) már nem lesz elengendő."
Játékeladási ~= fejlesztői szempontból nagyon necces ha 16GB nem elegendő mert a VGAk 99%ban 16GB sőtt kevesebb van.
De én spec technikailag se értem mért ne lenne elég még köv genre is elég a 16GB 4K mellett.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dare2Live #10 üzenetére
Amúgy lehet igazad lesz, de majd kiderül. Én csak abból indultam ki, hogy 24Gbit-et chipek készülnek. OK, az is lehet, csak így nem biztos, hogy eladható lesz, ha ezekkel egy 128-256bit-es mem sávszélre ültetve a csúcskártyán marad a 24GB ram.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
Ez nem ennyire fekete-fehér. Nem védem a VGA gyártókat, meg a játék fejlesztőket, de őket is nyomja a határidő, a grafika az elmúlt években, főleg az UE5 miatt konkrétan kezd fotórealisztikus lenni a lumen meg a nanite alkalmazása miatt.
Illetve elég hülyén venné ki, ha a csúcs VGA 192-256bit-es ram sávszéllel jönne ki. Ahogy a 4060 esetében is a vásárlók "panaszait" a 128 bit-es mem sávszél miatt.[ Szerkesztve ]
-
Low Noise
senior tag
Én VGA fronton már most is azt érzem, hogy a gamerek le vannak szarva, azt kapjuk amit az AI szerverek nem szívnak fel, meg a selejteket arany áron ami már AI ra nem kelendő. Ez varható az RTX 5000 érában is, de talán akkor már megfizethető lesz egy 4080 16GB al.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Ha josolnom / tippelnem kéne marad a régiben. Tehát 5080on a 256bites crossbar. Viszont az 5080 megkapja a GDDR7et evvel pedig egy +30% mem sávszélt.
5090 pedig marad 384biten és persze az is GDDR7el.
A +30% mem sávszél meg bőven elég a köv genre.A gond a ram mennyisége. A 4500 eladásokat erősen kannibalizálja a 4090 és ha mégtöbb ramot rakna 5090re rá akkor az 5000 eladásokat is megcsapná. És nem mindegy, hogy "ugyanazt" 2000$ért adja el vagy 6000$ért.
5080nál igazán illene a 20-24GB ram de mivel 5090re "nem kerülhet 24GBnél több" ha meglépi rátolja az 5080at az 5090re.@Low Noise A profit, növekedés ~90%át az AI vonal hozza. "Egy 600mm2 chip vgaként hoz 300$ hasznot Ai megoldásban eladva 10.000$et." Ettől még baromi jó, hogy 4Kban minden megy 60+fpsel vagy aminél kell sokkal többel. Nekem az 2024 októberi 5080/5090 start is ezért nem tutifix. Amíg összevesznek azon ki ad érte "10.000$"árt mért akarná eladni tized annyiért NV vganak? A TSMC kapacitásod véges te mint tulaj hogy döntenél mi pottyanjon le a sorrol 5080/5090 vagy egy B200?
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
PuMbA
titán
Most se a jelenlegi csúcs, azaz 24GB VRAM-ra fejlesztenek, így ez biztos nem fog bekövetkezni Már vagy 10 éve konzolokra fejlesztenek elsősorban, ezért 12 vagy 16GB (játéktől függően) ma elég 4K maximum grafikához.
Ugyanez a CPU fronton is megfigyelhető, hogy hiába vannak 12-16-20-24 magos PC CPU-k, a 8 magos CPU-k ugyanazt a sebességet hozzák játékok alatt, mert konzolokban is 8 magos CPU van és arra fejlesztenek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Mobilinternet
- Linux haladóknak
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest