- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
"Nem, érteni kéne a leírtakat"
Én is ezt mondom.
"csak jeleztem, hogy elég sok esetben használsz valószínűleg te is opensource dolgokat"
Ez így van, de nemtom ennek mi köze hozzá, én nem az open source ellen vagyok, hanem a tényeket állapítom meg. Az AMD-t is fikáztam már mióta (megint) AMD procim van, mert sajnos van miért. Ha nem ad rá okot, nem fogom. Az a tény hogy az enyém, nem pótolja a hiányosságait.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
King Unique #240 üzenetére
Hát igen.
-
Dr. Akula
félisten
Tehát te se nézted meg soha, csak linkelgetsz arról hogy valahol vannak mások akik talán igen...
"Az opensource cuccokat rengetegen túrják."
1. De nem te. Neked se adott semmit hozzá a lehetőség.
2. A Windowst is túrják, különben hogy hekkelnék meg. Látod, a closed se akadály."valahogy nem hallasz egyről sem, mert nagyjából 0 fertőzés szokott történni."
DOS-os vírusfertőzés se nagyon szokott történni, ezek szerint az egy tök secure oprendszer...
"Ugyanis szervereket, ahol elterjedtebb a Linux, sokkal érdemesebb lenne támadni, több az ellopható adat, mégsem nagyon találkozol ilyen vírusokkal."
Hát te nem, de attól még vannak. Linux Servers Hacked to Launch DDoS Attacks and Mine Monero Cryptocurrency.
-
Dr. Akula
félisten
Nem ingyenes devnek se, csak akkor a munkáddal fizetsz. Málenkij robot. Tudom hogy vannak ingyenes Linuxok IS, de nem az volt a kérdés, hanem ebből is van fizetős. Windowsra is lehetne hozni a Sulinet programot, hogy akkor ingyenes...
#229hcl: "Ha kétely merül fel, megnézed, lefordíthatod magadnak."
Te hányszor tetted meg? És mások? Aki fejlesztő, az tudja hogy megírni egy programot X Ft, de ha más kódját kell átnéznem és tákolgatni, akkor 2X. Senki nem fogja megtenni, csak akinek ez a szórakozása. Van aki vonatokat hesszel, más bélyeget gyűjt, vagy a konditeremben emelgeti a 150 kilós súlyokat, és van aki kódot nézeget. De ez úgy 1 ember a millióból. Ilyen alapon lehetne mondani hogy ha elromlik az autód, csak félreállsz a leállósávba, megbütykölöd és mész tovább. De hány embernek alternatíva ez? Pedig ismerek olyat aki képes leesztergálni a fogaskereket hozzá, csak költeni ne kelljen. A lehet és a meg is történik az 2 külön dolog.
"Zárt forrás esetén nehezebben derülnek ki az ilyen hibák, vagy disznóságok."
Viszont hekkelni is nehezebb emiatt. Valamit valamiért. Linuxra is vannak vírusok, csak a 1.5%-os elterjedtségével nem sok hekkert mozgat hogy arra pazarolja az energiáját, mikor ugyanannyi befektetéssel 20x annyi gépet is meg tud fertőzni, ami 20x annyi mani.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
aprokaroka87 #191 üzenetére
"eleve trükközni kell hogy le tudd tölteni"
Az benne a trükk, hogy rá kell kattintani a linkre és lejön. Nagyon trükkös srácok ezek a mikroszoftosok...
"Ha neked sikerül eljutni oda hogy letöltse, akkor hajrá, pont nemrég akartam letölteni."
Media Creation Tool ltölt, elindít, megkérdezi .iso filet akarsz, vagy egy pendrivera rá is varázsolja egyből, netán mindent kihagyva az adott gépet frissítse.
#197Soderes: "A Windowsnak már csak a multimédia és DirectX miatt van elönye, a többi területen már rég lemaradt."
Meg jogosultságkezelés, meg...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
antikomcsi #183 üzenetére
Mondjuk az se ártana ha a kifagyások, rebootok valódi okát meg beírná oda, nem pont arról nem készülne jelentés amiről meg kéne.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #178 üzenetére
Vannak ilyenek, Adobe, AutoCAD, cserébe bejött a lebeszélés, akinek elég az ingyenes alternatíva is, az azt kapja. Szóval plussz lóvét nem látnak ezek belőlünk, az árnövelésre a mennyiség csökkentése volt a reakció, meg az alternatívák keresése. A legnagyobb falat az MS Office, mivel Librében nem minden pont ugyanúgy jelenik meg, hamar megbukott a projekt. De van az a pénz, amiért majd igyekszik ezen is túllendülni az ember. Legnagyobb veszélyben az otthoni gémerek vannak, egy GTA / Stalker helyett nem lesz jó valami free pasziánsz.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #173 üzenetére
Ez most a 3D tévére ment vagy az előfizetéses szoftverre? Utóbbinál igen, sokan rácuppantak, de sok vásárló meg elugrott előle, és inkább alternatívákat keres. Arra pl. jó az ilyen, hogy aki csak netezik, filmet néz, annak mondjuk tényleg megadja a végső lökést a Linux felé. Van az a pénz amiért már a nagymama is megtanul linuxul, legalább klikkelgetni.
Ennek analógiája a fizetős híroldalak, a sok Indexből kivált oldal mind tarhálja a lóvét, a legtöbb / legjobb cikkeket előfizetés mögé rakja, de abból hogy a tarhálás állandó jelleget öltött, úgy látom a magyar embernek erre nem a pénztárca megnyitása a reakciója, hanem az "akkor inkább tartsák meg maguknak". Nem mindent lehet lenyomni az emberek torkán. Remélem a havidíjas Windowst se. Azt max a bérelt gépeknél (felhő) tudom elképzelni, ott tényleg olyan mindegy.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #132 üzenetére
Én moziban néztem az Avatart 3dében, de elég gagyi volt. Volt benne pár 3D ojjektum és annyi, amúgy meg sima film. És az még a 3D csúcsa volt, milyen lehetett akkor a többi. Én úgy látom megérdemelten került a süllyesztőbe. Az egésznek 3D-snek kellett volna lennie, nem csak néhány demó tárgynak.
#135Domonkos: Remélem. Még párszor földbe áll a bitcoin, még jópár ország betiltja a valódi pénzre váltását és megszabadulunk a vga kártya halmozóktól. Ne nekünk kelljen már megfizetni az árát hogy a drogdílerek tisztára moshassák a milliárdjaikat. Ez csak nekik volt jó. Na meg a terroristáknak. Nem homeoffice Pistikékről szól ez a történet.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
Eddig is a fejlesztőkön múlt mire fejlesztenek. Mint látjuk, Windowsra. Lehet persze csakazértis Linuxos választani, csak a programokat attól még hozzá nem fogja átírni rá senki. Így meg marad a vagy működik, vagy nem emulátorozás, vagy a kéz széttárása.
Ez a "de a Linux jobb lenne" dologról az AMD vs Nvidia jut eszembe, az AMD mindig több featuret támogatott minden DirectX-ből, aztán mire ment vele? A fejelsztők csak a közös nevezőt használták ki, mert inkább 2x annyi embernek akarták eladni a játékukat mint feleannyinak. De azért elmondhatták hogy a kihasználatlan featurek királyai, ettől biztos boldogok voltak a részvényeseik...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#79484416 #51 üzenetére
Tehát arra jó csak a Linux hogy belogolj vele egy windowsos gépre ahol mindent meg tudsz csinálni? Hát ez nem fogja kiváltani a 10-et.
#52hcl: "Aminek az az oka, hogy azok a progik csak Windowsra léteznek"
Ezért nem megfelelő az az OS, amin nem futnak.
"Nem az, hogy az OS jó vagy rossz."
Ez már olyan mint amikor az USA-ban a négereknek el akarták törölni a matek osztályzatot, mert abban gyengébbek, és akkor a matek rasszista... Legyen joga a tökhülyéknek is elhappolni az állást a hozzáértők elől... Mi meg használjunk Linuxot, igaz hogy nem fut rajta aminek kéne, de ami jár az jár...
-
Dr. Akula
félisten
"Lag, kék halál (ilyet qrva régen láttam)"
Én is, utoljára Unixon double panicot.
#40Dare2Live: " laikus felhasználók tiz inkább százmilliói maradnak sec update nélkül"
Na és? Itt a PH-n meg a Win7-esek azt kapcsolták ki először, víruskiller meg nem is volt. Ezeknek fel se tűnik hogy megszűnt valami támogatás.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Krugszvele #24 üzenetére
Mondjuk a Defender az pont ugyanaz 10-en és 11-en is, szóval nem ezzel lesz a gond. Csak oprendszer frissítéseket nem fog kapni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#79484416 #19 üzenetére
Amíg csak netezni kell rajta, addig jó az, de szoftverben nincs ott a topon. Persze lehet emulátorokkal bohóckodni, aztán nézni melyik mikor fagy ki, csak ez azért céges szinten nem járja. Ott ilyen ingyenes játékszer csak a Linux, valamilyen netes szolgáltatás alá legyen valami és kész.
-
Dr. Akula
félisten
Chrome OS... már jóhogy nem a FreeDOS fogja megmenteni a világot... Linuxosítani is több értelme van. Már ha valaki nem hagyja rajta simán csak a Win10-et, oszt jóvan az úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jövőre vége lesz a Windows 10 támogatásának, elemzők szerint ez rengeteg PC-t küld majd a szeméttelepre – a Google saját rendszerrel mentené meg a gépeket.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest