- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Használt VGA / videókártya ajánló
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyX
tag
válasz
CPT.Pirk #102 üzenetére
"A trükközéses W11 telepítéseknek hamarosan vége a 24H2-vel, most a héten jöttek róla a hírek, hogy elkezdik használni a POPCNT utasítást a binárisok fordításánál. Ha az nincs meg a prociban, akkor vége a dalnak."
SSE4.2 Extensions, CRC32, POPCNT
Intel® Core™ i7 965 processor, Intel® Xeon® processors X3400, X3500, X5500, X6500, X7500 series, Intel Atom processor based on Silvermont microarchitecture.Már tényleg ideje lenne használni legalább az SSE4.2-öt az SSE2 helyett :-)
-
válasz
CPT.Pirk #186 üzenetére
"Ha felraksz egy Linux Mint-et, annak a ram használata boot után 700MB alatt van. És az egy full-feature disztró. Egy Lubuntu 450MB alatt teljes GUI-t ad a kezedbe. Aztán van egy rakás, még gyengébb gépekre kitalált megoldás, de ezek mindegyike aktív és támogatott disztró."
What are the system requirements to run Linux Mint? 2GB RAM (4GB recommended for a comfortable usage). 20GB of disk space (100GB recommended). 1024×768 resolution (on lower resolutions, press ALT to drag windows with the mouse if they don't fit in the screen).
Can Lubuntu run on 2gb RAM?
Key with low RAM I feel is to setup an appropriate swap for your usage. I run Lubuntu 23.04 on a 2gb dual-core Intel laptop and it runs well with a few tweaks.12.06.2023Volt itt néhány írás korábban, hogy a Windowsnak mekkora a minimális hardverszükséglete induláshoz.
Még a hűtőpaszta vs lekvár időszakában.Habár nagyon minimálisra sikerült leszorítani a hardverigényt, de a rendszer messze maradt el a használhatóságtól.
A takarékosság királya vélhetően még mindig a DSL.
Ha jól láttam a terméktámogatásért fizetni kell.Ettől függetlenül nem látom esélyt a Windows helyett, a Linuxra átállásnak.
Tegnap kipróbálta a ChromeOS Flex rendszert.
Egy régi Vostro notebookon. i3-2310M processzor, 8GB memória és egy dedikált AMD VGA.
Az Ubuntuval már próbálkoztam volna korábban, de a kettős VGA megoldhatatlan gondot okozott a relepítés után. Nem volt grafikus felület.Néhány kérdésre kellett csak válaszolni a kipróbálásához.
Milyen nyelvet akarok használni, milyen bill kiosztással.
Azonnal telepítsük vagy kipróbálom előtte.
Ennyi.
A telepítés után egy Google email címet kért, jelszóval a bejelentkezéshez.
Azonnal kezelte a dupla monitort.Az nem derült ki, hogy a dedikált VGA használatban van vagy sem. Vélhetően nem.
Gyorsan és jól működött a régi gépen.
Lehet, érdemes lenne megtartani a gépen. -
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #178 üzenetére
Vannak ilyenek, Adobe, AutoCAD, cserébe bejött a lebeszélés, akinek elég az ingyenes alternatíva is, az azt kapja. Szóval plussz lóvét nem látnak ezek belőlünk, az árnövelésre a mennyiség csökkentése volt a reakció, meg az alternatívák keresése. A legnagyobb falat az MS Office, mivel Librében nem minden pont ugyanúgy jelenik meg, hamar megbukott a projekt. De van az a pénz, amiért majd igyekszik ezen is túllendülni az ember. Legnagyobb veszélyben az otthoni gémerek vannak, egy GTA / Stalker helyett nem lesz jó valami free pasziánsz.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #173 üzenetére
Ez most a 3D tévére ment vagy az előfizetéses szoftverre? Utóbbinál igen, sokan rácuppantak, de sok vásárló meg elugrott előle, és inkább alternatívákat keres. Arra pl. jó az ilyen, hogy aki csak netezik, filmet néz, annak mondjuk tényleg megadja a végső lökést a Linux felé. Van az a pénz amiért már a nagymama is megtanul linuxul, legalább klikkelgetni.
Ennek analógiája a fizetős híroldalak, a sok Indexből kivált oldal mind tarhálja a lóvét, a legtöbb / legjobb cikkeket előfizetés mögé rakja, de abból hogy a tarhálás állandó jelleget öltött, úgy látom a magyar embernek erre nem a pénztárca megnyitása a reakciója, hanem az "akkor inkább tartsák meg maguknak". Nem mindent lehet lenyomni az emberek torkán. Remélem a havidíjas Windowst se. Azt max a bérelt gépeknél (felhő) tudom elképzelni, ott tényleg olyan mindegy.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
CPT.Pirk #102 üzenetére
Nem hiszem hogy létezik "megkerülhetetlen" dolog, meglátjuk mennyire lesz rá mód - idő kérdése szerintem, addig megkibírjuk a 23H2-vel készült herélt 11en. Szerencsére a Defender mentes windows is létezik jópár éve, anélkül nem tudom hol lennénk sajnos. Manapság mindent is el akarnak venni az emberektől, a meglévő szoftvereket, a használható netet, meg a nem létező pénzünket. Szabadság? Hol?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #132 üzenetére
Én moziban néztem az Avatart 3dében, de elég gagyi volt. Volt benne pár 3D ojjektum és annyi, amúgy meg sima film. És az még a 3D csúcsa volt, milyen lehetett akkor a többi. Én úgy látom megérdemelten került a süllyesztőbe. Az egésznek 3D-snek kellett volna lennie, nem csak néhány demó tárgynak.
#135Domonkos: Remélem. Még párszor földbe áll a bitcoin, még jópár ország betiltja a valódi pénzre váltását és megszabadulunk a vga kártya halmozóktól. Ne nekünk kelljen már megfizetni az árát hogy a drogdílerek tisztára moshassák a milliárdjaikat. Ez csak nekik volt jó. Na meg a terroristáknak. Nem homeoffice Pistikékről szól ez a történet.
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk #102 üzenetére
Ja, a 15+ éves muzeális prociknál és hardverkonfigurációknál, amikre amúgy sem feltétlen telepítenek már Windows 11-et, ez valóban hatalmas probléma lesz, vagy lehet mégsem.
+ Lehet arra is lesz majd valamilyen trükközés, ahogyan az eddigiekre is volt, az meg a másik.
A hardverkövetelmények a Windows 12-nél fognak majd kicsit emelkedni az AI miatt, nem a Windows 11-nél, erről is voltak hírek.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jövőre vége lesz a Windows 10 támogatásának, elemzők szerint ez rengeteg PC-t küld majd a szeméttelepre – a Google saját rendszerrel mentené meg a gépeket.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest