Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Már az MSI is figyel arra, hogy mit vár egy átlagfelhasználó a klaviatúrájától
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
"Akkor hatékony, ha valahogy ismételhetőség kedvéért rögzíteni kell tudni, hogy mit csinálsz."
Ezzel nem értek teljesen egyet, nagyon sok egyéb esetben is hatékony. A szavakkal, emberi nyelven megfogalmazott utasítások ugyan rettentő rugalmasak, de - szerintem - sokkal kevésbé tudnak pontosak és ezáltal hatékonyak lenni, mint mondjuk a begépelt parancsok.
Ha most olyan feladatokról beszélünk, hogy "kapcsold fel a villanyt" vagy "indítsd el a XY sorozatot" netán "fordíts le egy szöveget" akkor nagyon praktikus, meg jópofa. De ha mondjuk te egy pénzügyi kimutatást szeretnél összeállítani, vagy egy gépalkatrészt megtervezni vagy tudom is én bármilyen komplexebb feladatról van szó, akkor már sokkal körülményesebb elmagyarázni, hogy milyen adatokból akarod, milyen szűrési feltételekkel, milyen metodikával stb. akkor már egy függvény vagy egy parancs ezerszer hatékonyabb. Sok példát lehet találni nem csak az informatikából, hanem az élet bármely területéről is.
Ha megnézed - és ezt is csak példaként mondom -, hogy mondjuk mennyire nehéz szavakkal elmagyarázni egy fizikai jelenséget, miközben egzakt módon leírható egyetlen egyenlettel. Mennyivel körülményesebb mondjuk egy zenei darabot elmondani szavakkal, mint leírni kottában...
Szóval én önmagában abban nem érzem az óriási előrelépést abban, hogy elvesszük a billentyűzetet meg az egeret és helyette adunk egy mikrofont. Tényleg nagyon sci-fi meg tök menő de arról egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy a hétköznapokban is annyira hatékony lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Remaster kiadást kap a Sacred 2
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- MotoGP & WSBK
- Milyen videókártyát?
- Mazda topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Már az MSI is figyel arra, hogy mit vár egy átlagfelhasználó a klaviatúrájától
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest