- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Asztrofotózás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz
sony309 #9823 üzenetére
A mai napon teljesen más oknál fogva nézelődtem a Windows-ban az Eszközök és nyomtatók alatt. Látom, hogy a multimédiás eszközök között ott a Med lejátszó. Belekukkantottam a leírásába és az IP címe alapján beazonosítottam a Serviio-ban az Állapot fül alatt, ahol egyébként rengeteg kérdőjeles, ill. üres piros körrel jelzett eszköz van a zöld, engedélyezettek mellett. Előbbiekről nem is tudom mik. A lényeg, hogy engedélyeztem az IP alapján, elmentettem és most látja a lejátszót, mennek is a filmek. Hogy miért kellett ezt így külön engedélyezni és a többi eszközömet, amik látták alapból a Serviio-t, miért nem, azt nem tudom. Köszi a korábbi segítséget!
-
tylerddd
veterán
válasz
sony309 #9823 üzenetére
Nincs. El is engedem. Most néztem épp, hogy a 2014-es, másodlagos, nem smart tévém is látja a Serviio-t, állítgatás nélkül. Már így is több időt töltöttem vele, mint szerettem volna. Még szerencse, hogy már nagyon ritkán használom a Med-et, arra az időre meg marad a HDD-s megoldás. Köszönöm a segítséget azért!
-
tylerddd
veterán
Igen, be van kapcsolva. A Serviio rendben van gépen, mert a tévé látja, tökéletesen működik a filmlejátszás ott.
"A MED-ben menj a "Saját média" menüben és ott találod a "bemeneteket" (USB eszköz, NFS, Samba, DLNA, stb.)" Itt nekem USB, SMB, UPnP és NFS van, semmi más. A Med hálózati beállításaiban van DLNA-beállítások menüpont, ahol DLNA-szerver és kliens kapcsolható. Azért a DLNA-ra vagyok ráfeszülve, mert a tévére első körben ki tudtam küldeni, extrább ismeretek nélkül.
-
tylerddd
veterán
válasz
gulyasa #9804 üzenetére
Én se ezt írtam.
"Aktiválni önmagában még nem elég, meg kell adni (=meg kell osztani) a lejátszandó anyagok meghajtóját/mappáját is." Erre vonatkozóan írtam, hogy a Serviio-n ez meg van adva, tehát a forrás be van lőve. A Med-en be van kapcsolva a DLNA. Hol kellene látnom a szervert, amit a Serviio biztosít, nálad meg a miniDLNA?
-
tylerddd
veterán
Üdv! PC-n van egy Serviio, amit LG tévé automatikusan lát a bemenetek között, totál egyszerű használni. De a Mede8er-en szebb a kép. Hogyan tudnám ugyanezt elérni a lejátszón? DLNA be van kapcsolva a Med-en és ennyi, itt tartok. Mit kellene még állítani és melyik eszközön, esetleg Serviio-n. Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Új net, modem elhelyezsé stb. okán lehetőségem nyílt kábellel a hálózatra kötni a 600-ast. Azt szeretném, hogy a laptop merevlemezén lévő filmeket meg tudjam nézni a lejátszóval. Gondolok itt olyan lehetőségre, hogy adott mappát meg tudjam nyitni és onnan elindítani. Mióta megvan, külső merevlemezt használok, de néha jól jönne ez a megoldás is. Van valami leírás erről? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Még a #9633-ben jeleztem, hogy nálam nem megy a képernyőkímélő. Most azt vettem észre, hogy ha a készülékre rá van dugva külső meghajtó, jelen esetben egy SSD, akkor nem indul csak. Ha lehúzom vagy HDD-t kötök rá, akkor megy a screensaver. Érdekes.
-
tylerddd
veterán
Üdv! 600-as készüléknél az tűnt fel, hogy nem működik a képernyőkímélő. Más tapasztalta esetleg? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
válasz
BrandonXXV #7684 üzenetére
A CEC működését nagyon sok minden befolyásolhatja. Nálam, ha a beltéri vevő be van kötve a tévébe, nem működik a CEC. Ennél fogva mivel a beltéri fontosabb, nem is tudom használni a CEC funkciót. Mondjuk én megvagyok nélküle. Nem cseréltél valamit a rendszerben?!
-
tylerddd
veterán
válasz
dgyuri0123 #7677 üzenetére
Sajnos így is kéri a belépési adatokat. Amit nem értek, h milyen felhasználónevet és jelszót várna ide?!
(Egyébként meg pl. még a Canon nyomtatóm memóriakártya slotját is látja a Med.)
-
tylerddd
veterán
válasz
dgyuri0123 #7675 üzenetére
Kikapcsoltam a jelszó kérését, valójában nagyon egyértelmű, h ott a beállításoknál miket kell választani. Amikor van wifi elérésem, akkor ott az SMB-n belül a WORKGROUP, azon belül ott a Film nevű mappám, de amikor be akarnék lépni, kéri a jelszót.
De tényleg lényegtelen, külső hdd-ről vagy pendriveról filmezek, ez csak egy ritkán használt extra fícsör lett volna.
-
tylerddd
veterán
válasz
dgyuri0123 #7673 üzenetére
Nem fogadta el a nevet és jelszót. Ráadásul most a wifi hálózatra sem tudott csatlakozni tegnap este, ma reggel igen, most ismételten nem.
De nem bosszantom fel magam ezen, megleszek enélkül is. Köszönöm a segítséget a hozzászólóknak!
-
tylerddd
veterán
válasz
dgyuri0123 #7664 üzenetére
Addig megy a dolog, h meg van osztva a mappa, elvileg a hálózati központban is be van lőve minden. A Med is látja a megosztott mappát, de felhasználónevet és jelszót kér, amikor be szeretnék lépni. Pedig elvileg kikapcsoltam ott a hálózati központban a jelszókérést.
-
tylerddd
veterán
válasz
dgyuri0123 #7662 üzenetére
Ok, köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Ha már hálózatos dolog: hogyan tudnám a bekapcsolt, Win10-es gépen lévő filmeket elérni legegyszerűbben a wifi képes lejátszóval?! Lelkes amatőr vagyok a számítástechnikában, sok mindent megcsinálok magam, de a hálózatos dolgok részemről egy router beállításán túl nem igazán mutatnak.
-
tylerddd
veterán
Én meg arra lennék kíváncsi, h mi az a lejátszás követés, ha már itt olvastam róla.
Illetve elég rég nem frissítettem FW-t a tegnapi "kötelező" óta. Ami nem úgy működik, mint eddig, de ugyanakkor nekem jobban tetszett: a Saját médián belül az USB/SMB szerver/UpnP stb. -nél én nagy ikonokat állítottam be. Ezen belül a külső meghajtók is nagy ikonként jelentek meg, de a meghajtón lévő filmek pl. már sima felsorolásban szerepeltek, h a fájlnév teljesen látható legyen. Most ezt nem tudom megcsinálni. Ha a USB-t nagy ikonra állítom, akkor a fájloknál is nagy ikonok vannak.
-
tylerddd
veterán
Az Y/Pb/Pr jelölésűek a komponens videó csatlakozók, amelyek csak képet visznek. A másik három RCA csatlakozóból 2 a hangot, 1 pedig a videó jelet viszi. Az optikait a Medből hova kötötted? Ha erősítőbe vagy más optikai bemenettel rendelkező hangrendszerre, akkor OK. Ha a tévébe, akkor az nem jó, mert a tévén optikai kimenet van.
Az antenna véleményem szerint, méretéből kiindulva 5dBi-s lehet.
-
tylerddd
veterán
válasz
dgyuri0123 #7605 üzenetére
Huuhhh, bakker, sikerült megcsinálni. Letöltöttem a legutolsó FW-t, benyomtam pendrive-on és a bekapcs gombot kellett nyomni, amíg el nem indul a szoftverfrissítés. Így igaz, factory resetes lett, de kit érdekel, működik
-
tylerddd
veterán
válasz
dgyuri0123 #7605 üzenetére
Most megpróbálok valamit, amit neten böngésztem és írok, h mi történt.
-
tylerddd
veterán
válasz
dgyuri0123 #7603 üzenetére
Nem tudom, h lehet-e és ha igen, akkor hogyan. Ejjj ... nagyon sajnálom a kis kütyüt
-
tylerddd
veterán
Üdv!
Nagyon nagy baj van. Az imént be akartam állítani a 2015-ös magyar skint, mint több másikat sikeresen már előtte. Ugye a beállítás után újraindul a masina. Azt csinálja a lejátszó, h befordul a Mede8er logo, egy sötétlilás képernyő (1-2s) után pillanatra bevillan egy tök fehér háttér, pillanatra elalszik a lejátszón a kék led, majd újra világít kéken és ezt a folyamatot ismétli a végtelenségig. Hálózatról lehúztam, de ugyanúgy ezt csinálja ennek ellenére is, mást meg nem igazán tudtam vele kezdeni.
Mi lehet a baj?!
-
tylerddd
veterán
Mi alapján keresi a lejátszó a feliratokat?! PC-n a MPC azonnal bedobta a feliratokat, míg a 600-as nem.
-
tylerddd
veterán
PC merevlemezén lévő filmek megtekintéséhez (wifin keresztül) milyen megoldást ajánlanátok?! Jelenleg nálam a Serviio megy. Ez az NFS és SMB szerverek ezek mik?! Jobbak ezek, mint a UPnP-s lehetőség?!
-
tylerddd
veterán
Hmm, érdekes, mert azt írja a használati útmutatója, h ha sztereó jelet küldenek rá, akkor egy "Upmix" funkció lép életbe, ami hangot küld mind az öt hangszóróra meg a subra is. Most, h ez mit takar azt nem tudom?! Tehát mondjuk ugyanaz szól mind az öt hangszóróból és dörmög mellé valamit a mély vagy próbál kamu 5.1-et csinálni.
-
tylerddd
veterán
Nem lesz néma, egyszerűen a sztereó jelet fogja felkeverni ál-5.1-re, ami a sztereó minőségétől függően gáz vagy elmegy kategória lesz. Meg persze ettől a hangfalszettől is függ.
Nem tudom egyébként, h ezt a szettet megvette már vagy tervezi ill., ha ez utóbbi, akkor mennyiért fogja beszerezni?! Lehet, h egy meglévő hifi vagy egy 2.0/2.1-es multimédiás hangfalszett is elég lenne.
-
tylerddd
veterán
Ehhez a hangfalszetthez nem is kell erősítő, benne van a subládában. A használati leírás szerint és figyelembe véve a 600-as lehetőségeit a következő a helyzet: egy ilyen kábellel kell a 600-as audio kimeneteit összekötni a subláda Line Level Input csatlakozói közül a Front L/R-be.
Ezzel természetesen csak felkonvertált, tehát ál-5.1-et fogsz kapni.
-
tylerddd
veterán
Lenne néhány kérdésem:
1. Van-e arra lehetőség, h a 600-as, amit kap netet wifin keresztül, kábelen átküldjem a lejátszóból pl. tévébe?!
2. Jól látom, h youtube-nál nem HD-ben adja a tartalmakat?! Lehet állítani?!
3. Mennyire megterhelő a masinának az egész napos nyúzás?! Látom a beállításokban van automatikus készenléti állapot, amit most 30 perc után kapcsol be, azt állítottam be. Ha ebben az állapotban van, az olyan, mint kb. az alvó állapot egy Pc-nél?!
-
tylerddd
veterán
Nagyon szuper a jukebox-os leírás, mégis lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban:
1. Miután megkeresi az infókat a yaDIS, nálam a filmeknél kék pipa van, amit "jobb klikk+állapot váltása" megoldással lehet orvosolni. Ennek így kell történnie?! A leírásban nincs erről szó.
2. Általában azokkal a filmekkel történik a következő, amiket nem talál meg és nekem kell külön keresni: PC-n az általam kiválasztott filmet mutatja, de a lejátszón a manuális keresési listából teszi oda az egyiket. Ilyenkor újra meg kell keresnem és borítót/hátteret is állítani, h a lejátszón is rendesen látszódjon. Valamit nem jól állítottam be vagy nem jól csinálok?!
3. Az infókkal, borítóval stb. ellátott mappákat ugye tudom másolni másik meghajtóra, a Mede8er fel fogja ismerni?!
-
tylerddd
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest