Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
"(Az injektorodról a képet még mindig várom)"
Jogos. Elnézést, ezt teljesen elfelejtettem. Ma biztos nem jutok el odáig, de a hétvégén befotózom.
"Ezt én nem tudom értelmezni. A veszprémiekre gondolok.
Mire föl mondja azt, hogy ez még rendben van?"Ez egy érdekes kérdés.
Anno alvázszám alapján volt egy visszahívás a kocsira, ami miatt bevittem hozzájuk. Akkor mondták, hogy 150e km után már javasolt a tűzkarika csere. Állították, hogy ránéztek és még nincs vele gond, de fontoljam meg a cserét. Tán 180e Ft-ot említettek munkadíjnak, de kedvezményesen megcsinálták volna 120-ért.
Ez is elgondolkoztató, hogy ha egy ismert konstrukciós hibáról van szó, amire volt visszahívás, akkor ez miért nem fér bele a garanciális javításba, ha egyébként az alkatrészköltség kb egy pizza ára, De most ne ragadjunk itt le!A lényeg, hogy ekkor beszéltem a szerelőmmel emiatt, aki a korábban írottakat válaszolta, miszerint észre lehet venni, ha átégett a tűzkarika. Azt javasolta, hogy nézzek rá kb 2000 km-ként alapjáraton a letekert olajbeöntő nyíláson. Ha motor/kipufogóütemmel megegyezően látom, hogy az olajba is beledolgoz valami, akkor ott már kifúj a porlasztó, és akkor cseréli a tűzkarikákat.
Gondolom hasonlóképp ellenőrizték a szakszervizben is.Ezzel némileg szembemegy, hogy a Korinek Marci anno azt írta nekem messengeren, hogy még ők sem találtak olyan módszert, amivel bontás nélkül megállapítható-e a tűzkarika átégése. Egész pontosan ezt írta:
"Itt egyben van a forgattyushaz a veztengelyhazzal a lanchazzal osszekotve. Sose lesz ugy kartergaza.""Én, hogy őszinte legyek, nagyon rühellem, amikor odajönnek és azt mondják, "hogy olvastam a fórumon, ezt meg ezt kell cserélni". "
Igen, ez az internet árnyoldala.
Hallottam egyszer egy riportot egy több évtizede praktizáló háziorvossal, aki elmondta, hogy mennyire nehéz manapság meggyógyítani a betegeket, mert az esetek többségében ők már kész diagnózissal érkeznek hozzá, amit az interneten való keresgéléssel gyűjtöttek be. Biztos fárasztó lehet egy idő után vitatkozni a laikusokkal.
Nálam azért más kicsivel a helyzet, mert a szerelőm maga tanácsolta, hogy vigyem a kocsit Alsónémedibe, mert ő nem ismeri a márkaspecifikus dolgokat. Marci annak idején azt mondta neki, hogy 4 irányba is el lehet indulni olajszint emelkedés/olajnyomás csökkenés esetén. Ez kicsit elbizonytalanította szerintem.
Ezért is kérdeztelek, hogy mennyire tekinthető általános folyamatnak a felsoroltak (szívókosár, vákumszivattyú, vezérműtengely olajzó cső tisztítás, stb). Érzésem szerint azok, és így, hogy már tudjuk merre induljunk, megpróbálom először helyben megoldani. A szerelő is hálás, ha kap egy mankót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- PlayStation 5
- Dark Souls sorozat
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kuponkunyeráló
- Dell asztali gépek
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest