Hirdetés

Aktív témák

• james

aktív tag

Valószínüleg van abban valami igazság amit Karib mond. A Német telekom baromi vacakul áll a tőzsdén és talán így próbál egy gyors tőkeinekcióhoz jutni. Ha sok ADSL szerződést tud kötni, akkor stabil és folyamatosan nagy bevételhez juthat, amire esetleg jelentős kölcsönt is fel tud venni vagy valami hasonló. Nyilván nem arra az évi 200 milára van szükségük amiről beszélnek, hanem a stabil kb. 10000x10000=100milió/hó -ra. Talán nem is a pénzre van szükségük, hanem ezekre a szerződésekre, olyan lehet ez, mint nálunk a kereset igazolás.

Különben én is a 4000 forintos átalányt siratom, mert gondtalan netezést és dumát kinált (ISDN) jó áron. Sokan vitatkoztak itt azon, hogy mire kell a sok idő, mondok én is egy dolgot. Itt van pl. a keresés. Ha valamilyen dogot keresek a neten azt egyszerüen nem lehet off line vagy gyorsan csinálni, éjjel is elég nehéz mert az ember hamar kidöglik. A keresés korlátozása magát az információ szabad áramlását korlátozza. Itt Egon tapintott rá a lényegre. Az információ áramlása és megszerzése fogja a jövőt meghatározni, legalábbis egyik legfontosabb eleme lesz. Ennek korlátozása teljesen elmebeteg dolog.
    Hozzá teszem, hogy a telefonálás is információ áramlás. Én hajlok arra, hogy álampolgári jogként kellene ezt kezelni, nem pedig luxus szolgáltatásként, ahogy ma teszik. Persze ez nem fogja meghatni a telekom céget, bár talán eladná az államnak ha az meg akarná venni, végül is most eléggé gondban van. Talán az lenne a megoldás, ha a netezők összefognának és alig használnák a NET-et és persze nem kérnének ADSL-t sem. Ekkor a Telekom látná, hogy nincs itt mésem akkora kasza, mint gondolta és talán hajlana az eladásra... Ez persze már kicsit utópia :)

A 80-órás kezvedmény persze nem olyan rosz, de mit vesztett volna a matáv ha nagyvonalúan azt mondta volna, hogy ugyanennyiért reggelig lehet nyomatni. Hányan lennének akik ezzel visszaélve álandóan kihasználnák ezt?

Aktív témák