Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoca29
tag
Hali!!
Frissítettem a GeForce Experience az új nvidia app-ra és ebben már nem lehet streamelni yutubera..?
Nincsen már olyan funkció benne...nem találtam.
Másik kérdés,hogy a jobb felső sarokba mutat már adatot,de azt hogy lehet kikapcsolni?
Hiába lépek ki zárom be az appot az nem tűnik el.. -
Freezee
senior tag
válasz
Mutterbever #6 üzenetére
Tehát szerinted egy virusirtó meg egy beépített tűzfal megoldja azt, hogy egy program aminek rendszergazdai jogokat adsz ne tudjon kommunikálni bármilyen irányba??
-
Predatorr
őstag
Volt éppen elég.
Már azért megérte nV-ra váltanom, h egy csomó régi játék fut (bár ezen sem mind), amelyek AMD- meg sem nyekkentek.
Pengwin; ja, éppen most. Benne vagy a 2 év intervallumban, és nem játszol régi grafikus játékokkal.
Ha kukázzák a CC-t, maradok a régi meghajtónál, vagy irtok minden szemetet slimmerrel, esetleg csak MS frissítést teszek föl. Semmi online funkció. Minden egyebet tud a VGA gyári szoftvere.Forrasztó: már azon kívül, h egy újabb erőforrászabáló kémprogram? Nyilván jól fut, hogy ne keltsen gyanút.
Semmiféle tevékenységemről nem kívánok információt szolgáltatni senkinek.
hapakj: Úgy látom, a hozzá nem értés megint csak a te kommentjeidben virít, főleg adatvédelem terén.
Margit: Noooormális?
(pandras)
-
Dragon3000
nagyúr
Kíváncsi lennék, hogy te mi mindent csinálsz a driverben és milyen gyakran, hogy szerinted 2010 szint a control center? Mert én beállítom a pár dolgot rendszer telepítéskor, amik nekem kellenek és onnan kezdve többet meg se nyitom. Nekem amd mellett semmi gondom nem volt az msi afterburner mellett, sőt annyira nvidia fókuszú program, hogy vannak benne részek, amiket csak amd esetében lehet állítani... Régen amd mellett is azért használtam az afterburnert, mert a driverben lévő oc rész random elfelejtette a beállításokat és lehetett ilyenkor mindent újra beállítani, míg az afterburnerben max a mentet profilt kellett újra kiválasztani, ha valami gond lett volna.
-
pengwin
addikt
Nem mintha a Nvidia App-ot kellene használni.
Jövőre kukázzák a legacy Control Centert. Szóval ja, kell majd használni.
Az nvidia driverben lévő Control Centerben ugyanúgy minden beállítás megvan.
Kivéve egy rendes curve editort, fan curve editort, undervolting beállításokat, normális OC-t, vagy bármiféle hozzáférést az NVENC által biztosított funkciókhoz. Az a Control Center 10 éve még elment, de semmi modern fícsört nem adtak hozzá.
Ezért kellett idekeverni azt a nyomorult experience-t... mert volt átfedés a két alkalmazás funkciói között, de egyik sem váltotta ki a másikat 100%-ban. Ez az NV App egy helyen, egy logika alapján biztosítja majd mindkét alkalmazás összes funkcióját, aki meg vágyik a közösségi dolgokra is az opcionálisan bejelentkezhet majd.#16 Dragon3000
Nem volt kötelező használni, csak ezzel úgy döntöttél, hogy neked elég a Control Center kb. 2010-es színvonalú funkcionalitása.
MSI Afterburner nagyon GeForce fókuszú. AMD kártyákkal képes durván bugzani... ráadásul a Radeon Software saját beállításai is elég jók. -
hapakj
őstag
Jaaa, mit kell idekeverni a Geforce Experience-t?!??! Pure tudatlanság. Nem mintha a Nvidia App-ot kellene használni. Az nvidia driverben lévő Control Centerben ugyanúgy minden beállítás megvan.
Ráadásul Nvidia App-ban már az is hozzáférhető login nélkül, ami a GE-ben nem. Szóval mégegyszer Pure tudatlanság.
-
-
pengwin
addikt
válasz
Dragon3000 #14 üzenetére
Szerintem a korábban kötelező GeForce Experience bejelentkezésre írta. Azt sem véletlenül ejtették, ha jól tudom.
-
ricsip
addikt
Amint regisztrálsz elfogadod, hogy egy rendszergazda jogosultságú alkalmazáson keresztül bányásszák az adataidat, amiket a regisztráción keresztül össze lehet kapcsolni más adatbázisokkal.
És itt nem értik, amit leírsz... jönnek tűzfallal meg vírusírtóval
Lefordítom h. más is megértse: csak akkor telefonálhatsz az okostelefonoddal, ha felkerül rá a Pegasus...
nincs szem előtt az a spyware, ugyan mit zavarna bárkit is! Ugye?
-
hapakj
őstag
Ezt már több helyen olvastam, miért ennyire félelmetes ez a regisztráció?
- A legdurvább az és valami hitetlen! Nem is kell regisztrálni, hogy használd. Csak itt prohardver fórumokon láttam eddig ezt a teljesen felesleges hangulatkeltést. Nem is tudom honnan jött egyáltalán az egész... Szerintem onnan, hogy míg beta volt a szoftver regisztrálni kellett a betaprogramra... Aztán ez beakadt az embereknek xd -
hapakj
őstag
Lehet persze, hogy hálózati hozzáférés kell neki (ennyit a no regről)
- jézusom, mi köze a regisztrációnak ahhoz, hogy hozzá akar férni, egy online adatbázishoz?? 2025 van lassan, kb minden alkalmazás a naprakész infókat online akarja elérni.A hozzánemértés meg a hangulatkeltés vírit a kommentetből
-
pengwin
addikt
válasz
Mutterbever #6 üzenetére
És miért kell harcolni a szoftverekkel, hogy csak a funkcionalitást lássák el? És miért érzed személyes támadásnak, ha valaki szóvá teszi sokmilliárd dolláros cégek felhasználóellenes megoldásait?
Volt ebben a gépben NV kártya is, csak az RTX 3080 Trinity OC-t odaadtam barátnőmnek, mert ő jobban kihasználja (MSFS 2020, abban még az RT-t is megéri bekapcsolni). A pőre driverrel ott sem volt probléma, csak kellett még minimum kettő darab alkalmazás, hogy a Radeon Software funkcionalitását megkapjam. Ez az NV App sem véletlen jött létre - nem normális, hogy kellett az NV Control Panel, GeForce Experience, MSI Afterburner, meg egy RivaTuner Statistics Server a teljes funkcionalitáshoz.
-
Mutterbever
csendes tag
Ha ennyire paranoid vagy, akkor remélem nem Google Chrome-ot, Android-ot, Facebook-ot, TikTok-ot, stb. használsz.
Létezik a Windowsban Tűzfal, különféle vírusírtó programok melyben van beépített tűzfal, létezik hosts fájl, vannak olyan routerek melyben mindenféle tűzfalszabályokat lehet használni/létrehozni, van VPN szolgáltatók melyeknél szintén lehet tűzfalszabályokat használni.
Szóval megoldás van a problémádra egy rakat, vagy csak sírni jöttél? A profilod szerint full AMD a konfigod, akkor téged ez mit zavar? Fröcsögni könnyű...
Mutterbever
-
pengwin
addikt
Amint regisztrálsz elfogadod, hogy egy rendszergazda jogosultságú alkalmazáson keresztül bányásszák az adataidat, amiket a regisztráción keresztül össze lehet kapcsolni más adatbázisokkal.
#1 Predatorr
Mi a baj az AMD szoftverével?
Nálam a 6700XT tökéletesen működik, és az Adrenalin extra funkcióit is simán tudom használni bármiféle bugzás és regisztráció nélkül. Vagy a 7000-es Radeonokat érinti valami hiba? -
Forraszto
tag
Ezt már több helyen olvastam, miért ennyire félelmetes ez a regisztráció? Úgy értem, mi a gond vele? Új gmail cím regisztrálása: 1 perc, app regisztrálás: 2 perc. Akkor? Pro tipp: az új e-mailben átirányítani a forgalmat az egyik valódi címre, ott nvidia app cimke szűrés beállítása, így meg tudod nézni miket küldenek rá, de nem zavar be.
Majdnem megjelenés óta használom (azért kapott 1 hónap türelmi időt), nem vettem észre problémát. Nekem minden telepített játékot felismert, de akkor lehet szerencsém volt.
-
Predatorr
őstag
Kipróbáltam ezt az nV appot, h állítólag már nem kell regisztrálni. Egyetlen játékot sem ismert fel a gépen, kézzel megadásra hibát jelzett, úgyhogy nálam továbbra sem lassít semmit.
Lehet persze, hogy hálózati hozzáférés kell neki (ennyit a no regről), de nem ettem meszet. Akkora egy vírus, mint az edge, alig tudtam leirtani. Nem távolítható el, de ahogy forszbezárom, újraindítja magát. A végén még visszakényszerítenek AMD-re.
Még jó, h minden működik enélkül is. Még.
Szerencsére az AMD kártyák/meghajtók (most) még szarabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Igaz a lassulás okát nem sikerült korrigálni, csak egy ideiglenes megoldással állt elő a cég.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest