- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Amazon Kindle
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
as_Rock
őstag
A miranda nevű csodát hová sorolod?
Azt próbáltam, speciel az úgy sz.r ahogy van
Próbáltam egy másik "made in japan" feliratú-t, az is csak művészi képmosási effektezésre volt jó.
Lévén ezek sokszor 20-30 éves dolgok ki kell próbálni és ha a vevőnek megfelel, akkor vegye meg.
A másik maire oda kell figyelni, hogy a mögé rakott obi kezdő fényértékét 2X-ező pl. felezi, tehát ha nem fényerős, akkor tűző napon kívül nem sok mindenre lehet használni az obit -
as_Rock
őstag
Ne haragudj, de amit csinálsz az néha...
Összeolvasol 1000 fórumon dolgokat, ugyanakkor honnan tudod, hogy az ott írók közül ki hiteles, vagy ki olyan, mint - már megbocsáss - te, hogy gyakorlati tapasztalata az adott kérdésről ugyan nincs, de rettentő magabiztossággal tényként ír le máshol olvasottakat?
A másik amit nem értek, hogy ha valamit egy adott fórumon (ph) megkérdeztél és arra választ is kaptál, akkor miért teszed fel a kérdést máshol újra (index)?
Miből gondolod, hogy az egyik helyen kapott válasz hitelesebb, mit a másikon? (különösen, hogy sokan ide és oda is írnak)
Szvsz amennyit nyűglődsz, és amilyen felfutóban a pentax - ebből következően megcsappant a jó manuális obik mennyisége és nőtt az áruk - azt javaslom Canont, vagy Nikont vegyél, ezekhez van adapter és megfelelő mennyiségű használt obipark is
Az M42 és egyéb öregebb obiknál viszont készülj fel olyan varázsszó felbukkanására, mint pl. gombásodásszóval lesz min aggódnod később is
-
as_Rock
őstag
Épp írni akartam, hogy menüben engedélyezed és láss csodát van fénymérés és záridőállítás, hiába na, ez Pentax
az obihoz meg sok szerencsét
Ez az obi bestbuy lenne ennyiért, de gondolom lejárat előtt pár perccel már elhagyja a 40ájrós összköltséget az árpedig annyiért engem is érdekelne
[link]
-
as_Rock
őstag
A Pentaxé az egyik legjobb minőségű alapobi, ne azon spórolj szerintem.
350D-t 150-ért ne vegyél, 120-ért már van használt, de még garanciális pixinfo-n, meg index digit adokveszek topicjaiban.
HydraSR: Sajnos az analóg vázakhoz készült obik 2esélyesek, van ami szépen rajzol digiten is, de van ami trágya, gondolom a lencserendszerből hiányzik valami olyan tag, ami a digiteknél szükséges, vagy annyira az adott analóg típusra volt kihegyezve az obi, hogy...fene tudja -
as_Rock
őstag
Bocs hogy ezt mondom, de ha még pesten se tudsz tájékozódni én nem javaslom, hogy ilyen messzire menj fényképezni.
A másik kérdés, hogy milyen rutinod van fényképezés terén?
Attól, hogy érdekes helyre mégy még nem biztos, hogy jó képeket fogsz tudni csinálni, nem a hely, és nem is a gép teszi jobbá a képet, hanem aki használja -
as_Rock
őstag
K100D
lugosi: A-mód = Autfocus-t tudja az obi.
Ezek az obik eredetileg még analóg gépekre készültek, de ott is létezik motor, meg autofocus, így az ''újabb'' analóg obik tudnak ilyet, és a Pentaxnak megvan az a jó szokása, hogy olyan vázakat csinál aminek a bajonetje lefelé kompatibilis, így a régebbi obik rátehetőek és van elektronyos kapcsolat, tehát fényt mér és élességet jelez vele a gép -
as_Rock
őstag
Sziasztok!
Hátha itt többen vannak, akik tudnak a kérdésemre választ [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest