- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Cheesus #9074 üzenetére
Ezt komolyan átgondoltad? 11-2 éves váz liveview nincs a 130kpixeles LCD-n, pentatükrös extrasötét, extrakicsi kereső. Manuál élesség állítás elég esélytelen, egy tartományon belül nem lehet megítélni az élességi síkot egy ilyen keresőben.
Amennyit az objektívek elcseszésére költenél abból meglenne egy használt Fuji xe1, d50-hez képest szinte gyerekjáték vele a manuálfókusz, kéminőségről nem is beszélve, méretben, plusz markolattal már elég nagy. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Cheesus #9083 üzenetére
Vannak megmarkolható milc-ek is, pl. Sony a6000, nex-6, fujifilm x-e1, panasonic gh2, g6, gh3 stb... ezek közül néhánynak még jobb is a fogása szerintem, mint egy d7000-nek vagy 5000-es sorozatnak, de persze ez ízlés és kézméret kérdése is. Ha sokat manuálozol, akkor egy milc kis bázistávja, elektronikus keresője, kihajtható érintőkijelzője és fókuszsegédei valszeg mind megváltás lenne neked a nikon után.
-
-
fattyu
veterán
válasz
Cheesus #9083 üzenetére
De akkor miért nem váltasz canonra? ha ez a fő csapás akkor érdemes mert a z élő rendszerek közül nekik a legkissebb a bázistáv ergó sima adapterrel megy rá sok sok minden.
A konvertálás mount cserével eléggé hozzáértésigényes feladat ami vagy saját időt vagy másnak kifizetett időt jelent. Behozná az árát szerintem....
Egy használ 5dmkii már azért elérhető árban van és mindjárt FF is.
Nikonra akkor is nyűg ez az egész ha megoldható.
-
80hun
addikt
válasz
Cheesus #9079 üzenetére
Egyszerübb ha veszel az obik alá egy NEX-et (3, 3N, 5) ahogy a többi nikonos is csinálja.
Arról ne is beszéljünk hogy az első generációs nex3 is klasszisokkal jobb szenzorral rendelkezik mint a nikon d50.A NEX3N-ek 35-40e-ért szoktak menni.
Van amelyik régi obin cserélhető a vég nikonra de a amin nem azzal nem lesz végtelened. Vagy lencsés adapterrel hazavágod az egészet
-
fattyu
veterán
válasz
Cheesus #9074 üzenetére
akkor szerintem ezzel az erővel dobáld be a dunába azt tonna pénzt amit erre phasznál el...
üveges adapterrel nyakonvágni azt hogy drága manuál obikat vennél... maradj inkább a nikon fixeknél. ennyi pénzből még az is kijön és a régi nikon manuálok között is vannak gyöngyszemek...
Esetleg ha egy jó minőségű focal reducerrel megkínálod őket akkor jóval több értelme volna. Mondjuk a peleng kiesik akkor, de a többi mindjárt akkora látószöget adna aminek szánták kb és fényerő is javul.
de azt meg célszerű lenne akkor egy féle csatlakozású obiparkot
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Cheesus #9071 üzenetére
50-esekből én a takumart venném... az industart szerintem le is veheted a listáról, szvsz még egy helios mellett sincs létjogosultsága.
85mm fronton ha már ennyi pénzt szánsz rá, akkor a samyang 85mm F1.4-est is meglesheted, az sem rossz üveg.
A TAIR-3S brutálisan nehéz és nagy üveg, ha azt megveszed, akkor valszeg be kell szerezned majd egy masszív állványt is, ami elbírja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Automata kávégépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Formula-1
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest