Új hozzászólás Aktív témák
-
reefeer
tag
köszi a segítséget. Bár egy picit ugy érzem hogy nem voltam teljesen érthetőesetleg te értettél félre. Ugyanis én arról az esetről irtam amikor nem csomagkezelővel történik a telepítés vagyis ennél a disztribuciónál nem az rpm -i file.rpm hanem binárisból:
0tar -x akámi
1./configure
2make
3make install-lal.
ekkor -véleményem szerint- a csomagkezelő ''nem tud'' arról hogy ilyen program fell lenne telepítve hiszen nem csomagból telepítettük.
A szóval a kérdésem arra irányul hogy honnan lehet azt tudni hogy a külömbozö programok nem csomagkezelős telepítés esetén mit hova tesznek fel és lehete e egyszerűen kipucolni őket ha már nem szükségesek, vagy manuálisan kell minden egyes program esetén étnézni és törölni a felesleget? (de ezesetben mire való a ''make clean''?)
met30:biztos vgy benne hogy ez parancsikon?? Csak mert egyrészt nagyon nagy 159655byte másrészt F3 megnyitva mindenféle értelmetlen karakter láncot tartalmaz... -
kymco
veterán
Megpróbáltam a konzolos beállítoprogival és a grafikus felületen is. A grafikus felületen addig ment a dolog, hogy a telepítéskor beállítottat át tudtam változtatni, de amikor teszteltem az új beállításokat, akkor elszállt a rendszer.
A konzolos beállítás után a beállítások érvényre jutottak, de ha akár a felbontást, akár frissítési frekvenciát akartam módosítani grafikus felületen később, hasonló lefagyás lett. Az ATI honlapját bő egy napig nem tudtam elérni, ezért feladtam....... A melóhelyen tovább dolgozom vele, de itthon feladom.... -
kymco
veterán
A melóhelyen totál jól működik, erre feltelepítettem otthon egy szabad partícióra...meg is szívtam keményen. vsz. az ATI 9700 nem tetszett neki, mert nem volt hajlandó rendesen kezelni. Rendszeresen LEFAGYOTT .... a képernyő felbontás változtatása rendszeresen inaktív monitorral és hosszú percekig kavaró vinyóval járt.. reset újraindít..... hajnali egyre visszaállítottam az eredeti xp-t
-
mkbla
senior tag
az megoldható ,h a telepítő cd-ket felteszed úgymond virtuális cd-be, és akkor nem kell a telpítéseknél cserélgetni a cdket (engem pl már idegesít), vhogy meglehet, én is utána akartam járni ilyesminek de még nem volt rá időm
egyébként meg cd/dvd isokat bármikor csinálhatsz, és azokat bármikor kiirhatod.. -
meoindil
aktív tag
Üdv!
Május elsejétől letölthető lesz a 10.2 (Mandriva Limited Edition 2005) szerintem érdemes lesz kipróbálni.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
Hello, MDK-n engedelyezve van a grafikus lilo, Gentoo-n nincs es mind a kettön uazt az xorg.conf-ot hasznaltam es nem volt ilyen gondom. Szerintem a config file-on nem mulhat. Az X a logfileba mit ir? Esetleg küld el mailben (schmittharald(KUKAC)freemail(PONT)hu -ra)
Üdv: PWR -
törölt tag
az src az mindig forrást jelent (source). Azt utánna neked kell fordítani. C fordító kell hozzá, esetenként kernelforrás, különböző libary-k.
Nálam 10.1 van, jó a 3. cd. ftp.fsn.hu-ról szedd le, ott tuti jó.
Más: érdemes lesz kipróbálni a Mandriva (Mandrake) 10.2-t, yooo lesz. -
mkbla
senior tag
rpm csomagokat sokféle helyről leh lehet szedni, volt h én is 8 külömböző helyről szedtem le , és 1 működött közülük. A csomagfüggőségekkel valójában én is szívok, mert nekem nincs otthon internetem, tehát ha kell vmi akkor nem tudom azonalla leszedni, megnézni megcsinálni utánajárni h mi a gond... egyébként én nem használok semmi extra programot.... fél internet... volt amikor egy program vagy 20 függőséget magával akart rántani, azt hittem h legalább egy cdnyi anyag, de kideült h csak 8-10 mega az egész... szóval nem olyan sok, de sztem a mandrake a függőségek kezelésében nagyon jó, eddig nem volt velük semmi gondom, csak h néha tényleg a netről kellet letölteni pár cuccot, felraktam, és ment. Én innen szoktam rpmeket felrakni: [L] http://rpmfind.net/ [/L]
nem azt mondtam h ne kérdezz semmit csak sok fórumba (jogosan) hozzávágják az meber fejéhez h RTFM (Read The F*cking Manual), bevallom h volt amikor nekem se sikerül ez alapján eredményt elérni... ez van. ezért vannak a fórumok, kérdezz nyugodtan, csak ne lepődj meg ha azt mondják h olvasd el a manualt.
Egyébként, mi is a problémád, mit nem sikerült felraknod?
[Szerkesztve] -
mkbla
senior tag
kde témában itt nézz szét:
attól h vminek helytelen vagy nemtalálható az aláírása még felmegy, és műxik. legalább is nekem minden működött, attól h 1-2 dolognak nem volt megfelelő at aláírása, ott van minden program manulja, tessék olvasgatni.az amsn-ben mondjuk nekem se sikerült nyelvet választani. (én nem használom csak havernak tettem fel) És? Talán kínai? vagy ógörög alapból? google jóbarát, keress rá....
egyébként meg, ami nincs alapból a cd-ken (rpm-ek), azoknak nincs is , vagy nem megfelelő az aláírása, nem csoda. tessékcsak vele megszenvedni, nem lengyelpiaci vindóz h rákattintasz 3X a tovább gombra a varázslóbaszománnyal és kész. (talán még működik is) járj utána olvasgass, kérdezősködj, azért van előtted az internet!!!!
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
OpenOffice-t en a telepitö cd-n talalhatot hasznaltam. Az AMSN-t forrasbol raktam fel, nem volt vele gondom, probald meg esetleg te is tar-gz-böl. KDE-t mar nagyon reg hasznaltam, nem emlexem ra sajnos. Ja, AMSN helyett/mellett ott van a Gaim is, a telepitön rajta van.
PWR
aktív tag
sikerült összehoznom végül. az fglrxconfig-al készitettem el az xorg.conf-ot. Ja, xorg.conf, neked melyik van telepitve, az xorg vagy az xfree86? most upgradeltem 10.2-re és azon már az xorg van. nem tudom, hogy xfree86-on jók lennének-e a beállitásaim. Elküldöm e-mailben az én conf fileomat. Ha neked az xf86config egy link az xorg.conf-ra, akkor biztos xorg-od van és müködnie kell az én configfileommal. Egy dolgot kellett módositanom a conf fileban, miután az fglrxconfig megcsinálta, a drivert ''fglrx''-röl ''radeon''-ra kellett átirnom, máskülönben nem müködött.
meoindil
aktív tag
Üdv!
Mikor írja hogy milyen csomag hiányzik neki, írd fel a csomag pontos nevét és keress rá az RPMSeeken.
A CdCat mellé nincs valami readme a függőségekről?
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
Joreggelit, innen letölthetö egy xfree86 config file is:
http://lunar-linux.org/?q=node/view/188
sajna ez is angolul van. es asszem, hogy xinerama-ra van szükseged, amiröl en csak annyit tudok, hogy a kepernyö kiterjesztesere hasznaljak, az XFree86 egy kiterjesztese es ezzel müködnie kell annak is, amire szükseged van. Ha mar igy felmerült ez a tema a hetvegen lehet, hogy en is kiprobalom. Addig meg hatha erre teved vki, aki ert hozza, nem olyan lamer, mint en
Üdv: PWR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Steam Deck
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged