Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miles.co
csendes tag
Ahogy F-ECT$ is írta, kb röviden tömören ebben benne van minden, amit tudsz tenni, illetve amit szintén írtak, sport és emellett cigi, alkohol, kávé tiltólista.
Én eddog 2x szedtem gyógyszert vérnyomásra és 2x el is hagytam. (mielőtt valaki le akarna ordítani, orvossal való egyeztetés után hagytam abba a szedést.) Nekem is örökletes a magasvérnyomás, de úgytűnik, hogy még nem tartok ott hogy mindenképp szednem kelljen.
Egyébként amit én csináltam: elhagytam a kenyeret, reggeli az kb. paradicsom, uborka, retek, illetve bármilyen zöldség kombinációja valami kenyérhelyettesítővel. Koffein tartalmú cuccok elfelejtve (kóla, energiaital felejtős) illetve én kocogni/futni kezdtem. Kellett vagy bő fél év, mire elértem oda, hogy 10km-t le tudok futni/kocogni és néha leesett a vernyomás annyira, hogy inkább kellemetlen volt. (hirtelen elindulásnál szédülés, kapaszkodnom kellett, hogy el ne essek, stb.)
Így aztán orvosi konzultáció újra és megegyezés alapján tavaly óta nem szedem. Persze kell méregetni, néha fel-felmegy 140/90 fölé, de aztán visszajön a határ alá, átlagban ez a 125-130/80-85. Ez így még jó, valmikor lejjebb is megy.
Nem mondom, hogy ez mindenkinél így működni fog, nekem ez működött
Szerencsére nem vagyok hízékony, csak ha lusta dög vagyok és sokáig elhagyom magam.
Vérnyomás-probléma alatt voltam kb 95 kg, meg iszonyat stresszes is persze, ami szintén nem segített.
Futás/kocogás, kb 1 óra alatt futom a 10km-t, tehát nem egy rohanás, és most vagyok kb 82-85kg az 188cm-hez képest.
Mostmár néha megengedek magamnak rendes reggelit, néha 1-2 sör havonta lecsúszik, de ennyi. Semmi bulizás, meg felesezés a haverokkal.
Jah, és szerintem korral is jár, 40 elejét taposom, sajnos itt már el kell kezdeni magadra figyelni.
Reméltem nem untattam senkit a kis történetemmel, nekem így sikerült megoldanom és "lejönnöm" a gyógyszerről...pedig azt hittem, hogy ez életem végéig így marad és szedni kell, mint nálunk elég sokmindenkinek a családban, de hála az égnek, mint fentebb is írtam, úgytűnik mégsem tartok ott és sikerült időben megfogom, remélem még jó pár évig sikerül kihúzom bámilyen gyógyszer nélkül.
Mindenkinek jó egészséget kívánok! -
-
beci
őstag
Szia.
Ez nálam mind megvolt, minden rendben van. Vérkép,ultrahang,ekg,terheléses ekg.
Sport az napi szinten van, utána szépen le is megy a vérnyomásom.
Doki most felírt másik fajta gyógyszert, ezzel egész nap stabilan 120/80 +- 2-3 körül van.
Ettől még a sport megmarad napi szinten. -
Sziasztok,
Én az öngyógyítás mellett egy alapos orvosi kivizsgálást is javasolnék, pl. szívultrahanggal egyetemben is, hogy milyen állapotban vannak a "motor" és annak tartozékai.
Fogyókúra mellett szerintem a nátriumszegény diéta és a mérsékelt sportolás (séta, kocogás, kerékpározás, stb.) többet ér mindennél. Kávé, cigi, alkohol tiltólistára. Folyadékbevitelre figyelni.
-
beci
őstag
Gondoltam hozok létre egy témát, ami szerintem sokunkat érint.
Személyes tapasztalatok, ötletek...stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó