- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Certee
senior tag
-
Certee
senior tag
válasz
szabi244 #646 üzenetére
A Flash-ben csinálsz egy ures mc-t amit ráteszel a fő mozira.
Az ures mc-nek adjál egy instance nevet. Jelen esetben ez ures_mc.
Ezután a timeline-on egy új layer-en megadod ezt a kódot:
this.ures_mc.loadMovie (''img_08.jpg'');
Így a mozi be fogja tölteni a gyökérben lévő img_08.jpg nevű képet autómatikusan.
Segédlet: [link]
Erre gondoltál? -
Certee
senior tag
válasz
littleNorbi #629 üzenetére
A Flash-ben létrehozol egy gombot és actions-nek ezt adod neki:
on (release) {
getURL(''http://www.te_domainod.hu'', ''_blank'');
} -
Certee
senior tag
válasz
littleNorbi #627 üzenetére
Pontosan mit is szeretnél? Egy html-be berakni egy swf-et amin van egy gomb ami egy htmlt hív meg?
-
Certee
senior tag
válasz
Collector19 #623 üzenetére
Nézz szét itt: [link]
Szerintem itt minden segítséget megtalálsz.
Ha kérdésed van akkor bátran ted fel és segítünk. Ha tudunk. -
Certee
senior tag
-
Certee
senior tag
válasz
Hujikolp #607 üzenetére
A legegyszerűbben úgy tudod megoldani, hogy ha File >>> Import, és ide berakod az mp3-at. Utánna a time line-on elmész addig amilyen hosszú a zenéd és ott nyomsz F5-öt. Visszamész az első képkockára ahova betetted a zenét és a properties panelon a Sync-nél beállítod, hogy Stream (ez fogja megmondani neki, hogy folyamatosan töltődjön le lejátszás közben). Ha azt akarod, hogy folyamatosan ismétlődjön akkor ugyanitt állítsd be azt is, hogy loop. Ettől vannak komolyabb lejátszók is, ha érdekel akkor küldök fla-t.
Példa a fent leírtakra: [link] -
Certee
senior tag
Ja igen! Mert azt kifelejtettem, hogy csinálni kell egy üres képkockát az Over-re, hogy oda tudd tenni. Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy rákattintasz az Over alatti képkockára és nyomsz egy F7-et ekkor már ide tudod tenni a képet és csak akkor fog látszani, ha az egér fölötte van. A Hit-nél is ugyanígy kell képkockát csinálni. Onnan tudod, hogy ott van valami más, hogy a képkockán egy pötty jelenik meg.
-
Certee
senior tag
Tehát! Írsz egy szöveget, F8-al szimbólummá konvertálod de most a Button-t jelöld be. Ha megvan akkor kattints kétszer a szövegre, hogy tudd szerkezteni a gombodat. A gomb Timeline-án találsz négy feliratot.
''Up'' (ez az ami látszik mindíg a moziban),
''Over'' (ez akkor látszik amikor az egeret a gomb fölé viszed),
''Down'' (ez akkor látszik amikor az egeret megnyomod),
''Hit'' (ez pedig a gomb érzékeny felülete, amit ide rajzolsz ott lesz csak érzékelhető a gomb. érdemes egy téglalapot rajzolni ide ha más alakra nincs szükséged).
Ebből következik, hogy ha azt akarod, hogy egy kép jelenjen meg amikor a feliratra megy az egér akkor a Timeline-on az ''Over'' képkockába tedd be azt a képet amit látni akarsz. Ide ugyanúgy meg tudod csinálni az előtűnő képet amit írtam.
Na remélem érthetően le tudtam írni. Ha nem akkor kérdezz! -
Certee
senior tag
A Fájl menüben kiválasztod az Import-ot és behívsz egy képet. Klikk a képre, majd nyomsz egy F8-at amivel Szimbólummá alakítod a képedet. A szimbólumnál a Movie Clip-et válaszd. A Timeline-on kattints pl.: a 20. képkockára és nyomj egy F6-ot. Most kattints az 1-es képkockára a Timeline-on. A Properties palettán a Tween-t állítsd Motion-ra. Ezután kattints ugyanezen a képkockán maradva a képre és a Properties palettán a Color-t állítsd Alpha-ra. Az Alpha értékét pedig nullára. Ha elindítod a mozit akkor ha jól csináltál mindent akkor 0 átlátszóságból előjön a kép a 20. képkockáig. Ha meg akarod állítani a mozit amikor a kép teljesen bejön akkor a 20. képkockára kattintva az Actions palettán írd be ezt: stop(); Ekkor a mozi megáll a 20. képkockánál. Ha ez megvan leírom majd a 2. kérdésedet is. Sok sikert!
-
Certee
senior tag
Hogyan lehet a text-nél a sorközt állítani? Tehát, hogy ne normál legyen, hanem kicsit szét legyen húzva.
-
Certee
senior tag
Hogyan lehet megoldani azt, hogy ha csinálok egy mc és benne van egy téglalap körvonallal akkor ha átméretezem az mc-t akkor a vonal vastagsága ne méreteződjön, hanem maradjon meg az eredeti vastagságban?
-
Certee
senior tag
Nagy a pangás. Már senki nem Flash-ezik, vagy már mindenki profi a témában
?
-
Certee
senior tag
Kipróbálta már valaki a Flash 8-at? Érdemes áttérni?
-
Certee
senior tag
Megoldódott a probléma, ha mást is érdekel akkor leírom.
-
Certee
senior tag
Volna egy olyan kérdésem, hogy az swf.hu-n van egy segédlet (Flash + XML alapú képgaléria készítése Bővebben: link) amiben azt szeretném megoldani, hogy ha a képre rákattintok akkor egy meghatározott könyvtárból előhívja egy új ablakba ugyanazt a képet csak nagyobban. Hogyan lehet ezt megvalósítani? Elég sürgős lenne, ha valaki tud kérem segítsen.
-
Certee
senior tag
Nézz szét itt: Bővebben: link
Ott találsz tutorialokat is meg könyvajánlókat is.
Egyébként meg a Flash Biblia a legjobb csak kicsit húzós az ára. -
Certee
senior tag
Kicsit sok ez az UP, nem? Ettől nem fognak jobban válaszolni. Bár, ha jobban belegondolog én is azért kerestem neked, hogy abbahagyd
Tehát itt van egy Flash Game gyűjtemény: Bővebben: link -
Certee
senior tag
Hogyan lehet megoldani azt, hogy egy full flash oldalba meghívjak egy fix méretű html felületet?
Sürgős!
-
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #400 üzenetére
Weblap vélemény:
A menü gomboknál a rollOver efektet szerintem ne a felirat fölé hanem alá tedd és akkor a felirat nem halványodik el. Szerintem úgy jobban nézne ki. -
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #398 üzenetére
Szerinetm az egy sima úsztatás két kép között egymáson. Ha jól látom.
-
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #391 üzenetére
A php nem nagyon megy nekem. Még csak most barátkozom vele.
-
Certee
senior tag
Valaki nem tud választ a #382-re?
-
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #387 üzenetére
Tudsz fla-t küldeni?
-
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #385 üzenetére
Íme: Bővebben: link
Ha megcsináltad vissza tudnád küldeni? -
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #383 üzenetére
Szerintem nem lehet letiltani. A visszafejtés csak program kérdése.
-
Certee
senior tag
Persze megoldható, de nem valami biztonságos mert, ha valaki visszabontja az swf fájlt akkor kiszedhető belőle a jelszó. Vannak komolyabbak amik php-vel kommunikálnak de én ahoz nem értek. Ha kell az egyszerű változat akkor ahoz van fla-m.
Más:
Hogyan lehet betenni ezt Bővebben: link a panoráma lejátszót egy flash oldalba? -
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #245 üzenetére
Jó lett! Grat.
A gotoAndPlay helyett mivel oldottad meg az előtöltő vezérlését? -
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #243 üzenetére
Szívesen!
Akkor valamit félrenézhettem de a mentésnél azt írta ki. No mind1.
Ha valami nem érthető akkor szólj és felteszem valahova az fla-t. -
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #238 üzenetére
Az volt a baj az fla-val, hogy teljes elérési utat adtál a betöltendő swf-nek. (_root.) Ha betöltesz egy swf-et egy másikba akkor a betöltöttnek már az lesz a gyökere amibe betöltötted. Emiatt pedig felborul az elérési útvonal. Ezért nem működött neked. A másik hiba, hogy nem egy üres mc-be töltötted be a betöltendő swf-et, hanem volt benne valami. Az legyen teljesen üres mc. Fel akartam rakni valahova, hogy meg tudd nézni amit kijavítottam de úgy láttam, hogy te sima MX-et használsz én meg 2004-et. Így nem tudnád megnyitni. Leírom ide a preloader action-jét.
onClipEvent (enterFrame) {
prci = this._parent.loadmc.getBytesLoaded()/this._parent.loadmc.getBytesTotal()*100;
lb_mc._xscale = prci;
this.percent.text = int(prci)+'' %'';
this.total.text = Math.round(this._parent.loadmc.getBytesTotal()/1024*100)/100+'' Kb'';
this.loaded.text = Math.round(this._parent.loadmc.getBytesLoaded()/1024*100)/100+'' Kb'';
if (prci == 100) {
this._visible = 0;
} else {
this._visible = 1;
}
}
Ha kijavítod amiket írtam akkor működni fog rendesen. Legalább is nálam megy. -
Certee
senior tag
-
Certee
senior tag
Na ez most úgy néz ki mintha mindenki belátta volna a hibáját és egyet érteni rii-vel. Én azt vallom, hogy ha valakinek baja van akkor azt mondja is el itt. Abból is lehet tanulni. Én is sok láma kérdésre itt kaptam meg a választ és nagyon sokat segített. Mivel senki sem így született ezért én úgy gondolom, hogy ha tudok akkor segítek mert nekem is jól esett amikor segítettek. Hiába később rájöttem volna más úton, akkor is volt valaki aki rávezetett. Szerintem ez a fórum lényege. Véleményem szerint amíg az adott illető hasznos dologhoz szól hozzá és nem off-olja szét a fórumot addig helyesen cselekszik. Nem úgy mint most én. Előlre is elnézést kérek,
-
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #223 üzenetére
Az swf.hu-n van egy ''JPEG képek betöltése százalék és Kbyte kijelzéssel'' című segédlet. Az alapján meg tudod oldamni.
Ez az előtöltő kódja:
onClipEvent (enterFrame) {
prci = _root.loadmc.getBytesLoaded()/_root.loadmc.getBytesTotal()*100;
lb_mc._xscale = prci;
percent.text = int(prci)+'' %'';
total.text = Math.round(_root.loadmc.getBytesTotal()/1024*100)/100+'' Kb'';
loaded.text = Math.round(_root.loadmc.getBytesLoaded()/1024*100)/100+'' Kb'';
if (prci == 100) {
this._visible = 0;
} else {
this._visible = 1;
}
}
Itt a prci-nek tudsz adni parancsokat.
PL:
if (prci == 100) {
gotoAndPlay (10);
} -
Certee
senior tag
Az oldalamon ha elindítod a zene lejátszót akkor ott találsz egy ilyet. Olyanra gondolsz? Ha igen akkor az nem valós, csak egy rövid animáció ami végtelenítve van.
Ha egy animációt nem állítasz meg akkor mindíg előröl kezdődik, tehát végtelen.
Egyébként pedig az utolsó frame-nek adsz egy gotoAndPlay (10) utasítást és akkor a 10. frame-re fog ugrani a lejátszó és onnan játsza tovább. -
Certee
senior tag
Feltettem ide az fla-t segédletnek: Bővebben: link
Remélem abból sikerül megoldanod. Ha valahol elakadsz akkor szólj és megpróbálok segíteni. -
Certee
senior tag
Szia!
Én nem ez alapján csináltam de ez is hasonlóképpen működik: Bővebben: link -
Certee
senior tag
Amit forgatni akarsz azt mc-é kell alakítani (F8). A kezdő frame-t alakítsd át Motion Tween-re és ott állítsd be a Rotate-t CW vagy CCW-re (attól függően, hogy merre akarod forgatni). Utána add meg a timeline-on a befejező frame-t (F6). Ha folyamatos mozgás kell akkor action-nál add meg neki, hogy ugorjon mindíg a kezdő frame-re. És kész!
-
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #165 üzenetére
Ez azért van mert, ha felismeri a formátumot a böngésző akkor mindenképpen meg akarja nyitni. A zip az jó mert akkor a letöltő panel jön be.
-
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #159 üzenetére
Na ilyennel még nem foglalkoztam ezért nem tudom, hogy mi lehet a baj. A legegyszerűbb amire tudok gondolni, hogy van a szervereden php3 támogatás?
Ha lesz egy kis időm akkor megnézem, hogy mi ez és működik e. -
Certee
senior tag
válasz
Forest_roby #155 üzenetére
Gomb actions:
on (release) {
_root.kiirat = ''Ide írod azt amit ki akarsz iratni'';
}
Csinálsz egy dynamic text boxot a var: legyen a kiirat. A _root.kiirat természetesen eggyezzen meg az elérési úttal.
Ilyenre gondoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest