Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

Topikgazda

válasz naja #37782 üzenetére

nem kell így összeömleszteni a válaszokat egy hozzászólásba, ha külön embereknek írsz, mehet külön is

Amúgy soha nem is érdekelt a tuning. Az hobbinak/őrületnek jó lehet, de munkagéphez vagy szórakozásra azért van jobb dolog

én is szórakoztam régen vele sokat a core 2 duo-s időszakban :)
    azért jó volt az amikor +70%-kal meg tudtam emelni az órajelet napi használatra beállítva (8x266 -> 8x450 egy e6400-on)
    jóval olcsóbban volt olyan procim, ami az akkori csúcsoknál is sokkal gyorsabb volt

viszont manapság a már tuning definíciója sem egy egyértelmű
    pl. az említett i5-10600-am egy Gigabyte z490i-ben van, ami alapbeállításokon fut, de ez azt jelenti ennél az alaplapnál, hogy power limit-eket kiengedi nagyjából a végtelenbe

ha az intel ajánlását követné, akkor egy folyamatos terhelés után nagyjából fél perc múlva abba kellene hagyni az órajelek turbózását, hogy a névleges 65W tdp-n belül maradjon

de nálam ez nem történik meg, végtelen ideig megtartja a magasabb frekvenciákat, cserébe többet is fogyaszt, de gyorsabb is
    viszont nem is feltétlenül lehet tuningnak nevezni, mivel tudja a proci a magasabb órajelet is gyárilag

Uramatyám a Chimera! Emlékszem akkor még mennyire fantasztikus filmbe illő volt számomra az ami történt. Azt se tudtam mit csinálok, csak nyomkodtam a telepítőt trial-and-error alapon.

ez nálam is ilyen volt az elején :D
    csak nekem még akkor chameleon volt

Új hozzászólás Aktív témák