Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lócitrom

őstag

válasz tlac #26588 üzenetére

ja nem szándékosan nem vezetem le. egyszerűen magam sem tudom pontosan mi okozta. de a körülményeket és egy kerettörténetet fel tudok vázolni, hátha ebbe más is belefut. szóval régebben is ügyködtem már VMWare-rel Ubuntun. egy jól bevált és megszokott verziónál ragadtam le, azaz 10.0.1.x. anno működött, de 14.04 (64 bites) alatt telepítést követően elakad a dolog, a Virtual Network Device modult nem tudja telepíteni. aztán így fel is hagytam vele, próbálkoztam Windows 8 alatt.. szintén ugyanezt a verziót telepítettem fel, főleg a patch miatt, ami a virtuális géphez mellékelve van eleve. működött is egy ideig, de aztán jött ez a memória probléma. arra gyanakszom, hogy az válthatta ki, hogy egy alkalommal nem akart kikapcsolni a virtuális gép. leállt látszólag, fekete képernyő, de még mindig futott. nem reagált semmire, szóval szerintem megfagyott és emiatt ráerőltettem a leállítást. utána ez a hiba szinte minden második alkalommal előjött. mindig teljesen random méretű memóriaigényt írt a VMWare. ilyenkor mindig beállítottam előtte és elindítottam, csak ez ugye elérte a tarthatatlan szintet is.

ezért ismét nekifutottam Ubuntun a dolognak. kerestem a megoldást, sok fórumon különféle foltozási kísérletekről lehet olvasni, meg arról, hogy mely kernel verzióknál jelenik ez meg. aztán nem egy fórum végül azt említette meg, hogy ez a hibajelenség egy bug és 10.0.2.x verziótól kezdve, 3.13.x kernel megléte esetén megszűnik. hát átváltottam 3.13-as kernelre és letöltöttem egy 10.0.2.1744117-es verziójú VMWare-t és telepítettem a torrentben lévő patch-csel együtt. újraindítást követően hiba nélkül elindult a program. aztán mivel eszem ágában sem volt újra kicsomagolni a virtuális rendszert, így használtam a már meglévő memóriazavarosat. hozzáadtam, mint "I copied it" és voilà! hibátlanul fut fixen a 2GB memóriával, nem hisztizik azóta. nagyjából ennyi lenne.

Új hozzászólás Aktív témák