-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clickbait
aktív tag
válasz
V.Stryker #20076 üzenetére
Lerásban free trial
És ez esetleg segíthet. -
Clickbait
aktív tag
válasz
V.Stryker #20074 üzenetére
A másik adatokra használt HDD miért van 3 részre particionálva?
Gondolom nem új a dolog hogy nem látja?
Windows alatt ha jól tudom ezt meg lehet oldani, de lehet maradnak törölhetetlen partíciók.
Ahogy nekem is maradtak, igaz, ezt OSX alatt hoztam létre és azért nem tudom törölni.
De ha te Win alatt particionáltad 3 részre, akkor azt össze lehet olvasztani eggyé, de azért csinálnék egy backupot. -
Clickbait
aktív tag
válasz
vApollo #20069 üzenetére
Ez nagyon hasznos és érthető
De itt is érvényes a másodlagos VGA.
Intergáltnak kell lennie rajta, és ez lesz az elsődleges.
Ééééééés a PRO3-nak pont nincsen.
Össze kéne guberálnod valami olcsó kártyát.. kölcsönbe esetleg, vagy másik gépből tudsz szerezni? -
Clickbait
aktív tag
-
Clickbait
aktív tag
válasz
vApollo #20063 üzenetére
10.8.3 Combo Update ~800mb
KextHelperb7 1.7mb
MultiBeast <- ide regisztrálnod kell.
De bőven elég a 2GB. -
Clickbait
aktív tag
válasz
vApollo #20061 üzenetére
* 10.8.1?
Akkor amikor USB ről ELŐSZÖR telepítesz egy zsír üres winchesterre, vagy SSD-re, GraphicsEnabler=No val bootolj.
Akkor elkezdi telepíteni, gondolom tudod hogyan kell particionálni stb.
És egy külön USB-re tedd fel a KextHelperb7 -et.
(Ez az app neve)
És amikor majd OSX alatt megnyitod, az ablakba kell húzni a kexteket.
So, és MultiBeastben csak az EasyInstallt telepítsd.
És még az USB-re tedd fel a 10.8.3 ComboUpdate-t amit ingyen tudsz letölteni az Apple honlapjáról.Tehát mindenképpen két pendrive kell neked.
Mert Windows alatt már nem tudod módosítani a telepítőt. Mert le akarja majd formázni.Kis összefoglaló:
Egy 8GBos pendrive a telepítővel.
Egy másik kis pendrive amire felfér: 10.8.3 Update és KextHelperb7, és egy HD 7000 controller amihez majd keresek neked kextet.Minden egyes rebootnál GraphicsEnabler=No val indíts, ha nem megy akkor még írj utána flageket.
-v -s -x -f -F a varázsflag. Ez kb. mindent letilt.Előtte nem árt egy BIOS reset ha van rajta bármiféle OC.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
vApollo #20059 üzenetére
Na igen, ezért kell a másodlagos VGA balhé.
Ez még elég friss, és most nem találom az instrukciókat.
Nem megoldhatatlan. Installnál GraphicsEnabler=No
Felmegy, -v vel elindítod, majd első bootnál installálod a kextet, és pár dolgot macerálsz, és reboot.Neked sikerült már egyszer is bootolni?
Install előtt, és install után is rebootkor is G=No val kell indítani.
És remélem nem iAtkossal próbálkozol.
És ha nem, akkor az USBn milyen számú telepítő van? -
Clickbait
aktív tag
válasz
gemini #20046 üzenetére
Hát, én ezt a retail lemezesre írtam, a gányolt iAtkos-ra nem tudok gyógyírt.
Na de ha retail/USB installerrel próbálod akkor mondom, Windows telepítővel FULL töröld le az egészet, mindent.
OSX alatt hiába particionálod, a rendszerlemezt nem tudod letörölni (nem is engedi)Vagy ha nincs kéznél Win installer, akkor Linuxot gyorsan kiírod aztán had szóljon.
Nekem legalábbis ez volt a probléma, ha bármi volt is a lemezen már újraindult a telepítő és nem engedett továbbmenni.Tudok passzolni telepítőt ha kell, normális Mountaion Lion van rajta. MultiBeast van rátöltve, egy KextHelper, és pár instrukció.
Tehát elég korrekt cucc. -
Clickbait
aktív tag
Nekem ez a hangkártya jónak tűnik, és kompatibilis is.
Bár ne tudom mennyire kell neki vérprofi hangkártya, meg hogy mennyire veszi komolyan a zeneszerzést.
Mármint hogy csak otthoni szórakoztatásra, esetleg kis közönséghez megmutogatni (család stb.)
Vagy nagyon komolyra meg szeretné csinálni maximális odafigyeléssel.
Egy ilyen kártyának, azért van ára. 40.000Ft tól fölfelé.
Őt mondjuk már elég drága gamer PCk be szokták építeni
De akkor már tényleg biztos hogy nem jó az integrált.
LAN kártyát meg nagyon olcsón lehet venni, az nem lényeg.d3kk, ne haragudj hogy "rád válaszoltam".
-
Clickbait
aktív tag
válasz
gemini #20038 üzenetére
Ha újraindul, vagy ilyesmik akkor teljesen töröld le a HDD-t, pl. egy Windows telepítőlemezzel és utána próbáld meg.
Ha hibát ír, vagy ilyesmik akkor írj be flageket (a varázs -v -s -x -f -F) kb. mindent letilt.
Ha húztál bármit is, akkor BIOS reset ugyebár, SATA 1, ACHI.
Ennyi. -
Clickbait
aktív tag
-
Clickbait
aktív tag
válasz
KonzolKartel #20028 üzenetére
Ja G5 az menő, csak 20-30k nál kezdődik csak a ház, és átalakítás nem mindig lesz valami szép.
Jól néz ki, de belülről nem a legjobb választás..
Inkább valami sima ház.
Abból viszont tudok nagyon nagyon jókat ajánlani.
140-ért szerintem tökéletes, én is ezt a pasast néztem nemrég. De a feletted szóló úrnak igaza van, dizájnos de tök felesges. Vannak hasonló monitorok, akár több tudással, negyed annyiért. -
Clickbait
aktív tag
válasz
KonzolKartel #20025 üzenetére
Hát, maximum egy régebbi CinemaDisplayt-tud venni, de ha nagyon szűken válogattok, akkor futná egy újabbra is (persze használtan)
A billentyűzet meg 12.000Ft nagyjából, ezt persze újonnan érdemes.Zenére valóban elég egy i5, és nembeszélve hogy olcsóbb. > marad pénz displayre.
Oda nem kell nagy videókártya, de szerintme tökéletes egy GTX650/ esetleg OC de pár ezerrel több az OC.
RAM tetszés szerint, 8.000Ft-ért 4GB DDR3 simán.
Egy 500Wos FSP táp szerintem megtenné, de jó a 650W is. Pénz kérdése.
1TB os HDD, és 120GBos SSD perfekt.Ugye jó sok pénz maradt, ezek itt nem túl drágák.
Maradt ugye az alaplap, ebből pedig valami okosat kéne kihozni, erre nem tudok linkelni sajnos mert nem szeretnék hülyeséget mondani melyiket.
És még ennek a maradék pénzéből lehet RAM-ot bővíteni, 8ra esetleg, a 16GB szerintem felesleges..Windows 7/8 felmegy mellé és játékokra is tökéletes lenne, de akkor már egy TGX650Ti, ha pedig igényesebb játékokkal játszik (Crysis 3, esetleg a leendő Battlefield 4) akkor egy erősebb kell már.
De ha csak felugrik csézni akkor még sok is. -
Clickbait
aktív tag
Én sehol sem tudok bejelentkezni. Ha AppStore-ba szeretnék, akkor átirányít egy ilyen adatkitöltséshez, egyből bakkártya adatok stb..
Ha iTunes Storeba akkor meg hibát ír.
Viszont az iMessage-ba be tudok, csak nincs olyan Apple tulaj akivel én így szerenték beszélgetni. -
Clickbait
aktív tag
válasz
V.Stryker #20013 üzenetére
Ajánlom a ForkLiftet, ez egy fájlkezelő, vagy ha nem akarsz programokkal szöszölni, akkor az asztalon bekapcsolod a lemezmegjelenítsét. Be tudod állítani pl. optikai lemezek ikonját kitegye -e, flash meghajtókét, vagy a rendszerlemezeket. És ha mondjuk a dokkra szeretnéd tenni, akkor egyszerűen ráhúzod és mappaként jelenik meg.
De én ForkLiftet használok mert menőbb és könnyebb buherálni mint a Finderben. -
Clickbait
aktív tag
Itt van az én eredményem Windows 7 Ultimate 64 bit alatt.
Eredményem
Elég ingadozó, most próbáltam a legtöbb programot leállítani.És valamiért a RAM -om at 408MHz-nek látja.
Nemsokára reboot és megnézem OSX alatt is.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
King Unique #19994 üzenetére
Nem szívás ha kompatibilis.
Én javaslom hogy kezdd nulláról, ehhez viszont törölni kell Win 7-et, és Win 8-at.
OSX lesz az első, ott három partíciót hozol létre.
Egyiket OSX-nek, másikat windows 8 nak, a harmadikat pedig windows 7-nek.
Az OSX et ACHI-ban kell telepíteni, és ha normális dualbootot szeretnél, akkor a Windows telepítőket is ezen kell hagyni.
Én itt rontottam el, nekem a Windows csak IDE ben képes bootolni.
Na de majd egyszer én is újrakezdem..
Azt, hogy maradéktalanul fel megy e rá, ahhoz Guglizz rá, de nekem jónak tűnik.+ Persze, biztos meg lehet hagyni a két jelenlegi partíciót, de ehhez nem értek, és gányolt dualbootod lesz.
-
Clickbait
aktív tag
-
-
Clickbait
aktív tag
Érdekes... Firefoxban nem húzza végre alá.
Chrome súgóban követtem a kikapcsolás utasításokat de érdekes módon tökre használhatatlan, mert ilyen funkció már kikerült a verzióból. -
Clickbait
aktív tag
Flags
Ebből próbálgass olyanokat mint UseKernelCache=Yes, vagy PCIRootUID=1
Esetleg GraphicsEnabler=No
Ha ez se, merevlemez ürítés és csak utána tudod használni a pendriveot újboli telepítésre.
Túl szép lenne ha egyből felmenne.
De sok sikert, ha egyszer bejött, akkor már baj nem lehet, maximum valamit elrontottál, egyből betámadtad mindenféle módosítással. -
Clickbait
aktív tag
Letöltöd, ott van kb. középen a link
És a fájlt felteszed USB-re.
És ne rebootolj addig, szóval ha mindenben biztos vagy, akkor mert kezdeheted előről.
Pár mb. csak.
Utána törölheted, vagy felmásolhatod a rendszerre is tökmindegy. -
Clickbait
aktív tag
Valaki kiküszübölte a helyesírás ellenőrzést már magyarra?
Én feltelepítettem egy magyart a Spelling mappába, de sokat értem vele. Hiába van jól beállítva, és hiába pipálom ki akár hogy akkor egyeltalán ne ellenőrizze. Semmi sem történik.Szépen piros minden..
(#19919) d3kk De minek? Ha tuti hogy jó az ethernet kext akkor nincs baj, de ha kétes akkor tedd fel egy USB re a MultiBeastet.
Mondjuk, ez tényleg nagy elővigyázatosság, én anno szétgányoltam minden kexttel. -
Clickbait
aktív tag
Hát, nem tudod hogy fagyott e vagy sem.
Ilyenkor csekkold a billentyűzetedet, a NumLockot (nekem ez volt a baj, mivel nincs számpadom)
Ha ez sem, akkor easy install-t is telepítsd, nélküle jó hogy nem bootol.
Ha ez felment, (függetlenül megint kell exitet írni)
Akkor ugye megint beírod és voila. Bentvagy. De ha nem muszáj, akkor semmit se telepíts csak az easy-t. -
Clickbait
aktív tag
válasz
Clickbait #19900 üzenetére
Na... elszállt a hangom. Gondoltam beteszek valami zenét, erre nem szól..
A menubar-ban is maxra van húzva, próbáltam YouTubeon is, meg iTuneson is, de semmi.
Preferencesben sem tudom megszólaltatni, de érzékeli a rendszer.
Windows alatt, ha a jacket a kimemnethez érintem, akkor zúg. (Jó jel)
OSX en pedig teljesen csöndbe van.
Hiába kötöm át, most Windows alól vagyok és tökéletes minden.
Ez esetleg valami beállítás hiba, vagy kext?Abit IP35 integrált hanggal, ALC888 kexttel eddig tökéletes volt minden.
-
Clickbait
aktív tag
Na a mai feladatom az lesz, hogy orvoslom az Apple ID hibámat.
Se iCloud (nem mintha ezt használnám) se AppStore. -
Clickbait
aktív tag
válasz
tDr1v3r #19879 üzenetére
Tudok róla, de néztem egy tonymaces linket ha jól emlékszem, és ott azért még nem ajánlották.
Meg elvileg pár funkció kimaradt egyenlőre..
És az installja is rizikósabb valamivel. Persze ha nem vagy olyan hozzáértő.Xero: Nekem azért még megvan a varázsa valahogy. Persze csak ötlet volt. Nem találtam egyenlőre semmi normálisat, rendes áron.
-
Clickbait
aktív tag
Azért így a Hackintosh miatt, gondoltam be kéne szerezni vagy egy G5-ös PowerMac-et, vagy egy iMac-et, szintén G5 ben.
Bőven megférne PC mellett is, a rendszer messze felülmúlja a Windows-t, bár kinek mi, én néha játszok is, arra viszont több mint alkalmatlan a Mac, még a Steames játékok is borzalmasak..De ezen kívűl pofásabb a rendszer, GUI is nagyon tetszik.
Majd a későbbiekben jobban beleásom magam, és a root jelszóra kitalálok valamit. Max. nyáron egy teljes reinstall nagyobb tárhelyre.
Most 500GB on osztozik két rendszer..
Ilyen feles guberált dualboottal. -
Clickbait
aktív tag
Köszönöm! Na majd egyszer.. vagy új HDD kor, esetleg SSD-kor, vagy ha úgy esik újra visszanézek Windows 8-ra.
Xero: Hát na, persze nem ijesztgetésnek szántam, de azért nem egyszerű mutatvány.
Valami mindig bekavar.. Nekem egy napba telt, a jó flagek eltalálása.Szóval azért nem úgy megy az, de a siker az garantált, idő kérdése.
Ha meg full kompatibilis, akkor persze elsőre megy, oda nem kell nagy hozzáértés.Én mennyit készültem pedig, még HD 7770 ről váltottam, csak emiatt, de teljesen megérte.
-
Clickbait
aktív tag
-
Clickbait
aktív tag
válasz
KonzolKartel #19871 üzenetére
Igen, de azért nekik is rengeteg próbára ment fel.
Meg előbb kell OSX et feltenni, két partíciót létrehozni. És ha megy az OSX, utána mehet a Windows.
A teljes dualboothoz Windowsban kell regystereket átírni.
Amúgy meg kell váltogatni:
ACHI-OSX
IDE- WINDOWSDe persze megoldható, nekem is így megy. De vagy 50x tettem újra.
Ha elrontod akkor pl. Win, vagy Linux telepítővel tudod üresre kotorni a HDD-t.
Mennyit szívtam ezzel.. -
Clickbait
aktív tag
válasz
KonzolKartel #19868 üzenetére
Ha tetszik (és tetszeni fog.
) akkor tényleg menj Intelre..
Hát meg ugye vele együtt megy az alaplap is a tokozás miatt. És tudsz egy kulturáltat venni, nagyon olcsón.
Persze ha mondjuk s775-et építesz, újonnan nem kapsz de használtan ritkaolcsón tudsz építkezni. -
Clickbait
aktív tag
válasz
RaZroX #19865 üzenetére
De írta hogy kezdő..
Egy sikeres példa
Azért ahogy írta, neki is elég sok lényeges dolog nem működött az elején.Meg most ha belegondolsz, iAtkos és AMD már alapból nem jó párosítás.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
KonzolKartel #19862 üzenetére
Semmiáron nem tudsz AMD-re telepíteni..
-
Clickbait
aktív tag
válasz
RaZroX #19859 üzenetére
Nekem mondod, három napba telt a felvarázsolása, és több hétig amíg tényleg jó lett minden, ethernetet is belevéve.
Ugye én amiatt késtem nagyon sokat.
Meg hát a dualboot se volt egyszerű mulatság.
És így se tökély, mert mindig kell állítani (ha váltok OS-t) hogy hogyan kezelje (IDE, ACHI)
Hogy ezt áthidaljam, újra kéne minden pakolni, amit én most egy jó darabig nem vállalok be.. csak akkor ha nagyobb merevlemezre váltok. Így is elrontottam a particionálást, mert egy 50GB os kis darabkát nem lehet törölni.. Csak ha újra formázom az egészet. -
Clickbait
aktív tag
válasz
Clickbait #19854 üzenetére
Na elvileg, ő pont egy ilyen.
Egy embernek az insanelymac fórumon ajánlották.
Itt lehet beszerezni
29.99$ és plusz a szállítás gondolom. Na de pontosan nem tudom mennyi az ára. -
Clickbait
aktív tag
válasz
#68216320 #19851 üzenetére
Tökéletes és bizonyított.
Ja és plug and play. -
Clickbait
aktív tag
válasz
RaZroX #19817 üzenetére
Hát, nekem csak így ment fel:
ACHI on, a telepítést pedig -v -s -x -f -F el indítottam. (Ezt így egymás után be kell írni)
Feltelepíti, és csak a legfontosabb dolgokat telepítem. Tehát ami kell a boothoz, semmi mást.
(Én nem iAtkost használtam, eredetit, és ott csak egy kextet telepítettem)Utána volt egy reboot, és ezután pedig -v -s el indítottam.
Utána már lehet telepítgetni kexteket.
De én kerülném az e fajta disztrókat, nincs értelme ezzel szarakodni.
-
Clickbait
aktív tag
Xero,
Nemrég megjött a TP LINK kártyám. Pontosan a chip RTL8169SC
Azonban, amikor csatlakoztatva volt a kártya és az ethernetkábel akkor UniBeastben a telepítés végén hibaüzenetet dobott:Illetve már az elejétől folyamatosan lefagy a network preferences. De csak ez, a többi, pl. language, keyboard, bármi, az működik. Ő viszont lefagy és csak force qutileni lehet.
Amikor kihúztam az egész kártyát, és vele együtt az ethernet kábelt is, már nem dobott hibát a telepítő, de a network beállítások még ugyanúgy fagyott. És semmit sem tudok vele kezdeni, ahogy belép a menüpontba egyből használhatatlan lesz.
Erre mit ajánlanál?
A kext az most elvileg jó, nem csak Unibeastben, de letöltöttem egy másik fajtát ami bizonyítottan kompatibilis 8169SC-vel is..Hát meg ami a lényeg, hogy az internet ugyanúgy nem működik..
A kártyán ég a LED. De belépni nem tudok vele. -
Clickbait
aktív tag
válasz
ficere #19775 üzenetére
Link
Hát, Linhoz 95% kompatibilitás.Próbálj pár képet készíteni mikor áll be.
Meg flagekkel próbálkozz. (GraphicsEnabler=No stb.)
Illetve megint mondom hogy full üres, AHCI HDD-re telepítsd.
Bios reset.Eredeti USB installer, prioritást az USB ZIP (vagy ilyesmi, nekem ilyen néven volt)
És elvileg futnia kéne.. -
Clickbait
aktív tag
*osx
De elvileg megoldható, mert én is így csináltam. Igaz Mountain Liont, Mountaion Lion alatt.
Vagyis.. kis update csak végigvezetem a gondolataimat:
Ha mondjuk Liont szeretnél, és ugye persze ha eredetit azt AppStoreból kell beszerezni. De neki a feltétele a Snow Leopard megléte.
Kivéve ha te is SL-t szeretnél, azesetben megoldható. -
Clickbait
aktív tag
Hát, egyetlen egyet találtam, Magyarországon belül és olyan 16.000Ft körül mozog.
Még egyet tudnál linkelni?Nem feltétlen a felhőtlen kényelem, pár kext telepítéséig.
UPDATE: Esetleg ő?
Fapados, de elviekben a Realtek 8196 based NIC-et megeszi a rendszer.
Kérdés hogy ugye nekem 10.8 van, és hogy elvinné -e? Ha igen akkor nem kérdés hogy ezt választom. -
Clickbait
aktív tag
Igen, ezzel kezdek már valamit.. csak nagyon zavar az ethernet hiánya.
Utána rászállok a felhasználói jogokra, meg hogy miért nem fogadja el megjegyzem csak a terminalba a jelszót.És köszönöm szépen a linket.
Update: Már csak MO-n kéne találni egyet, pont az Amazon az amiről nem tudok beszerezni.
-
Clickbait
aktív tag
Xero, nem akarlak már ugráltatni, ez lesz az utolsó hozzád intézett kérdésem.
Jó pár órát keresgéltem NIC kereséssel, de nem találtam megfelelő chipseteset.
Csak RTL31390-es eket. Amik nem igen felelnek meg.
Fontos lenne hogy a Terminal írást kerüljük, jelszó okok miatt, meg hát hogy ismertebb chipes legyen a kext találás miatt. -
Clickbait
aktív tag
-
Clickbait
aktív tag
Xero, még az érdekelne, hogy segítene a helyzeten az, ha vennék egy külön hálózati csatolókártyát?
Valami olyasmit persze amit köztudottan kompatibilis... -
Clickbait
aktív tag
Illetve visszatérve a Marvellhez:
Ez úgy mennyire garantálná a sikert?
Kicsit gányolt a leírása, de nagyjából a 3/4 -ét megértettem. -
Clickbait
aktív tag
Végülis, találtam valamit Abit IP35-re...
Rögtön első posztMarvel 88E8056 viszont módosítani kell..
"Edit kext values to [1] Yukon-88E8056, and [2] 0x436411AB, respectively."
Tehát valamilyen kulturált kextet kéne összebarkácsolni, és utána beállítani az ethernetet.
De ezt azért nem értem, mert korábban (ugyanezen a lapon) már volt egy működő Leopard, működő internetkapcsolattal. -
Clickbait
aktív tag
Na, újra nekimentem:
A billentyűzet az tökéletesen stimmel:
Ezek után egy rendszerleírás:
És network téren pedig:Ha jól látom, azért felfedezett egy IP címet..
Na de a sötét része, az ethernet létrehozás.
Edit Locations, ott csak nevet tudtam neki adni (példának bezongoráztam hogy Ethernet)
De ennyi. A plusz gombbal az Interface-k közül NEM tudok olyat választani hogy ethernet.
Mindenféle más van, ha jól emlékszem három fajta.
Tehát most tök üres az egész.
Az FW-t meg kiütöttem.. az tök felesleges volt oda.Most akkor vagy nem jó a fent lévő kext, vagy nem tudom.. az a baj hogy nem tudom melyik passzol. Sok fajta van (ionetworkingfamily, RTL110 meg ilyen okosságok)
-
Clickbait
aktív tag
Persze, kis utánanézés után jöttem rá hogy nem jelez karaktert, azonban nem fogadja el a jelszót. Persze nyilván jót gépelek be, többszöri próbálkozásra sem fogadja el..
Ezt próbáltam Terminalba: sudo ipconfig set en0 DHCPNem akarlak lelombozni, OSX téren teljes kezdő, System profilerrel még nem találkoztam..
FWn persze hogy nem, de fogalmam sincs miként kéne őt beállítani. Nekem ez a DHCP (meg pár opció van még) semmit se mond..
És köszönöm a screenshot tippet.
Ha valamiképpen le tudnád írni (akár képekkel) azt ezerszer megköszönném.
És sajnos környékemen senki sem foglalkozik/használ OSX-et.Akinél készítettem a telepítőt, ő sem tud rá segíteni.
-
Clickbait
aktív tag
Szóval a mostani helyzet:
Nagyon sok driver lett feltéve, viszont egyik se képes működésre bírni.
Terminalba továbbra sem tudom a jelszavamat beírni, nem fogadja el.System preferences-be pedig azt írja, nincsen csatlakoztatva.
Illetve az alaplap sem érzékeli (nem világít zölden) a kábelt.
Csekkoltam és normálisan be van kötve minden.Egyszerűen nem tudom mi lehet a baj, a házban van egy router, ha ez oszt vagy szoroz bármit is.
A képek gyorsan készültek, és úgy csak nagyjából demonstráció céljából.
Mit kéne kezdeni vele? -
Clickbait
aktív tag
Na, le is töltöttem most a Realtek R1000 1.04 drivert, kérdésem lenne hogy ennél kell bármit is babrálni Terminalba? Vagy csak kext helper-rel felteszem, reboot és voila?
Mondjuk túl szép lenne.
Egyébként nagyon szépen köszönöm, erre megvárom még a választ is be is bootolok. -
Clickbait
aktív tag
Sziasztok! Hatalmas problémába ütköztem sajnos...
Felment kulturáltan a 10.8, eredeti, teljesen legális verzió ha ez segít de nem hiszem.Egyszerűen nem találok olyan .kext tet ami passzolna az alaplapom ethernetjéhez.
Régebben próbálkozásnak felettem a Leopardot, ott működött.Itt viszont nem hajlandó felcsatlakozni az internethez.
Természetesen Multibeastben állítgattam, töröltem, kerestem (másik gépen) is drivereket de semmi eredmény.Pontos specifikációm:
Abit IP35 (integrált ethernet és 7.1 hang)
Intel Q6600
HD 6850Minden működik, kivéve az internet nem... a hanggal meg később foglalkozom.
Valaki esetleg tudna segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Fujifilm X
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nintendo Switch
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest