- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
varzsha
csendes tag
Megnéztem a 'Lossless Audio checker'-t! 3 mappámat vizsgáltam! Tapasztalat:
Ahol trackenként szedtem le a zenét ott hibátlan a teszt!
Van egy válogatás mappa, ahol minden szám normalizálva lett... Ott is hibátlan mind!
Egy másik albumot 1 fájlba szedtem + CUE! Majd ezt valami Cue Splitterrel felosztottam! Na itt az összesre azt írta: Flac decoding problems (error) Pedig ugyanazokkal a fájlokkal a NERO vígan elbánik egyesével is! Ezekszerint többet tud mint ez a checker ?!
A Cutoff jelenthet frekvenciavágást is, ill. track elején vagy végén csend eltávolítását is! Ilyen nekem nem jött elő ezidáig!
Még egy dolog! Amit rosszul írtam: 0 - 8 azaz 9 fokozat állítható be a FLAC-nál! A gyorstól (0) a legkissebbig (8)
-
andorra
őstag
válasz
adodaniel #346 üzenetére
Ha le tudja játszani, akkor nem kell virtuálisan megnyitnod.
Nézd meg a számok mintavételezését, a nagyobbik sorozatot jelöld ki és azt konvertáld. Be kell állítanod hozzá a konverzió megfelelő beállításait. Jobb klikk a kijelölt listán... és onnan tovább. Most nincs előttem a program, konkrétabban nem tudok segíteni. -
-
adodaniel
őstag
Helló,
iso képfájlról mivel lehetne a számokat flac formátumban elmenteni? Köszi! -
barnamo
tag
Most nem is a saját magam által készített flac-ről volt szó, abban talán valóban jobban megbízhatok
Hanem amit bandcamp-ról töltök le. És az szerintem gyanús, És ahol ezek szerint csak azért van ott a flac a választható formátumok között, hogy igenis kiszolgáljon valami divatot, miközben ez elemzés után látszik hogy valami más veszteséges formátumból lett konvertálva a flac. Vagy csak valami helytakarékos flac 1-3-ig, ha már tényleg 8 fajta van, .
Gondoltam én naivan egy digitális album ami nem cd-ről lett rippelve hanem eredetileg a 'studio-tape'-ről még jobb is mint a CD
(halk, molyolós, ambient/elektromos/piano zenékről van szó, amiket eleve vinyl-en vesz meg, akinek telik rá, nem CD-n) -
varzsha
csendes tag
Ez szerintem sem divat kérdése! Egész egyszerűen szebben szól! És ha hiszed, ha nem ha kiírod CD-re és (valamire való) CD játszón hallgatod.. nincs az az alaplapi sztereó keverő. Ez nálam egy CDP-XE800.. és így van értelme az egésznek..
Amúgy a FLAC-nak 8 fokozata van, de ha nem akarsz hibát akkor csak 6ig használod mert a 7es és a 8as már bitenként is csomagol ami azt jelenti ha sérül a vincsesztered akkor vesznek a bitjeid. Viszont a többi még leírja egy számrendszerbe a várható végeredményt amit kis veszteség esetén is ki lehet következtetni. Az alap beállítás az 5-ös. (talán nem véletlen hogy aki a programot írta ezt választotta alapnak).
Ezzel azt akarom mondani, hogy csináld magad! Abban bízhatsz! -
barnamo
tag
Akkor nem, pedig nem csak popzene van ott amibe letöltés után bele lehetett volna hallgatni. De akkor a Bandcamp féle flac csak részemről lesz gyanús flac, ami úgy tűnik akkor sem az a flac mint amiket én régen nyertem ki EAC-al cd-ről. Mióta divat lett az audiofilség meg a geek-ség oda a megbízhatóság.
-
andorra
őstag
-
barnamo
tag
Hello,
csak részben való ide a kérdésem, de hátha:
Ráküldte már valaki a Lossless Audio Checker programot a Bandcamp.com ról letölthető Flac-ekre? nekem majdnem mindre azt írja nem igazi tömörítetlen flac (cutoff),. Mennyire megbízható egy ilyen ellenőrzés? Lehet a flac már csak parasztvakítás lenne mostanában, és nem az valóban lossless formátum ami régen volt? A számítógépen való hallgatás mellett cd-re is kiírom ezeket az albumokat, de ezzel az erővel akkor 320-as mp3-ból is írhatnám, nem? És ha úgy tölteném le nem is foglalna akkora helyet... És ha mondjuk már fizettél is egy digitális albumért Flac-ben elég égő. Nem találtam ott fórumot rről, de el is lehet tüntetni.Mennyire gyors manapság egy flac konvertálás? Lehetséges, hogy mp3-ban tárolják a zenéket a szerveren, és amíg várok a letöltésre (néha elég sokáig) akkor készül el abból a Flac? És a kb 10 választható formátum úgyis mind ugyan abból a forrásból származik ami eleve nem is lossless volt?
-
ftc
nagyúr
Üdv uraim,
segítségre lenne szükségem. Melyik problam lehet alkalmas hankiemelésre illetve levágásra szúrésre... egy zajos felvételt kell átalakitani tiszta beszédre....wma-ról lenne szó..
thx
-
andorra
őstag
Nincs szükségem chekkerre, :-))) azonnal meghallnám, ha nem CD-anyagról készülne a Flac. (Mondjuk pozenével már csak érintőlegesen és nagyon ritkán foglalkozom.) A klasszikus zenei CD-k közül is válogatnom kell, mert csak egy bizonyos hányaduk éri el azt szintet, ami az igényemnek felvétel-minőségi szempontból megfelel.
Ha van cue fájl, ugyanúgy hozzáférsz a trackekhez, mintha valóban trackkekre lennének bontva. (Kivétel, ha valamilyen külső mp3 lejátszót használnál.) -
Iomega
addikt
Köszönöm a válaszodat!
A Foobar2000 telepítve van, de lehetséges, hogy kell majd hozzá bizonyos plugin is.
Az a helyzet, hogy én nem szeretem, ha egy album egybe van fűzve egy flac fájlba, számomra az a megfelelő, ha külön vannak a trackek, és könnyen tudok váltani közöttük.
Többször belefutok olyan flac fájlba, ahol egy flacbe van gyúrva az összes track, és ezeket szoktam trackekre bontani.
Az Audio Lossless Checkert, azt próbáld ki, szerintem jó, mert tudod ellenőrizni azt, hogy valóban lossless anyag volt a forrás, miután flacbe konvertálták. -
andorra
őstag
Az említett programokat nem ismerem, nem használom. Javaslom a Foobar2000-et! Mindenre alkalmas, esetleg egy két hozzá tartozó pluginnal és magával, a Flac programmal együtt. Én pont a fordítottját követem egyébként, vagyis a különálló flac fájlok helyett a cue+flac formátumot preferálom. Lehetnek persze esetek, amikor különálló flac fájlokra van szükség, de ezeket pillanatok alatt létre lehet hozni ebből a formátumból. Nálam kb. 15-20 sec egy lemeznél.
-
Iomega
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna választ adni arra, hogy amikor a Medieval cue splitterrel felosztom zeneszámokra az egybefűzött Flac fájl-t, és ezt követően, ha leellenőrzöm a trackeket az Audio lossless checkerrel, akkor nem értékelhető adatot ad ki, hanem kiírja, hogy Flac dekódolási probléma, ez miért van?
Esetleg valami nincs jól beállítva? A felosztás az tökéletes, a hangminőség bitrátája is megegyező a darabolás előtti állapottal.
A felosztás előtt az Audio Lossless Checker szépen kiírja, a Flac formátumú album ellenőrzése után, hogy Lossless, de a darabolás után már nem tud vele mit kezdeni. -
hockeyapu
senior tag
Cd-ről szeretnék flacot csinálni (már a répám is teli a sok próbálkozástól!) exact audió nem ismeri fel a cd lejátszómat, pedig samsung és a listában sem találom. A foobarral sem megy, ha berippelem. Mit csináljak?
Egy szerűbb lehetőség? Csak az exact audio? -
-
oreg01
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ísmét kérdeznék ,és a zenei iso fájlokat mivel lehet FLAC-á konvertálni. -
Sziasztok!
Szeretném flac zenéim rátölteni az ipodomra, minél kisebb minőségromlással!
Tud a kis mütyür wav-ot és aiff-et is kezelni. A konvertáló programom viszont tud egyedi lossless formátumokat is, állíthatom a kódolást az alábbiakra:Signed 8 bit PCM
Signed 16 bit PCM
Signed 24 bit PCM
Signed 32 bit PCM
Unsigned 8 bit PCM
32 bit float
64 bit float
U-law
A-law
IMA ADPCM
GSM 6.10
12 bit DWVW
16 bit DWVW
24 bit DWVWMelyikre van értelme tenni, hogy ne legyen veszteség, de ne legyen fölöslegesen brutális nagy se a fájl? Ugyan 16 gigás az eszköz, mégsem szeretném 3 albummal megtölteni.
Előre is kösz a válaszokat!
-
attilav2
őstag
válasz
eric.cartman #317 üzenetére
Tényleg jó a jplay de 1gb(!) memóriát foglal. Viszont a foobaros wasapi sem rossz, legaláb ingyen van, és a vga hdmi kimenetére is ki tudja küldeni a hangot.
-
oreg01
csendes tag
Üdv!
Pontosítanám kérdésemet, a Cue splitter csak az alap Flacokat darabolja értem ez alatt a 16/44khz mintavételezett felvételeket.Tehát a 24/96khz vagy jobbakat már nem .
Kérdezném az ilyen minőséget mi darabolja? -
válasz
Cathfaern #303 üzenetére
Uraim!
Hát be kell vallanom, hogy komoly rendszerben igenis kiütközik a JPlay előnye.
Alapvetően W7 alatt foobar2000 + WASAPI volt a "jól bevált" rendszerem, de miután telepítettem JPlay plugin-t a foobar alá, a hangja megtáltosodott.
Hatalmas dinamika és csendek, nagyobb tér, az egyes egyes hangszerek hangja sokkal jobban elkülönül.
Soha nem hittem volna, hogy lehet még ezt lejátszó szoftver oldalról így fokozni... Félelmetes!Amúgy a meglehetősen puritán JPlaymini-ből játszva a zenét még egy leheletnyivel jobb az eredmény, igaz, hogy a legújabb 4.2b verizó csak a miniben érhető el. Azt hiszem a foobar plugin-jük még "csak " a 4.1-es verzójú motort használja.
-
oreg01
csendes tag
Üdv mindenki!
Valaki megtudná e mondani nekem,hogy a CUE splitter miért nem végzi el a darabolást. -
Skyhunter
őstag
Audio CD-ről szeretnék FLAC-et készíteni....letöltöttem az EAC v1.0 beta3-at de telepítés után nem látja a CD (BD)-Romomat. Miért van ez? (Win7 64bit lehet az oka?)
-
Peczek
aktív tag
Sziasztok,
Nero 9-el szeretnék flac-et normál CD-re kiírni. (XP alatt). Kérdésem, hogy a plugint hova kell bemásolni, hogy a Néro felismerje a flac-et ?
-
daniel2121
őstag
Milyen programot ajánlotok amivel flac fájlt öszetudok fűzni egy darabba, hogy ne kelljen a médiaplayerrel indítgatnom egyesével és egy konvertáló kellene ami wav vagy ape fájlból flac fájlt készít.
-
Visormail
addikt
[link] "A lossless codec, WMA Lossless, compresses audio data without loss of audio fidelity (the regular WMA format is lossy)."
Tehát létezik veszteséges és veszteségmentes tömörítésű wma is, ez a rippeléshez alkalmazott programtól/codectől/beállításaitól függ.[link] "The Windows Media Audio encoder encodes audio streams. The encoder supports three categories of encoded output: Windows Media Audio Standard, Windows Media Audio Professional, and Windows Media Audio Lossless."
A wmp-ben: eszközök/beállítások/zene rippelés fül/formátum: itt lehet kiválasztania a lossless nevűt.
No most ez [link] alapján a tied nem valószínű hogy veszteségmentes, mert az jóval nagyobb bitrátával rendelkezik. Azt is írja hogy "The format has never been publicly documented"
-
Skalci
tag
Ha eredeti Audio CD-ről wmpvel 160kbps-re konvertált wma-t visszaírok CD-re akkor a zeneszámok elérik az eredeti CD minőségét?
-
Sziasztok!
Tudtok olyan konverter progit mondani, ami FLAC-ből a lehető legjobb minőségben tud 320-as mp3-mat kreálni?
mod: sry, ez volt az előző is, most látom
-
Bodor
veterán
Sziasztok! A mobil lejátszóm nem tudja a flac-ot , de szeretném a legjobb minőségben hallgatni a zenéimet, a kérdés pedig az lenne, hogy ti melyik konvertáló programot ajánlanátok flac és flv MP3-ba való konvertálásához ?
-
Cathfaern
nagyúr
Kipróbáltam ezt a jplay-t... nehéz megmondani. Igaz nem túl high-end rendszerem van (Sex k240 füles, meg p87 féle fejhallgató erősítő), de nehezen tudom megmondani, hogy van-e bármi különbség foobarhoz képest. Hibernálós módot használtam, elvileg az adja a legjobb hangminőséget. Mélyeknél mintha lenne kis különbség, teltebben szólnának (javára, tehát nem basshead lesz tőle a dolog), illetve dob és tapsnál... de simán lehet placebo, vaktesztet meg nem tudok végezni.
Visormail:
Igazából ha van az embernek egy 200k+-os hangrendszere, ami annyira még nem is számít drágának, akkor ez nem tétel, amennyiben tényleg jobban szól. Csak ebben vagyok még bizonytalan
ha gonosz lennék azt mondanám, hogy inkább ezért adjon ki 30ezret az ember, mint egy fél méteres kábelért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Fotók, videók mobillal
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest