Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Írtam egy abszolút végfelhasználói tesztet/review-t a rendszerről! Semmi szakmai sallang (mert ahhoz nem is értek), csak pusztán leírás egy laikus tapasztalataival!
http://www.gamer365.hu/blog_post.php?id=26125
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
válasz XtremLor #748 üzenetére
Én próbáltam beletekerni egy hatos csavart a hangfalakba, de miután belekap, nem tudom tovább tekerni :S Egy haver szerint szar a menet a hangfalakban! Na de mindben?! Kifogtam egy selejtes kiszerelést?! Volt olyan is, aki szerint csavarból is lehet olyan, amin ritkábban és amin sűrűbben vannak a menetek?! Nem értek hozzá, elképzelhető ez?! Hogy tudnám feltenni állványra, ugyanis én azt néztem ki hozzá, 16k lenne a 4 db!
-
tylerddd
veterán
Üdv!
Lehet, h hülyeség, amit kérdezek, de lehetne-e a Z906 ládáját házimozi erősítővel használni?
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Igazából az erősítőkhöz kötött subokat sem az erősítő hajtja, az mind aktív sub általában, beépített erőlködővel.
Csak mert láttam egy másik fórumon egy tök hasonló rendszert, aminek a hangfalait ki lehetett kötni erősítőre, a subot is, egyszerűen csak a sub kimenetre rákötötték a ládát egy RCA-val.
-
tylerddd
veterán
Ez lenne a kérdés, h működne-e magában egy erősítőhöz kötve?! Az erősítőkön egy RCA csatlakozós kábel köti össze az erősítőt az aktív subládával, ami utána elvégez mindent. Ugye RCA a Z906-on csak a stereo bemenet. Nem tudom, ha oda bedugnánk egyikbe a subkábelt, működne-e a subláda önálló eszközként.
-
-
tylerddd
veterán
válasz K20Z4CT_Rt. #2558 üzenetére
Neked valami ilyesmi kábelre lenne szükséged szerintem. Egy mezei jack-RCA-val nem fog működni a dolog. Szabadon vannak az optikai bemenetek a 906-on?!
-
tylerddd
veterán
Mind a 906, mind a BD-játszó oldaláról adott a lehetőség 5.1-re. A lejátszott tartalomtól függ majd, h valódi vagy felkevert hangot fogsz hallani.
Arra viszont kíváncsi lennék, h a Logitech melyik bemenetére kötötted az eddigi lejátszódat, amivel szerinted valódi 5.1-et kaptál!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Az a baj ez nem így működik, h mit hallasz vissza. Ha a vezérlőn világít a Decode, akkor hallasz "valódi" hangot, pl. igazi 5.1-et, ha a 3D/4.1/2.1, akkor ott már fel/lekever valamit a 906.
Van a 906-on optikai bemenet, ami arra való, h egy hasonló kimenettel rendelkező eszközt köss rá. Elvileg a kinézett lejátszón van ilyen, tehát össze tudod kötni vele.
Veszel egy filmet, amin 5.1-es hang van, akkor ez szépen megy a 906-ra, világít a Decode és élvezed a valódi 5.1-et. Ez akár lehet 2.0-ás sztereó is, ha az adott filmen nincs 5.1, de ekkor is a Decode világít. Tehát gyári lemez esetén mindig a Decode-nak kell világítania.
Ha esetleg valamilyen filmfájlt (avi, mkv) játszol le a BD-játszó media playerével, már más a helyzet. Ha a filmet úgy tömörítették be, h megkapta a 6 csatornás hangot, akkor mehet a valódi 5.1 és világít a Decode. Viszont ha csak két csatornás hang van alatta (még ha eredetileg 5.1-es hanggal jött is ki a film), akkor kapcsolgathatsz a 3D/4.1/2.1 között, állíthatod a 3D-re és hallhatsz akármit, az már nem rendes 5.1 lesz, hanem két csatornáról felkevert ál-5.1.
Tehát a 906 alkalmas arra, amit szeretnél. Nálam így van rákötve PS4 és egy media player, korábban a BD-játszó is így volt. A lejátszott tartalmon fog múlni, h valódi vagy ál-5.1-et hallasz.
-
tylerddd
veterán
A 906-on milyen analóg 5.1-es bemenet van?! A két optikai meg a koaxiális ugye digitálisak, a három 3,5-es jack PC-hez van, de nem hiszem, h ehhez kötötted a BD-t, van egy sztereó bemenete (2xRCA) meg egy 3,5-es jack AUX a vezérlőn, de ezek ugye nem 5.1 képesek.
Melyikre van rákötve a BD-játszód?!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Tudod linkelni azt a lejátszót! Látnom kell! Életben nem hallottam még ilyenről! Persze elhiszem, de akkor is linkeld kérlek! Egyébként a 3xjack kimondottan PC-hez van, hangkártyához. Lehet, h ezért nem tud vele mit kezdeni a 906.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Sokféle kábeles okoskodással találkoztam már, de messze ez a legérdekesebb eddig Én mindenképp rápróbálnék az optikaira vagy a koaxiálisra a helyedben, hiszen amire azok hivatottak, te jóval nagyobb kerülővel éred el. Ugye az a nyolc kimenet olyan hangrendszerekhez készült, amin szintén van nyolc RCA bemenet.
-
tylerddd
veterán
Én már több, mint 4 éve nyúzom, de semmi baja a mélynek. Féltem én is a hűtés hiányától, de alaptalanul. A 76k korrekt, főleg, h még mindig nem kapsz ilyen teljesítményű, minőségű 5.1-es rendszert ennyi csatlakozóval, mint ez. Az ilyen árú kompaktok nem szólnak szerintem ilyen jól, erősítő+hangfalszett kombót pedig ugye nem kapsz ennyiért.
A PC-s részét nem ismerem, én optikain és koaxiálison hajtottam (konzolok, lejátszók, tv), ill. a sztereó bemenetét használom újabban.
Más: Sokáig vadásztam állványra, végül megérte a várakozás, mert 12k-ért jutottam 4db ilyen állványhoz. Teljesen korrekt ennyiért, remekül tartják a dobozokat és jól mutatnak. A befúrásoknál volt forgács rendesen, de attól meg lehetett tisztítani.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz K20Z4CT_Rt. #2596 üzenetére
6os csavarok kellenek hozzájuk. Az, h milyen hosszúak és fejűek attól függ, h milyenek a tartóid.
Az én cuccom egyébként anno Belgiumból jött, azért is volt jóval olcsóbb. A hatos csavar egy tekerés után megszorult a hangfalakban. Kiderült, h "másfeles menetemelkedésű" hatos kellett hozzá, amit nem nagyon kaptam itthon. Egy esztergályos sráchoz vittem el őket és új menetet vágott a hangfalakba.
-
tylerddd
veterán
Csavarboltban mondták, h még rendelni sem tudnak/fognak ekkora tételben. Szakihoz vittem, nem azt mondtam, h otthon álljon neki. Valszeg ott, ahonnan jött az enyém, másmilyen menetű csavart használnak. Tápkábel is ilyen volt hozzá, de szerencsére az enyém már az a kiszerelés volt, aminél lehetett cserélni a kábelt. Állítólag az első szériásokba még fixen be volt kötve a tápkábel.
Azt meg nem hiszem, h nézni fogják esetleg garanciáztatás esetén, h jók-e a menetek a hangfalakban. Ennyi erővel a bele való csavart is mellétekerheti és elb***hatja a menetet, de ettől még szerintem nem veszíti el a garanciáját. Tehát ha a meghibásodás nem a csavar betekerésére vezethető vissza, akkor nem veszik figyelembe.
@ mgabi3 Hatos méretű csavar kell bele, mint már írtam. Az, h pl. milyen hosszú és milyen/mekkora feje legyen attól függ, h milyen az állványod, tartód, amire fel akarod rakni. A legtisztább az, ha beviszel egy hangfalat és a tartót is a boltba és ott majd segítenek.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Nekem a fentebb linkelt fekete, teleszkópos van az Electronic Starról. Igaz, amikor én rendeltem évekkel ezelőtt a 2 pár nem volt ennyi.
Az én kérdésem az lenne, hogy a cucc megy 2.1-ben? Mármint ha csak a két frontot kötöm be?! El van dobozolva, nem szedném elő, ha nem működik úgy. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch S10 46mm, Titanium Black,Cellular, Modern pánttal! 2 év gyári gari+ 2 év Apple Care+
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 13 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPhone 14 Pro 128GB független mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest