- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraVIDA
csendes tag
Sziasztok! Áthelyeztem a pc-t, szépen újra kábeleztem mindent a helyére... A hangfalak tesztelésénél valamilyen oknál fogva a jobb hátsó hangfal a mélynyomóból szól. (többi a helyén van, stimmel) Előre is köszönöm a segítséget! Asus xonar dx hangkártyám van^^ Minden maradt alapbeállításon, semmit nem változtattam, eddig elvileg működött, most valamiért nem... Kábeleket ellenőriztem, minden helyesen csatlakozik. Ennyi az egész kezelőfelület:
[link] -
DDave3
csendes tag
Sziasztok
Nekem egy olyan problémám lenen hogy már egy fél éve megvan a rendszer,eddig nagyon jól szólt gépen is meg xbox 360 on is!De tegnap mikor zenehallgatás után kihúztam a gépböl és átdugtam az xbox ba már nem volt bass-us!Hiába tekergetem a bass-us állítóját maxra vagy legkisebbre semmi nem változik ugyan úgy olyan a hangja mintha le lenne csavarva a bass teljesen, gépen is xbox on is meg ha telóra dugom rá akkor is.
És ha kihúzok minden hangfalat és csak a mélynyomó megy akkor ha maxra húzom a hangerőt akkor hallom nagyon halkan szóval az működik csak nem lehet a bass-t felhúzni.
Szerintetek mi lehet a baja?A válaszokat előre is köszönöm! -
kázi
csendes tag
Sziasztok
1éve használok x540 es 5.1 es rendszert. Imádom. Nagyon tiszta hangja van és hangereje is tetszetős.
Mondjuk nekem kissé fura, hogy a hangerő állításnál körülbelül 40-60% az a tartomány ahol tudod hallgatni . A fejhallgató kimenete kritikán aluli, szóval azt nem érdemes használni, de hát ugye nem azért vettük
Win 7 telepítésnél voltak vele gondjaim, mert rögtön nem akart működni, de az lehet driver probléma volt, azóta többször is telepítettem újra és most is remekül működik. Őszintén szólva 20ezer alatt szerintem a legjobb vétel. én 19900ért vettem ha jól emlékszem. Nagyon szerethető. Falra is lehet fúrni a front hangalakat, a kábelek elég strapabírók. Általános használatra optimális. A center hangfal monitorra helyezhető. A kábelek színkódosak. Könnyen porosodik. Hát nagyjából ennyi.Nekem egész sok logitech cuccom van már és mindegyik nagyon jó befektetés volt. Igazából ha ezt a szintet a többi tartozéknál is tartod, akkor egy nagyon kellemes hangulatban lehet eltölteni a pc-s perceket -
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen x-540-es hangrendszerem, és most szeretném rákötni a hifim AUX-on keresztül. Eddig úgy próbáltam, hogy a két első hangszóró csatlakozójához kötöttem, de elég rosszul szólt, semmi mélyet nem adott a hifi, pedig előtte egy Creative P380-al volt összekötve, ott nagyon szépen szólt róla. Normális az, ha nincsenek ilyenkor mély hangok? Egyáltalán rá lehet kötni AUX-on keresztül bármit is? Előre is köszönöm a segítséget. -
atomeec
senior tag
Kicseréltem a potmétert. Ha valakit érdekel, megnézhetem a pontos típust (én nem néztem, csak vittem a boltba a régit, mondták, hogy nincs olyan - persze, hogy nincs, adott egy hasonlót, igaz kicsit modding lett, de belefért a házba és rendesen rögzítve is lett). A tekerőgombot nem tudtam visszarakni, de jó lesz így is, egy hete használom, eddig nem tapasztaltam semmi hangerő problémát.
-
szkury
aktív tag
Ajánlom ezt ha kell vkinek ilyen, müxik:
aug. 31-én rendeltem, és tegnap már használtam, kipróbáltam!
-
marksz1
csendes tag
-
atomeec
senior tag
Nálam annyi csak a gond, hogy kb egy hatod tekerésnyivel feljebb kell állítanom ugyanazon hangerő eléréséhez. Most, hogy kifújtam nem ugrál a hangerő, csak halkabb. Ha tekerem, nem pattog, nem recseg, szóval lehet nem fogom erőltetni, amíg nem lesz rosszabb. Azt nem hiszem, hogy ne lenne kompatibilis poti hozzá. Köszi a választ, ha van valami, mindenképp fogom itt jelezni.
@pityeszka: Szerintem nem, ahogy elnézem, ezek jól működnek, csak ez a hangerőszabályzó potméter a gyengéje. Nálad is erre tippelek.
-
pityeszka
őstag
Sziasztok.
Ma reggel bekapcsoltam az 5.1-em. Recsegés ropogás, hangszóró pukkadozás. Csak a mély szól. Ennyi lett volna a teknika??
-
marksz1
csendes tag
Régebben volt egy CreatveP380 2.1-es hangeszközöm és annak is teljesen meghalt a potmétere. Elvittem szervizbe és azt mondták nincs csere eszköz az ilyen számítógépes hangfalakhoz, vehetek ujjat(esetleg használtat).
Most nekem is x-540-en van, elkezdette alacsony hangerőnél nekem is szarakodni és azóta beállítottam egy olyan ponton a potmétert ahol nincs semmi baja(maxra van állítva a potméter mert ott használtam a legkevesebbet) és a windowsból vezérlem a hangerő. Sajna nincs jobb ötletem ezeknek a hangcuccoknak ez az egy gyengéjük van.
De ha esetleg találtál valami megoldást én érdeklődve várom azt -
atomeec
senior tag
Sziasztok! Nem sok esélyt látok rá, de hátha nyálazza valaki a fórumot, akinek már volt ilyen gondja (mivel elég gyakori gond). A hangerőszíbályzó potmétere döglődik, ki kellene cserélni. Tudja valaki a típusát, hogy milyet vegyek hozzá? Szétszedni nem tudom mert nincs hozzá eszközöm, de mikor lesz eszköz, akkor a potméternek is meg kellene már lennie hozzá. Köszi!
-
Mákdaráló
tag
Üdv,
Nem teljesen illik ide a kérdés, de ilyen jellegű, gyakran látogatott fórumtémát nem találtam.
Kb. 4 éve vettem egy Logitech X-540-es hangfalszettet, nagyon meg vagyok vele elégedve, gyakorlatilag bőven többet tud, mint amire nekem a mindennapi internetezés során szükségem van. Szökőévente megnézek rajta egy filmet, kb. 50% hangerőn, időnként hallgatok rajta zenét.
Arra lettem figyelmes, hogy a bal-első hangfalam bizonyos magas hangoknál berezonál. A hangszóróban ugyebár két speaker van, ebből az alsó ad ki zörejt, ami rettentően bosszantó. Ha ujjal lefogom, elhallgat, ha a borítást eltávolítom, a probléma továbbra is fennáll, gyanítom hogy maga a membrán zötyörög. Mit lehet ezzel kezdeni? 4 éves speaker már öregnek számít és kuka az egész rendszer? Kössek át az egyik hátsóból egy speakert, mondván annyit azokat nem használom vagy elég akár egy cellux-ot ráragasztani a membrán tetejére, hogy ezzel kicsit csökkentsem a rezonanciát? -
pnorbee86
csendes tag
Ha esetleg felhivhatom ra a kedves forumozok figyelmet, van egy tapkabel hianyos, de egyebkent tokeletes x-540 szettem elado 5000ft-ert:
http://hardverapro.hu/apro/logitech_x-540_5000ft-ert/hsz_1-50.html
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a hangerőszabályozón lévő füllhallgató jacket használom a fülesemhez, akkor az okoz-e valami minőségbeli különbséget, ahhoz képest, mintha a fülest közvetlenül a hangkártyába dugnám? Előre is köszi a segítséget. -
marksz1
csendes tag
Sziasztok
Vettem 2*10m RCA hosszabbított(anya-apa) a hátsó hangfalakhoz de iszonyatosan halkan szolnak tőle az a kábel minősége vagy pedig a hossza miatt van? -
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy X-540 hangfalszett, egy asztali pc 5.1-es hangkártyával,egy Samsung B50 tv, egy fejhallgató....
amit szeretnék: az X-540 alapból a PC-hez csatlakozik, de szeretném a B650-nel is összekötni..... Lehetséges?
A B650-ből amikor lehet, akkor kellene az 5.1 hang, amikor csak sztereo lenne, akkor sztreo szólna, esetleg matrix funkcióval 5.1....És lenne még egy fülhallgató, amit a tv-hez használnék éjjelente, ezt az X-540 távirányítójába dugnám......
Működhet az elképzelésem? Miket kellene vennem? Gondolom kellene vennem valami kütyüt, ami az X-540-nél váltogatná a bemenetet, hogy PC vagy tv..... és emellett elég lenne egy sima rca kábel a tv audio out -jára kötve, ami menne ebbe az átkapcsolóba?
Előre is köszönöm!
Bunt
-
creedszl
senior tag
esetleg akinél jelenv an ez a rácsrezegős jelenség van egy tanácsom, én így küszöböltem ki.vettem öntapadó csúszásgátló korongokat és azokat tapasztottam rá.megszűnt a rezgés.
-
trufa12
addikt
nekem be vált
2 napja van
tökéletestalán rocknál rezonálás van a rácsoknál
de nem hallom mert hangosabb a rockdisconál semmi ilyet nem tapasztalok
tökéletes
mély mély
magas magas
a stereo tökéleteszenénél oda vissza hallani a hangokat hol 1 ikből hol másikból
úgy szól ahogy kell
5.1 is jó
én 1 soundblaster x-fi Fatal1ty Gamer pro val hajtom
-
creedszl
senior tag
látom többen tapasztalják a rácsok berezonálását a szórókon.senkinek nincs ötlete hogy lehetne kiküszöbölni?
-
sebixxx
tag
Nekem pár hónapja van meg az x540 és nagyon meg vagyok vele elégedve...
Igényesen néz ki és a hangja is nagyon szép a mély is ütős!
Aki az x530 meg x540 között gondolkozik mint ahogy én is tettem annak az x540-t ajánlanám...Sokat olvastam a 2 settről és az x540 mellett döntöttem mert lehet falra is szerelni akár, van hangerő szabályozó is meg a mély ládánál a hangszóró vagy mi alul helyezkedik el ami tényleg jobb megoldásnak tűnik mintha oldalt lenne, szét szórja a mélyet vagy hogy mondjam...Meg x530-ről sokan írták, h néhe bejön rajta valami orosz rádió ha halkan hallgatod...érdekes...na meg a membránokat nem védi semmi rács vagy ilyesmi ami gond lehet ha véletlen benyomod valamivel...
Amúgy az x540-ről meg azt olvastam, h a hátsó hangfalai túl halkak és így az első hangfalak elnyomják én azt úgy oldottam meg, h a hangkártyámnál rámentem a hangfalak hangerő szabályozására és levettem 55%-ra a 2 elsőt és a centert a többit meg hagytam 100%-on így kiegyenlítődőtt a dolog...Meg ha zenét hallgatok akkor át állítom stereo surroundra és így az összes hangfal szól...Mert ha sima surroundon van akkor nem szól jól zenénél valahogy keverni akarja a hangokat vagy mi...viszont játéknál meg filmnél értelem szerűen állítsuk vissza, h megkapjuk a térhangzást...Van ilyen Matrix funkció is ebben az x540-be amit értelmetlennek tartok mert zenénél elég rosszúl fog hangzani(az elöbb említett beállítással kell zenét hallgatni) játékoknál meg filmeknél meg ugye megint csak felesleges a Matrix mert ott meg amúgy is van 5.1 szóval nincs mibe bele nyúlnia...
Szóval ha valaki 5.1-t szeretne venni és ilyen 20k magasságba gondolkozik árban annak ezt ajánlanám én vagy 3-4 napot olvasgattam mindenhol mielött döntöttem miket ajánlanak és az x540 tűnt a legjobb választásnak! -
Kornel213
tag
Hello
A bal első hangszórót rádugtam másik kimenetre, szólt normálisan, aztán vissza dugtam és jó lett,(ja meg a tápkábel se volt benne normálisan, kilazult.... már kb fél talán 1 éve nem nyúltam hozzá...) nem jól érintkezett hál istennek! remélem nem lesz több ilyen!
Köszi szépen a segítséget -
Bangesz
csendes tag
válasz
Kornel213 #263 üzenetére
Üdv!
Nincs kizárva, hogy valahol megtört a kábel. Végig kellene mozgatnod a kábeleket, hátha rávilágít arra, hogy hol van a probléma. Esetleg lehet pótméter hiba, de az sem elképzelhetetlen, hogy valamelyik forrasztás adta meg magát, vagy akár az egyik végfok, de akár a hangszóró is meghibásodhatott. Sok lehetőség van.
Esetleg megpróbálhatnád még azt is, hogy a bal első hangszórót rádugod valamelyik másik kimenetre, ebból már kiderül, hogy a hangszóróval illetve annak kábelével van-e a probléma. A bal első kimenetre pedig rákötsz egy másik hangszórót, ez pedig arra világít rá, hogy végfok gond van-e.. Ha ez sem segít, akkor el kell vinni egy szakihoz, talán tud valamit kezdeni vele.
-
Kornel213
tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem, nekem is van egy X-540 még 2008-ban vettem semmi gond nem volt vele, csak most! Az első bal oldali hangszóró nem szól normálisan recseg és halkMi lehet a gondja? Érintkezők jól vannak. Mit csináljak vele? Előre is köszi!
-
marksz1
csendes tag
válasz
roberto211 #258 üzenetére
De x-540 nek jobb a bassusa.
-
HARCICSIGA
csendes tag
az én problémám megoldódott egy hangkártya driver frissítéssel
narii:am ezt egyetlen egyszer énis tapasztaltam a 6hónap alatt a bal hátsó hangsóróm a fatboyslim-right here right now nál berezonál úgy 70% gangerőnél,de mivel csak itt tapasztaltam nem igazán izgat -
narii
tag
Hy !!
Olyan gondom lenne, hogy amikor filmezek néha az egyik hangfalam berezeg a magas hangokon , de ha megfogom a kezemmel akkor meg jó..
Ezzel mit tudnék tenni ?
üdv.
-
kizcar
tag
válasz
roberto211 #255 üzenetére
Nekem X540 van, és max hangerőn, sőt még egy kicsit szoftveresen rásegítve a hangerőre sem torzít. Szerintem nagyon jó hangfal. Lehet, hogy pont olyat fogtál ki.
Mikor kezdett el recsegni? Már a legelején? -
Gabson730
tag
-
Gabson730
tag
válasz
Gabson730 #254 üzenetére
Hát azt hiszem ez a kis videó magáért fog beszélni...
Én már le nem cserélném semmi másra, esetleg ha megtollasodom de akkor is max egy igazi külön erősítős thx denon rendszerre nagy böhöm hangfalakkal, de lehet hogy teljesen fölösleges az is esetleg egy nagy tágas szobában
-
roberto211
őstag
Sziasztok.. Én is vettem egy logitech x530 hangfalszettet vadonatújonnan Iponba.. Na és azt szeretném megkérdezni hogy első alkalommal megszabad hajtani,tehát nagy hangerőtöl lesz valami baja az első perceknél vagy időknél?? Mert én egy kicsit meghajtottam.. Egyébként nagyon jó kis hangfíalszett.. 1héttel ezelőtt Logitech x540em volt azt vettem,előtte x530volt csak egy baleset folyamán tönkrement és gondoltam kipróbálom a x540et milyen mert még is újabb típus stb.. Na hazajöttem.. 1.Recseg épp hogy egy kicsit hangosan hallgatod,a mélynyomó szinte nem is mélynyomó hanem pattogó mert csak pattog semmi mélyet nem ad. Na jó,mondom ez nekem nem kell.. eladtam itt ph-n vettem utána gyorsan egy x530at most raktam össze na semmi bajom vele.. Nagyon fasza kis hangfal. No recsegés,no pattogás.. A mélynyomó az igazából is mélynyomó nem csak elvan nevezve annak és a magashangsugárzók is jobbak sokkal.. Na és ezért kérdeztem hogy első alkalomnál megszabad e hajtani a x530at mert én egy kicsit meghajtottam.. Tehát aki x540et akar venni felejtse el ugy ahogy van.. talán xboxhoz vagy ilyesmihez talán jó de gépre,tv re felejtsétek el.. Várom válaszokat a kérdésemre.. előre is köszi.. Üdv: Robi
-
Gabson730
tag
Hú de állat ez a rendszer!!
Most vettem meg az 540-et és nagyon állat! Persze van hozzá egy kitűnő forrás az Asus Xonar DS.
Minden nagyon jól szól rajta zene, film , főleg a dvd tehát 192 KHz-es forrás szól nagyon finoman rajta , A Jurassic park olyan volt mint a moziban a lépésektől rengett a ház!
Vájt fülű vagyok nagyon és ez a rendszer mindent tud amit csak kell. De egy szó mint száz úgyis a videó mond majd valamit úgyis , teszek majd fel párat ide -
Köfi
csendes tag
Hali!
Én csak az x-540ről tudok neked biztosakat írni. Mégpedig:
Szerintem egy nagyon jó hangszóró, nem torz és igen csak strapabírónak tűnt. Itt arra gondolok, hogy a hátsó hangfalaim a földön voltak (sajnos) és jó párszor fel lettek rúgva, de még csak karcosak sem lettek. Mivel be van hajtva a hangszórók teteje/alja így elvileg sokkal jobban sugározza a hangot a beállított irányba (FDD2-es technológia). Szerencsére az összes hangszórója ilyen. Nekem a "kis"hangszórók hangzásával semmi, de semmi bajom nem volt, és csak dicsérni tudom őket.
A hangszórók talpa (kivéve center) elforgatható 180fokkal, és így fel lehet fúrni őket a falra különösebb ügyeskedés nélkül.
A center hangszórót én "felcsíptettem" a monitorom tetejére, és így pont az arcomba jött a center hatás.
A mélynyomó nagyon jól adja a hangokat, nem torz, tisztán szól.
A kis kezelőpultja is nagyon dicsérésre méltó, mert szinte bárhol elfér, fülhalgatót is lehet beledugni van rajta basszus szabályzó, de ami a legfontosabb, oda teszed ahol neked kényelmes hangerőt szabályozni, nem kell a hangszóróhoz nyúlnod. (szokták mondani, hogy elromlik, elszakad, nem érzékel. szerintem ez hülyeség, ha csak nem valami fűrészen tartotta a kábelét a gazdája.) A mátrix funkciót csak nagyon ritkán használtam zenehalgátasnál, de oda tökéletes volt. (zenénél nem szól a két hátsó hangszóró,de a mátrix funkcióval be lehet őket kapcsolni.)
Ami viszont rossz benne, hogy a hátsó hangszórókat fej magasban a legcélszerűbb tenni, mert nem lehet rendesen hallani a hangokat. (=nekem nagy bőrháttámlás székem van és rendszerint felfogta a hangokat.)
Remélem ez többé kevésbé kiengesztelő válasz volt
Üdv! -
holodp
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek venni 20 000 környékén hangfalszettet, és az x540 és a z506 között vacillálok. Ti melyiket javasoljátok inkább? Nem a kinézetre gondolok, mert mindkettő tetszik, inkább a hangja érdekel, melyik szól jobban, melyiknek tisztább a hangja? Nem lenne üvöltetve, de azért a térhatás az térhatás.A mátrix, vagy mi a fene is ki lenne használva szerintem.
Köszi -
Kevin93
csendes tag
Sziasztok!
Van egy x540-esem már több mint 2 éve.Az a gondom akadt vele,hogy ha bedugom a fejhallgatót és utána kihúzom nem megy egy hangfal sem.Csak úgy tudtam orvosolni,hogy a fejhallgatóhoz bedugtam egy gyufaszálat és így megy,de ha kihúzom a gyufaszálat meg sem mukkan egy hangszóró sem.
A másik problémám vele pedig az,hogy ingadozik a hangerősség.Tehát beállítom egy bizonyos hangerősségre és egyszer csak halkabb lesz és utána visszajön az erősség majd megint elmegy és ezt így csinálja állandóan,persze van hogy tartja azt a hangerősséget,de mostanában egyre többször fordul ez elő.
Mi lehet a probléma?Esetleg nem volt senkinek ilyen fajta gondja vele?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,Kevin93 -
HARCICSIGA
csendes tag
Szisztok!
nemrégiben vettem egy logi x-540-est és nem vagyok benne biztos,hogy normális amiket csinál. Néha zenénél simán berecseg halkan,nemtudom mitől de néha hangerő állításkor,a másik,hogy úgy 60% ig nagyon szépen tisztán szól,erőteljesek a mélyek,de ha egy icipicit afölé megyek(mintha egy ilyen határvonal lenne) a magasak hangosodnak tovább,de a mélynyomó ereje eltűnik(olyan 2/3od van a bass),alig hallani és vagy 1 méterig elfúj az előre néző nyílása,nagyon furcsa. Egy gigabyte MA78LMT-US2H alaplap integráltjával használom (realtek ALC892 @ ATi SB750 High Definition Audio Controller) Realtek HD Audio Manager progival, windows 7 ultimate 32bit-el. Szerintetek mit lehet csinálni?
Előre is köszönöm!
Üdv Harcicsiga -
Topee2
csendes tag
Helló !
Szerintetek egy p5b-vm integráltjával hogy fog szólni??esetleg van kártya 10k alatt amivel sokkal jobb lenne???kösz -
dvd_R+
őstag
sziasztok x-530 vagy x-540 a jobb vétel melyiket ajánljátok ?
-
Gábor122
csendes tag
Hy az lenne kérdésem hogy REALTEK ALC883-AL MENNE EZ A logitech x-540
elvileg 7.1-es hangkártya várom a válaszokat
előreis köszz
Az alaplapomon az az integrált hangkártya -
kizcar
tag
Még lenne egy kérdésem.
Mennyivel jobb hangzást nyújt egy 20ezer forint alatti Sound Blaster X-fi, mint egy alaplapi integrált hangkártya?
-
kizcar
tag
Sziasztok!
Nekem pár óra múlva érkezik meg az X540. Azért ezt választottam az 530 helyett, mert van benne mátrix funkció, ami kiterjeszti a sztereót az összes hangfalra, igaz a hangkártyához lévő program és az SRS audio sandbox is tudja, de azért jobb ha a hangfal is. -
highskye
csendes tag
Sziasztok!
Eladnék új és használt X540-et is, itt a hirdetés.
Bocs, ha ezen a fórumon nem ér ilyent feltenni - ha így van azonnal törlöm a bejegyzést. -
Hát, épp most olvastam egy több felhasználós kettős vak tesztet, rutinos tesztelőkkel, amiben az új Xonar Xense-t, az új Xonar DG-t és az új Realtek RLC892-t (ASUS alaplapra integrálva) hasonlították össze vonali kimeneten (tehát nem a füleserősítőt). A tesztelők között a DG győzött (melleseleg a 892 sem vizsgázott sokkal rosszabbul), pedig a grafikonok nem ezt vetítették előre. Persze, ez csak egy teszt 4 személlyel, de azért sejthető, hogy a DG az ára ellenére sem sikerült rosszul.
Azért kis fenntartásom volt a tesztel szemben, mert HD555-t kötöttek rá (ami egy fele annyiba kerülő füles, mint a Xense maga), egy HD650 azért minimum lett volna.
-
tszd
csendes tag
Sziasztok! Gondolkodom egy X-540 vételében, de akkor vennék egy hangkártyát is, mivel a gépben csak alaplapi van (7.1 CH HD Audio (VT2020 Audio Codec)) és úgy olvastam, hogy ezen a szinten már pozitív győztesként jön ki egy hangkártya az alaplapi chip-pel szemben.
Viszont milyen kártyát ajánlatok, ha Creative-ban gondolkodom? A következőket néztem:Creative SB X-Fi Xtreme Audio PCI-E
Creative SB X-Fi Titanium PCI-E
Creative SB X-Fi XtremeGamerAz árak is sorban így mennek felfelé, ezért azt szeretném megtudni, hogy az X-540-es hangfalszetthez pl. elég lenne-e egy Exreme Audio vagy kívánna-e jobbat?
Nem mondom magam white-fülűnek, de a legjobb ár-érték arányú hangzásra vágyom az X-540 mellett...
Szóval, mit javasoltok?
Előre is nagyon köszönöm!
-
Köfi
csendes tag
válasz
Balázs1621 #229 üzenetére
Sry, hogy pontosítsam magam.
Nekem a hangkártya 5.1-re van állítva és normálisan be vannak konfigurálva a hangszórók.
Amikor én nézek sztereót vele, akkor nekem csak a két első hangszóró szól (plusz a mély-láda), igen....
Ha benyomom mellé a mátrixot, akkor szól a center is. -
válasz
Balázs1621 #229 üzenetére
Ha a film 5.1-ben van, akkor a szöveg általában a centerből szól. Persze szólhat az oldalsókból, sőt, a hátsókból is, ekkor a gyári hangzás szól így, hogy a térhatás jobban ki jöjjön. Ha olyan filmet akarsz nézni, ami beszéd közben csak a centerből szól akkor a terminátor 1-et nézzd meg és legyen meg a magyar 5.1.
Amúgy meg ha 5.1-re van állítva a hang kari és sztereó filmet nézel, akkor csak az oldalsó hangszótók szólnak + a mélynyomó. Ha a mátrixot benyomod, csak akkor szól a centeből és minden hangszóróra lekeveri. -
Nashville
tag
válasz
Sub-ZeRo #226 üzenetére
Szerdán éjfélkor üzemeltem be a cuccot (x-540) és eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a hangzás terén. Mondjuk nem házimozi rendszeren nevelkedtem fel, de PC- hez nekem teljesen kielégítő, amit hallok. A távirányítója hála égnek jól működik és ez remélem így is marad.
Az egyik első hangszórónál tapasztaltam a védőlemez (háló) rezonálását, ha egy bizonyos magas frekis jelet szólaltat meg. Akinek volt ilyen problémája mivel "szorította" oda?
A mátrix gombot teljesen feleslegesnek tartom, annyi dimamikát veszítek a használatával, hogy ez a fajta térhatású varázslat nekem nem jön be.
A hangfalszett rászoktatott a DTS 5.1 anyagok beszerzésére és a FLAC formátumú zene is teljesen más élményt nyújt mióta megvan. Remélem, sokáig fog így szolgálni. -
válasz
Nashville #225 üzenetére
Első nap után recsegnek a hangszórók, mikor a hangerőt állítod. Potméter nyűg.
Az első, 4 napig bírta, és úgy meghallt,torzított már, hogy a szervíz inkább adott egy másikat. A második is 1 nap után recseg, de az még nem hallt meg. Ott pl búgott néha a mély addig, míg nem változtattál hangerőt, meg a füll hallhalgatót ha bedugtam, néha a hang hullámzott. (állítólag win kodek hiba, nekem pl az 530-al nem csinálta.)
Nem fújtam be, mert garis, és az már a vesztését jelenti.
A számtech cég vezetőjével sokat e-maileztem és mondta, hogy egyre több panasz van a Logitech-re. A genius-ra meg azt mondta, hogy hulladékok.
Meg nekem is elegem van ebből az 540-ből, lehet hogy én vagyok a szerencsétlen most ebben, de soha többé vezetékes távirányító és 540... -
Nashville
tag
válasz
Sub-ZeRo #224 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy kihal? Holnap lesz meg az x-540- es hangfalrendszerem, ne ijesztgess! Próbáltad kontakt spray- el befújni? Egy próbát mindenképpen megér, nekem már egy Genius hangszóróba sikerült életet csiholnom, mondjuk nem egy-két hónapos volt, de most rendesen működik.
-
Köfi
csendes tag
válasz
Balázs1621 #222 üzenetére
Hali!
Annyira nem amatőr a kérdésed, mert itt felmerül pár dolog,
Ha dolbidigital-ban nézed a filmet akkor normális, mert előtted beszélnek az emberek, nem a hátad mögött.
Ha csak egy sima sztereót nézel akkor nem éppen normális. Ha szereóban nézed és ugy is rossz, akkor próbáld meg a matrix gombbal vagy pedig ellenőrizd le a hangkártyán a beállításokat.
Remélem tudtam segíteni és nem írtam olyan nagy marhaságot.
Üdv! -
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon amatőr kérdésem, az normális, hogy ha filmet nézek, akkor ha valaki beszél a filmben azt csak a centeren és a jobb-bal első hangszóróból szól? Tehát ha valaki beszél akkor azt nem hallom a kettő hátsó hangszóróból. Ez normális?
-
adnoctum18
senior tag
Van egy ilyen szettem eladó, új, bontatlan, dobozos, ha érdekel valakit PÜ.!
-
Kroni1
veterán
válasz
atesz0071pro #219 üzenetére
Igen végülis megvettem az OEM-et, és nagyon jó tényleg.. Bár egy 50e ft-os szett biztos szebben szól de egy PC mellé tökéletes, fantasztikus a dinamikája a szateliteknek, és nagyon tetszik a mély hangja, bár tényleg nem szabad nagyon körberakni bútorokkal a ládát, és nem szabad egyharmadnál nagyobbra venni a basszust, mert dobozhangja lesz kicsit, de az 1/3ad bass pont ideális szerintem! Nagyon megérte a 18k-t.
-
válasz
dudika10 #216 üzenetére
Oké, de ez nem megoldás, hogy ne tekergessem. Lehet hogy ezt a kontakt spray dolgot kipróbálom.
De érdekes, hogy az x-530-ét nem tudtam kigyilkolni 4 év alatt, igaz, abban meg a mélynyomóban égett ki valami, mert nem szól a centerem.
De az a furcsa, ha hallgatok egy számot, véget ér, akkor random recseg a zene is, de ha állítok a hangerőn, akkor meg jó.
Rohadjak meg eladom és veszek egy Z-5500-at. -
George0424
csendes tag
Sziasztok!
Holnap érkezik az X-450-es, remélem minden problémától mentesen!
-
dudika10
veterán
válasz
Sub-ZeRo #215 üzenetére
Jah tényleg, a potméter az a tekerentyű amivel állítani tudod a hangerőt, egy változtatható ellenállás.
Nézd meg, hogy mikor gyártották a szettet, valahol rá van írva, ha régen gyártották akkor az a baj. Egyébként nincs semmi baja, van egy 15 év körüli számítógépes kis műanyagdobozos hangszóró aminek a potmétere már vagy 10 éve recseg, de ez nem befolyásolja a működést.
Szóval ne tekergesd és akkor nem fogod hallani. -
Hi
Van itt valakinek még olyan baja a távírányítójának, hogy recseg, ha hallkabra, vagy hangossabra veszi a hangerőt
A kontakt spray az segít rajta tényleg? Mert a hangszórókkal nincs baj, tisztán szólnak, de mikor hangerőt változtatok, akkor recseg egy kicsit.
-
brutte
aktív tag
Csáo.
Tudja valaki, hogy hogyan lehet az egyes hangszórók hangerejét korrigálni?
A hátsókon szeretnék emelni és a középsőn csökkenteni.
Realtech HD audio managger nem jó mert ha be van nyomva a matrix gomb akkor nem szólaltatja meg a tesztprogi csak a 2 szélsőt.(slőt)
-
stetzdani
csendes tag
Segítsen valaki létszives!
-
-
Nálatok a hangerőszabályzónál, ha adtok rá hangerőt, akkor szokott egy kis pattogó hangot kiadni a hangszórók? Pl mikor a windows 7-ben tesztelem az 5.1, és akkor csavargatom, akor hallom. Amúgy meg ha hagyom kristály tisztán szól. Ez normális?
Teszteltem a régi X-530 centerével és az egyik hátsóval. Mindegyiknél csinálna. X-530-nál nem volt, ez akkor a vezetékes htávirányító hibája? A fülessel is csinálja, ha bedugom. -
stetzdani
csendes tag
Hello!
Nekem is egy ilyen problémám lenne hogy kiszakadtak a távirányitobol a kábelek és nincs semmi leírás!:S
Légyszíves segítsen vki, ha szétcsavarozná vki és lefotozná a forrasztásokat azt nagyon megköszönném ezen múlik hogy tudom e használni még ezt a jo kis hangcuccot...
3 csavar tartja a gumik alatt utána visszalehet tenni a kis tapadósgumikat ennyi lenne.
Előre is köszi.... -
Én is tulajdonosa lettem egy ilyen rendszernek.
Nagyon jól szól, a távírányító nagyon jó ötlet, tetszik. Hangzásilag nagyon szép, tiszta, erőteljes. Remek. A fülhalgató dugó is jó, végre lehet szabályozni a hangerön, az X-530-nál csak windowsban lehetett. Szóval megérte azt a 18k-t.
Ja igen, ez OEM szerelés volt. Nem akarom megmondani hogy hol vettem, Pm-ben igen.
Ugyan az mint a csili-vili dobozos, csak itt sima barna kartonbam kapod. Benne a garancia meg minden más, ami kell. Szóval 18k-t megér, többet nem. Szerintem. -
andrás88
csendes tag
Nekem is van egy ilyen logitechem egy nagy kérésem lenne!
A távirányítóból kiszakadt a kábel és a szerelő se tudja megcsinálni, mert nem lehet tudni mi hova volt forrasztva és ebbe kérném a segítségeteket, mert nem szeretném ezért kidobni.
Mivel szerintem kapcsoló rajz nincs ezért arra szeretnélek titeket nagyon szépen megkérni hogy ha széttudná valaki csavarozni a távirányítót és lefotózni a forrasztásokat, azt nagyon szépen megköszönném!A neten sincs semmi leírás:S!
Előre is köszönöm szépen
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Iponban kapható OEM X-540-est meg merjem venni?! Van valakinek tapasztalata, nem lehet hátránya hangzásban és a hozzá adott tartozékokban igaz?? Mert ha csak a doboz nincs hozzá az nem érdekel és olcsóbb lenne igy 4ezerrel ami viszont lényeges lenne..
-
lavorka
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A mai nappal én is beléptem a klubba egy X-540 el. Szokásos Logitech minőség, nagyon jó eddig. Film, játék kiváló, de zenében sem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Ryzen 7 CPU-k
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest