-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBear
senior tag
válasz tomiii. #24498 üzenetére
Tudom sajnos én is, hogy a munkadíj a sok.
Hengerfejet azért írtam 10-nek, mert itt vidéken 5-7 e körül szokott lenni egy síkolás az esztergályos műhelyben amit vezetek. Tisztességesen megcsinálva.
Amúgy mi 5e óradíjjal dolgozunk. ( persze ez nem fix, minden apró szarért nem lehet ennyit elkérni)Persze kérdés az alkatrészek ára is. Az egy dolog, hogy az ember megkapná ennyiért, de a legtöbb szerelő tesz rá bőven, hozottból meg ugye nem dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz pocokxx #24501 üzenetére
Szerelő... tesz rá bőven. Viszont ahogy gyanítottam, van még más is. Gondolom ha így megbontja, alsó-felső tömítéskészlet is hozzájött, az olajat meg mindenképpen cserélik a szűrőkkel együtt.
Síkolás meg olyan dolog, hogy azt a szerelő csináltatja. Hozzánk is a szerelő jön. Neki csinálom párezerért, ő annyiért számlázza tovább amennyiért nem szégyenli sajnos.
A 60 munkadíj nem olyan sok. De ugye nyer az összes többin is. Máshol nem kérdezted? Iszonyat eltérések lehetnek szerelők közt.[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
Simán lehet műszaki ok. Nemrég az orrom előtt ment bele az árokba egy Picasso ugyanígy, csak jobbra. Egyik pillanatról a másikra nintha elrántotta volna a kormányt. A sofőr azt mondta, egyszerűen mintha valami lerántotta volna a kocsit, semmi se tudott tenni. Nem defekt.
-
BigBear
senior tag
válasz z123456789 #45241 üzenetére
-
BigBear
senior tag
válasz kaszaking #63120 üzenetére
Elvileg kell adnia garanciát. Csak elég nehéz bizonyítani hibás szerelésnél is a dolgokat. Mondani lehet bármit, kérdés, megéri-e a hercehurca. Egy éve jártam úgy, hogy műszakira vittem a kocsit, amihez megpiszkálták a kipufogómat. Ezt nem sokkal követően mivel zörgött, többször is visszavittem, hogy valami nem oké. Majd a kocsi elkezdett vergődni, erő elfogyott, füstölt, stb. Visszamentem, elhajtottak. Szerelőkeresgélés, szanvedés. Végül találtam valakit, aki szétkapta. A lényeg: gyűrűzés, kipufogó szelepek cseréje, első dupla és középső katalizátor cseréje, meg ami ezzel jár. Mindez egy hibás szerelés miatt.
Elmentem ügyvédhez is, de arra jutottam, hogy nem éri meg a hercehurca. Mire látnék valamit a pénzemből, ez még sokkal többe lenne, mint amennyibe az egész művelet került. Nem lebeszélni akarlak, járj utána, de itthon nem egyszerű elintézni egy ilyen ügyet.
Arról nem beszélve, hogy ha visszamegy az ember, hogy garanciában csinálja meg, mi a biztosíték, hogy nem trehány munka lesz az is. -
BigBear
senior tag
Sziasztok,
lenne egy fura kérdésem, sajnos nem vagyok rutinos Bp-en, ezért kérdezek gyakorlottabbakat.
(Eddig ahányszor át kellett mennem, mindig szívtam valami dugó miatt... komolyan, Ausztriában, Németországban egy városban se cumiztam soha olyanokat, mint Bp-en. Persze, ahol keveset jár az ember... no mindegy. )A lényeg: Érd / Törökbálint környékéről a reggeli órákban merre célszerű Békásmegyerre menni?
Át a városon (Budaörsi, Alkotás u, rakpart, Szentendrei u. stb.) vagy M0 szép nagy kerülővel?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
Köszönöm a gyors választ.
Wazézok általában, akkor majd figyelek.
Hogy mikor érek oda, még kérdéses, Sümegről kell felmennem, mindenhogy M7 lesz, vagyis a matrica nem gond, de tényleg baromi hosszú az M0.
Mondjuk Gödöllőre mentem párszor, oda őszintén szólva jobban bevált az M0, mint átvágni a városon. -
BigBear
senior tag
válasz barnam_ #70978 üzenetére
Reggel (hajnalban) jól lehet haladni, kérdés mikor tudok indulni.
Egy ismerőst kell felvinnem, kocsit néz.
Beleszerelmesedett a SsangYongokba.Ehhh... most nézem, nem is Békásmegyer. Eddig erről beszélt nekem. Most derült ki 1 perce, hogy Csonti.
Kérdeztem, biztos-e benne. Biztos...
[Actyon][ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
Gablinit valaki pofán verhetné már, de úgy Istenesen.
Meg kellene drágítani az Euro 5-nél rosszabb környezetvédelmi besorolású használt autók (8-10 éves kocsik) behozatalát Magyarországra - mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke. A szervezet tárgyal a kormánnyal és talán a választások után konkrét lépések is jöhetnek.
Ha volt, bocs.[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz madmike #132509 üzenetére
Rohadjanak meg a nyestek.
Engem is érdekelne mivel lehet elriasztani őket.
A motorteremben gyak. nincs szigetelés már. Üvegeket leszarják. (Kocsit is...) Kutyaszőr nem hat. Visítós mozgásérzékelős 3-4 napig jó volt, azóta hatástalan. Fujkálós hatástalan egy-két nap után.
Élvefogóval fogtam több macskát, de nyestet nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest