- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Canon EOS DSLR topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csixy
addikt
Ha tudod, hogy hogyan kell asztali gépet telepíteni, akkor ezt is ugyanúgy kell, csak előtte bootolj be például egy ubuntu linux live CD-ről (a CD-ről bootoláshoz lehet, hogy előbb a boot sorrendet át kell állítani a BIOSban) és a GPARTED progival töröld a linux partíciókat a vinyóról, majd zöld pipa alkalmaz, majd tehetsz fel vele egy új DOSos partíciós táblát (ezt nem kötelező, mert úgyis az van rajta) és ezután létrehozod rajta az NTFS partíciót, majd zöld pipa alkalmaz. Kiszállsz a GPARTED-ből , leállítod a gépet és jöhet a windows telepítése, ha van hozzá telepítőd.
De megteheted azt is, hogy csak a fele vinyóra csinálsz NTFS partíciót ebbe először feltelepíted a windowst,
a másik felére meg csinálsz egy 2 gigabájtos linux-swap partíciót és a maradék helyre egy nagy ext4-es partíciót és másodjára a windows telepítése után az utóbbiakba telepíted az ubuntu linuxot , ez a boot managerébe felveszi a windowst is és lesz egy dualbootos rendszered. (Érdemes mindhárom partíciót primarinak megcsinálni.)Sok sikert !
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok,
A hétvégén vásároltam egy laptopot amin linux operációs rendszer van alapból feltelepítve, eleinte azt hittem, hogy ugyan úgy tudok majd rá Windows XP-t telepíteni mint amikor az asztali számítógépemet telepítem újra de ahogy nézelődtem neten kicsit megijedtem ezért tőletek szeretnék segítséget kérni, hogy hogy is csináljam pontosan. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL 7490 i7-8650U 16 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dell Latitude 5300 i5-8365U 16GB / 256 GB FULLHD TOUCH WIN11 EU BILL - ÁFÁS számlával!
- Apple MacBook Air 13.6" M2 (2022) 16GB RAM / 256GB SSD Éjfekete 36 hó garanciával
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Dell Latitude 7420, 15,6" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla,
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged