- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
őstag
Az a "biztosan" jogi értelemben nem garantált.

Voltak már problémáim Gold és Platinum besorolású játékokkal, de egy kis trükközéssel általában megoldottam.Foose
Még valamire érdemes odafigyelni: ha a normál telepítőt használod a partíció létrehozásához, jó eséllyel elrontja az SSD eltolást. GParted tud olyat, hogy 1 MiB határon hozza létre a rendszer partíciót. TRIM pedig alapból nincs bekapcsolva valamiért, ahhoz szükséges a "discard" kapcsoló /etc/fstab-ben. (Disks programmal javasolt szerkeszteni.) -
VikMorroHun
őstag
Nekem eddig egy steames játék nem indult el Linuxon, a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands. (Easy Anticheat probléma miatt). Nem kell gyalulni semmit, ha dual boot rendszert készítesz, persze ahhoz ajánlott egy teljesen külön SSD. Egyébként a Linux simán olvassa az NTFS partíciókat, a Windows dolgait, maximum a jogosultságokkal lesz egy kis probléma.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
zizidor
üzenetére
Viszont nálam az utóbbi 1-2 napban tisztára elbambult a Linux Mint.

Eddig úgy volt, hogy rákattintok a Suspend feliratra, 1 mp múlva elalszik a gép. Most rákattintok, várakozik... várakozik... majd úgy 10 mp múlva eszébe jut, hogy aludni kellene, és akkor 1 mp alatt elalszik. Megnéztem a rendszernaplót, de nem jöttem rá, mi lehet vele. -
VikMorroHun
őstag
válasz
nubreed
üzenetére
Igen; szerintem egész pofás kijelzőt raktam össze. Persze az igazi az lett volna, ha egy függvény/script időnként lekérdezi, hogy milyen meghajtók vannak csatolva, és úgy jelzi ki az adatforgalmat, de valahol hibás volt az a megoldás, amit találtam, annyira meg nem vagyok jó LUA-ból, hogy kijavítsam. Úgyhogy maradt ez a megoldás.
Hej, ha nem csak képet lehetne csatolni!
-- Conky, a system monitor https://github.com/brndnmtthws/conky
--
-- This configuration file is Lua code. You can write code in here, and it will
-- execute when Conky loads. You can use it to generate your own advanced
-- configurations.
--
-- Try this (remove the `--`):
--
-- print("Loading Conky config")
--
-- For more on Lua, see:
-- https://www.lua.org/pil/contents.html
conky.config = {
own_window = true,
own_window_class = 'Conky',
own_window_type = 'desktop',
own_window_transparent = true,
own_window_hints = 'below',
own_window_colour = '660033',
own_window_title = 'Loadmeter',
minimum_size = '350 500',
maximum_width = '450',
double_buffer = true,
gap_x = 10,
gap_y = 10,
alignment = 'top_right',
use_xft = true,
font = 'Terminus:size=10',
xftalpha = 1,
override_utf8_locale = true,
draw_shades = false,
draw_outline = false,
default_outline_color = 'black',
uppercase = false,
default_color = 'ECEAE4',
color1 = 'FFFF00',
color2 = '01C400',
draw_borders = false,
stippled_borders = 0,
border_inner_margin = 5,
border_outer_margin = 0,
border_width = 0,
draw_graph_borders = false,
background = false,
use_spacer = 'right',
no_buffers = true,
short_units = true,
pad_percents = 2,
update_interval = 1.0
}
conky.text = [[
${color grey}Info:$color ${alignr}${scroll 32 Conky $conky_version}
${color grey}System name:$color ${alignr}${sysname}
${color grey}Node name:$color ${alignr}${nodename}
${color grey}Kernel:$color ${alignr}${kernel}
${color grey}Architecture:$color ${alignr}${machine}
$hr
${color grey}Uptime:$color ${alignr}$uptime
${color grey}Frequency (in MHz):$color ${alignr}$freq
${color grey}Frequency (in GHz):$color ${alignr}$freq_g
${color grey}RAM Usage:$color ${alignr}$mem/$memmax
${color grey}RAM Usage:$color $memperc% ${membar 4}
${color grey}Swap Usage:$color ${alignr}$swap/$swapmax
$hr
${color2}CPU Usage:$color $cpu% ${cpubar 4}
${font AvantGardeLTMedium:bold:size=10}${color Tan4}CPU temperature ${color slate grey}${hr 2}${font}
${color1}${alignr}${hwmon k10temp temp 1} °C
${color grey}Processes:$color $processes ${color grey}Running:$color $running_processes
${font AvantGardeLTMedium:bold:size=10}${color Tan4}Network traffic ${color slate grey}${hr 2}${font}
${color slate grey}Up:$color ${upspeed enp42s0} ${color slate grey} ${alignr}Down:$color ${downspeed enp42s0}
${color2}Total Up: ${color}${totalup enp42s0} / ${color2}Total Down: ${color}${totaldown enp42s0}
$hr
${font AvantGardeLTMedium:bold:size=10}${color Tan4}Disk usage ${color slate grey}${hr 2}${font}
$color${fs_used /}/${fs_size /} ${fs_bar 6 /}
${color grey}Disk (Linux) R/W: $color ${alignr}${diskio_read /dev/sdb} / ${diskio_write /dev/sdb}
${color grey}Disk (QVO 2TB) R/W: $color ${alignr}${diskio_read /dev/sda} / ${diskio_write /dev/sda}
${color grey}Disk (EVO 2TB) R/W: $color ${alignr}${diskio_read /dev/sdc} / ${diskio_write /dev/sdc}
${color grey}Disk (drive_d) R/W: $color ${alignr}${diskio_read /dev/sdd} / ${diskio_write /dev/sdd}
]] -
VikMorroHun
őstag
válasz
zizidor
üzenetére
Én ráraktam a 6.17-es kernelt, mert nem tudtam, hogy érdemes lenne várni vele. Nem tapasztaltam vele problémát. Ma jött egy Wine 11.2-es frissítés, az szépen hazavágta a fejlesztő környezetemet, de szerencsére egy komplett újraindítás után rendbe rakta magát, így újra tudok dolgozni.
-
VikMorroHun
őstag
Sziasztok!
Van egy Ext4 partíció, és sehogy nem tudom rendesen csatolni /etc/fstab-ban. Van, amikor sikerül, csak nincs hozzá írási jog (SteamLibrary-t akarok rakni rá).
Pontosan mit kellene beírni az engedélyekhez? -
VikMorroHun
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Az általad hivatkozott útmutató alapján próbáltam, csak nem olvastam végig. Tegnap esti kísérletek eredménye: kompatibilis módban elindul a Live USB, és jól működik. Nomodeset kapcsolóval elindul, de nem működik elég jól, mert újraindításkor kiír pár dolgot (OK, ez meg az), aztán egyszerűen kifagy. Menni fog ez, csak még nem volt időm élesben telepíteni. Köszi a segítséget.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Core i-7 7700K, Nvidia GTX 1070Ti, Windows 10 mellé kellene dual boot megoldással. Régebben is használtam már így, csak karácsony előtt egy Windows frissítés kinyírta a rendszert, azóta próbálkozom a helyreállítással, több-kevesebb sikerrel.

A nomodeset kapcsolót ki fogom próbálni, ha hazaértem. -
VikMorroHun
őstag
Már 1 hete küzdök a Linux Mint telepítésével. Arra már rájöttem, hogyan vegyem rá, NE törölje le a Live USB-t közben, viszont a nouevou driver+GTX 10.. sorozat miatti kernel hiba kifogott rajtam. Letöltöttem egy Nvidia drivert .run kiterjesztéssel, amit egy működő rendszerbe nyilván be tudnék rakni a megfelelő sudo paranccsal, de még nincs ilyen a gépemen. Bele lehet ezt rakni valahogy a Live USB telepítőbe? 18.3-at szeretnék használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új Samsung GalaxyBook X360 FHD 2in1 OLED i7-1360P 12mag 16GB 512GB Intel Iris XE Toll Win11 Garancia
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- Pixel 7 értékelésre vár
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB/512GB használt, karcmentes 87% akku, 191 ciklus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest