Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raynes

tag

válasz syler123 #4960 üzenetére

Rosszul próbáltad. Nem volt fent a megfelelő videodriver. Ha az rendben van, akkor Chrome-ban, Chromiumban, Firefoxban, Iceweaselben, Pale Moonban is kell lennie gyorsításnak, a chrome://gpu/ és az about:support lapokon tudod ellenőrizni.

Pont ez az, hogy a Linux, ha valamiben jó, akkor az nem csak az alacsonyabb erőforrásigény, hanem a fluidság, böngészés, hálózatkezelés. Sokkal jobbak a linuxos fájlrendszerek (sokkal gyorsabbak, nem töredeznek, sok apró fájlt megdöbbentően gyorsabban kezelnek, fényéveket vernek az elavult NTFS-re), jobb a Linux kernel erőforráselosztása, memóriakezelése (nem lapoz ki mindent a lapozófájlba észnélkül, nem recegteti a HDD-t, tényleg kihasználja a memóriát, nem csak üresen hagyja állni), sokkal gördülékenyebben indulnak a programok, meg sokkal pattogósabban nyílnak vissza, ha véletlenül bezártál egy alkalmazást. Hidd el, ezekben köröket ver akármelyik Windows

Nekem pl. ilyen szaros kis 1 giga RAM-os, atomos EEE PC-m van átmenetileg, és ezen Win7 alatt míg betöltött a Watersucks, a hajam kihullott, majdnem fél perc volt, ugyanez Linux alatt csak tényleg néhány másodperc ugyanannyi füllel, és a fülek, weblapok is gördülékenyebben nyílnak meg és töltenek be. Ugyanez volt a régi laptopomon, azon pedig KDE4 volt, meg 64 bites, ami még a Windowsnál is erőforrás-igényesebb, de mégis sokkal gördülékenyebb volt, mint egy XP.

A hálózatkezelés is fejlettebb, mint a Windowsé. Ha pl. torrentezel, mint állat, akkor Windowsnál el is felejtheted a böngészést általában, le kell korlátozni hozzá a torrentet, Linux alatt meg a kernel alapból végez traffic shapeinget, meg csomagtömörítést, és még teljes gázas torrentezés mellett is vígan lehet netezni. Plusz a Linux sokkal több nyitott hálózati kapcsolatot kezel, míg a Windows már kevesebbtől is beleáll a földbe, pont ezért korlátozták XP SP3 alatt a nyitott TCP kapcsolatok számát. Igaz a Vista/W7 és attól felfelé nincs ez a korlátozás, de a Windowsoknak sose tartozott erősségük közé a hálózatkezelés.

• spammer

veterán

"Az a baj, hogy pont erre nem alkalmas a Linux. A netezésre."

A te gépeden lehet. De azért ilyen általános kijelentéseket ne tegyünk.

• Lathronos

őstag

Akkor mi mindannyian hülyék vagyunk akik linuxot használunk, mert nem vesszük észre milyen bugos használhatatlan vacak? :DDD Én 8 éve használok linuxot és eddig az általad felvázolt problémákkal sosem találkoztam. Minden hardvert jól kezelt, és nem akadt, lag-olt, tearing-elt(ez alól kivétel az XFCE, de ott csak a compton kompozitort kell telepíteni ezen hiba javítására). Viszont az lehet, hogy nem HTPC-kre nincs optimalizálva egyik disztro se. Nem tudom, én PC-t és laptopot használok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés