- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elérhető a Fractal Scape
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple asztali gépek
- HP notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #13254 üzenetére
Timeshiftről:
Lehet, hogy egyedi eset vagyok, de nekem elsőre világos volt, hogy hogyan kell beállítani. Meglehet azért mert én eleve angolul használom az OS-t és nem kellett megküzdenem a fordítás miatti pontatlanságokkal.
Valaki régebben kérdezte már a topikban és a screenshoton én is láttam, hogy a fordítás miatt nem volt egyértelmű, hogy ki-kivel van.Egyetlen dolog amire én sem jöttem rá, hogy a backup file-t hogy a túróba lehet átmásolni külső tárolóra. (Alapbeállításnál lehet választani, ha felcsatolom a külső HDD-t, de azért nem fogom állandóan csatlakoztatva hagyni.) A jogosultságok is rendbe vannak. Ha lesz kedvem hozzá, jobban átbogarászom a leírésokat.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #13254 üzenetére
Te tudod, engem zavarna, hogy szutykok futnak a háttérben, meg mentegetnek ilyen-olyan mappába, sunyi módon, meg erőforrásokat lekötnek.
Az NV dVGA-val sincs semmi baj egyébként. Annyi, hogy fel kell rakni a hozzá való, legújabb zárt NV driver ágat (ezt ki kell nyomozni melyik, de csak egyszer kell megtenni és attól függ az ág, hogy mennyire régi kártya), meg lehetőleg érdemesebb LTS kernellel használni, bár Minten a nem LTS is elég lehet hozzá, mivel nem frissül túl gyakran. Amúgy ha kitapasztalod, és nem kell állandóan a legfrissebb rendszer, akkor az NV GPU-val is el lehet menni, tehát nem arról van szó, hogy ne menne, ne működne, ne lehetne megtanulni működésre és stabil üzemre bírni. Nyilván az AMD GPU ideálisabb lenne, de az NV GPU is élhető, ha tudod mit csinálsz.
Amit még javaslok majd annál a Dell Hobbiállomásnál, ha nem túl muzeális, hogy a legjobb lehetőség, hogy egyben elmerülj az UEFI boot részleteiben is. A Dell-ek UEFI-je általában elég szabványos, szívásmentes, ezek nem olyanok, mint a HP szutykai, amihez jelenleg vagy szokva. Kiváló alkalom lehet, hogy kitapasztald ezt a témát is, és modernizálódj.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen alaplapot vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elérhető a Fractal Scape
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- E-roller topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple asztali gépek
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest