- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Acer notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyaralás előtti hardverszemle
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timeshift már csak van, nem okoz gondot! Amúgy meg jó az, ha van.
Az upgrade 19.3-ról milyen formán megy végbe? Esetleg nem próbáltad?
Nem próbáltam még, mert látóasszony vagyok ugyan, de ez még túlzottan arrébb van.
Ha kijön a stabil, utána 1-2 héten belül(egyre hamarabb történik ez) meg fog jelenni a lehetőség a Frissítéskezelőben, szerintem a Szerkesztés fül alatt, bár ez legutóbb is kétséges volt számomra, mert régen csak alverziókat lehetett frissíteni onnan. Ha megy a 19.3 to 20 frissítés, akkor terminalból is meg lehet majd csinálni. Amúgy ez a beta napokon belül stabil verzió lesz, én totál tiszta beta telepítést csináltam és már frissültek alaprendszer részei is, szóval már szerintem ezekkel tesztelik és kész is. Gyanítom, hogy amit felraktam és frissült, ez lesz a megjelenő stabil napokon/órákon belül. Legutóbbinál is pont így volt.
Ezekben a 19.3 to 19 linkekben benne vannak különböző óvatossági szinteken, hogyan zajlott az upgrade, de benne vannak a terminal parancsok is, azzal pár lépés csak a frissítés:
How to Upgrade to Linux Mint 19 [Step by Step Tutorial]
How to Upgrade to Linux Mint 19
How to Upgrade to Linux Mint 19 (In 4 Simple Steps)Szóval kb ugyanez lesz a metodika a 20-ra frissítésnél is.
beállításokat és egyéb progik opcióit meghagyja-e
Ahol nem lesz rendszerszintű változás, ott meghagy minden konfigot többnyire, programoknál meg szerintem tuti nem lesz változás. De én nem nagyon vettem észre olyan rendszerkomponens változást, ami miatt ne maradnának meg a beállításaid. Akkor sem, amikor felraktam a 19.3-ra a Mint 20 PPA-ból a Cinnamon+Nemo+Xapps elemeit. Szóval emiatt nyugodt lehetsz.
Szerintem.
Mindenképpen megvárom a hivatalos release-t!
Óvatos vagy!
Mondjuk nekem megvan a 19.3 is még, de már ezt használom, mióta felraktam. Sajna pár program még nincs meg Ubuntu 20.04-re így előfordulhat, hogy emiatt vissza kell mennem Bionic alapú 19.3-ra. Tegnap épp DTS hangot konvertáltam AC3-ra és emiatt kellett volna a Selene, de az még csak Bionic PPA-s volt, nem is ment fel Mint 20-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Acer notebook topic
- Facebook és Messenger
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged