- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zizidor #11286 üzenetére
Az biztos, hogy egyszer már olvastam az általad ki5lött mődszernél bonyolultabb multiboot-ot, de abból egy szót sem értettem, a tiedből igen, de itt meg azt nem értettem, hogy mi a ragyának kell ezt így megbonyolítani! Mióta pingvinezek, mindig volt fenn több disztró, anno 8 is egymás mellett és egyszerűbb nem is lehetett volna. Mindig az utolsó disztró GRUB-ja- lesz érvényes, mert a desktop disztrók szinte mindegyike kérdés nélkül felrakja a GRUB-ot, akármit is írnak más fórumon erről.
Innentől nem értem a problémát, mert az indító disztró aktuálisan mindig frissített lesz. Ha meg neked ilyenkor az kell, hogy mindig a megszokott kedvenced induljon, átírod a GRUB megfelelő sorában a nullát a szükséges számra és akkor az a disztró fog bootolni, majd ha ennek is lesz friss, tárolós kernel frissítése, akkor szintén csinál egy GRUB-update-et.
6milliószor egyszerűbb, mint b*szakodni ezekkel a chainloaderekkel meg minden particióra külön GRUB-ot hegeszteni! Tudod mi ez így? A hibalehetőségek megsokszorozása.
Jelenleg egyetlen disztró van, aminél szinte kötelező lenne külön a saját particiójára tenni a GRUB-ot, az meg a csodahíype2, a Manjaro! Itt ugyanis 2+ éve nem sikerült megoldani, hogy ne kapjon kernel panicot, ha egy másik disztró kernelt frissít!
Egyik Linux a wifit nem kezeli, a másik a monitorral akad össze
Ezeket meg az adott disztrón belül kellene kezelned inkább, mint virtuálba vacakolni.
(ez a wifit nem kezelő nem a Manjaro véletlenül?)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged