Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz zizidor #11286 üzenetére

Jó, hát én sem most élem így a konfigom. Régebben volt ez amikor próbálgattam magamnak a Linuxokat. Ez mára jelentősen vissza esett. Néha VBox-ban megnézek valami újdonságot. Mondhatni béke honol az eszközeimen. :DD

• ubyegon2

félisten

válasz zizidor #11286 üzenetére

Az biztos, hogy egyszer már olvastam az általad ki5lött mődszernél bonyolultabb multiboot-ot, de abból egy szót sem értettem, a tiedből igen, de itt meg azt nem értettem, hogy mi a ragyának kell ezt így megbonyolítani! Mióta pingvinezek, mindig volt fenn több disztró, anno 8 is egymás mellett és egyszerűbb nem is lehetett volna. Mindig az utolsó disztró GRUB-ja- lesz érvényes, mert a desktop disztrók szinte mindegyike kérdés nélkül felrakja a GRUB-ot, akármit is írnak más fórumon erről. :N Innentől nem értem a problémát, mert az indító disztró aktuálisan mindig frissített lesz. Ha meg neked ilyenkor az kell, hogy mindig a megszokott kedvenced induljon, átírod a GRUB megfelelő sorában a nullát a szükséges számra és akkor az a disztró fog bootolni, majd ha ennek is lesz friss, tárolós kernel frissítése, akkor szintén csinál egy GRUB-update-et.

6milliószor egyszerűbb, mint b*szakodni ezekkel a chainloaderekkel meg minden particióra külön GRUB-ot hegeszteni! Tudod mi ez így? A hibalehetőségek megsokszorozása. ;]

Jelenleg egyetlen disztró van, aminél szinte kötelező lenne külön a saját particiójára tenni a GRUB-ot, az meg a csodahíype2, a Manjaro! Itt ugyanis 2+ éve nem sikerült megoldani, hogy ne kapjon kernel panicot, ha egy másik disztró kernelt frissít! :(( :(((

Egyik Linux a wifit nem kezeli, a másik a monitorral akad össze

Ezeket meg az adott disztrón belül kellene kezelned inkább, mint virtuálba vacakolni.
    (ez a wifit nem kezelő nem a Manjaro véletlenül?)

Új hozzászólás Aktív témák