-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
scabiosa82
tag
válasz
ubyegon2 #10277 üzenetére
Sok mindenben egyetértek, de vannak dolgok, amiben nem, vagy magyarázatra szorul. Azt nem értem, hogy miért lenne probléma az, ha a szoftverkezelőből egy nekem jobban tetsző alkalmazást telepítek, mint használjam a meglévőt? Valamiért csak oda biggyesztették a fejlesztők ...
Legyen példa ez a fstab kiegészítés, amire nem találtam megoldást terminál környezetben. Nyilván ha mocsok sok időm és perfekt angol tudásom lenne, meg tudtam volna oldani, de ezek egyike sem adott. Ekkor ugrott be, hogy a youtube LInuxMind videói között a pali egy tök jó alkalmazást használt, ami kisegíti a hozzám hasonló tudatlan júzert, ez a Kate, mert nem kell terminálozni. Innentől nem volt kédés számomra, hogy ezt fogom ehhez a problémámhoz használni, aztán meg idővel lehet váltok, mert megtanulom használni a terminált, mert ahogy látom, sokkal egyszerűbb, vagy sok esetben egyszerűbb vele dolgozni, ami klassz nagyon, csak hát nem találtam eddig részletes magyar leírást, vagy nem szántam rá kellő időt.
Szóval nem vágom miért baj ha keverem a szezont a fazonnal, mert egy újonc abból "él", amit lát, és ha látja, hogy van más, adott pillanatban könnyebb módszer, azt használja.
Az, hogy nem akarok tanulni ... nyilván igen, különben nem is használnám már a rendszert, mert egy örök windowsosnak azért lássuk be, nem annyira könnyű az átállás. Nem kell ezt túlragozni, itt minden más, ami érdekes is egyben, csak eddig nem akadtam rá olyan "tananyaga", amivel el lehetne indulni. Azért nem valami nagy számban használt rendszer a linux, nyilván a win agyon tapossa, éppen ezért a tanulmányaim alatt sem nagyon hallottam róla, pedig műszaki infóra jártam annó, és a magyar nyelvű leírások sem állnak hegyekben a neten, ami egy kezdőnek nagy fejfájást okoz.Hűha, jó sok marhaságot hordtam össze, de szerintem megértesz
.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- PlayStation 5
- Peugeot, Citroën topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Nintendo Switch 2
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Windows 11
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest