- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Socket AM4
Aktív témák
-
vtechun
veterán
ujratelepítettem, de az ldap beállításnál van ilyen, hogy dc1 meg dc2 ott, nemtom mit lett volna célszerü megadni...
-
vtechun
veterán
ha a slapd démont inditani akarom akkor ezt írja ki: Még nincs beállítva az OpenLDAP, így nem indítható! szívesen beállítanám - ha tudnám, lehet, hogy újratelepítem...
-
vtechun
veterán
webmin volt:) (de ott sem volt ilyesmiről szó...) mig le nem szedtem ezt az openldap-ot, egyébként ennek is apt-get a telepítője..., egyéb programot nem tudok amivel konfigurálni lehetne, mindent feltelepít nekem, és csak akkor lehet vmi felületen beállítani a cuccokat akkor volt valami ldapos baromság is, de nem nagyon törődtem vele... :(
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
nem akarok disztrib flémet, de ez a hátránya a nagyon userfriendly linuxoknak, hogy mindent jobban tud, de ha mégis bele kéne nyúlni, akkor még macerásabb. Debian alatt már megoldottuk volna :) nincs valami ilyen grafikus vagy karakteres központi konfig progija? Yast vagy valami?
-
vtechun
veterán
na! Senki sem tud megoldást, arra, hogy valamilyen jelszót adjak meg a ''felhasználóimnak''?
-
vtechun
veterán
nincs ldap az smb.conf-ban, ''passdb backend'' sincs, egyébként telepítéskor volt szó erről az ldapról..kért valami admin jelszót hozzá, hogy adjam meg 2x, csak az a baj, hogy semmit nem lehet telepítéskor beállítani, hogy feltelepüljön-e vagy sem, mindent felrak, pl. squid, mysql szerver, apache, stb... egyikre sincs nagy szükségem...
-
WN31RD
addikt
Keress rá az ''ldap'' szóra az smb.conf-ban, és lássuk a találatokat, vagy inkább az egész globális részét az smb.conf-nak.
Van olyan bejegyzés az smb.conf-ban, hogy ''passdb backend''?
Debian Sarge alatt valami ilyesmi van alapból, próbáld ki, neked működik-e:
passdb backend = tdbsam guest
Vagy ha ez nem, akkor:
passdb backend = smbpasswd:/etc/samba/smbpasswd
És ha nem létezik a fenti sorban említett file, akkor hozd létre.
(Egyébként meg man smb.conf, és próbálkozz az érdekesnek tűnő beállításokkal.) -
Flashy
veterán
ajaj. hát valahogy ezt az ldap-t ki kéne törölni az emlékezetéből. ez egy autentikációs rendszer, neked otthon nincs rá szükséged. sajna ldaphoz nem értek. első tippem az volt hogy smb.conf-ban nézd meg, de ott nem találtad. hátha lesz valakinek ötlete. valami olyan konfigot kéne keresni amiben van szó ldapról...
-
vtechun
veterán
smbpasswd -a fauszt
New SMB password:
Retype new SMB password:
LDAPS option set...!
fetch_ldap_pw: no ldap secret retrieved!
ldap_connect_system: Failed to retrieve password for from secrets.tdb
LDAPS option set...!
Failed to add entry for user fauszt.
Failed to modify password entry for user fauszt
errre 2x írja ki ugyanazt... -
vtechun
veterán
up!
-
vtechun
veterán
hello! meg akarom változtatni az smbpasswd-vel fauszt nevü user jelszavát, ez a kimenet:
smbpasswd fauszt
New SMB password:
Retype new SMB password:
LDAPS option set...!
Failed to find entry for user fauszt.
Failed to modify password entry for user fauszt
ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? UHU-Szerver a rendszer amúgy...
Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Magisk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest