- Micro Four Thirds
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
Feltelepítettem a SuSE 9.3-at. Vasakat felismerte, minden frankó, 2. vinyóra feltelepült, XP boot menüből indítható a grub, pompás.
Újraindítás, feljön az X, a zöld logon képernyő, beírnám hogy ''root'' aztán csak hülyén nézek.
NEM LEHET beütni az e,r,t,o,p,a,h betűket a klaviatúráról. A többi betű jön, még magyar ''ő'' is beírható usernévbe, de ''r'' gomb lenyomására nem történik semmi.
A klaviatúra hardverileg tökéletes, telepítéskor a standard 102-gomboson hagytam, csak annyit customizáltam, hogy a nyelvek, kiosztások közé az angolt is felvettem.
Lomolok egy másik billentyűzetet, ugyanaz.
F10, jobbegérgombos menü, akármit akárhogy állítok nincs ''r'' betűm.
Setup disk1, reboot, Rescue... Itt eljutottam addig, hogy rescue konzol módban van egy # prompt, és itt minden betű működik.
Azt gondolnám, rövidtávon létre kellene hozni egy olyan nevű/jelszavú usert amihez minden betűm megvan, és root jogot adni neki. Ehhez nem tudom a varázsigéket.
5 éve láttam unixot, de sohasem adminisztráltam, lövésem sincs hozzá.
Leírná nekem valaki, lépésre-lépésre, hogyan kell ebben a konzol módban létrehozni egy új usert, és root jogúvá tennem? (talán runlevel 3)
Tegyük fel, sikerül egy új userrel betámadni a grafikus felületre, és ott minden OK. (vagy úgy lesz OK, hogy az égvilágon mindent visszaállítok angolra)
Hogyan, hol keressem a hiba okát? Alacsonyszintű (X-beli) problémának tűnik...
Telepítsem újra az egészet? Mit szúrhattam el?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Autós topik
- BestBuy topik
- LEGO klub
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Xbox tulajok OFF topicja
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Filmvilág
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Napirajz könyv
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest