- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
oreg0503
tag
válasz
fekete.puma #104461 üzenetére
Köszi a segítséget. Dehogy, semmi olyat nem teszek. Kis torrent letöltés, böngészés és ezzel vége is. Akkor számomra ez nem kell. Köszi még egyszer a választ.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Kell, vagy van értelme VPN szolgáltatást fizetni LM rendszer használatakor? Tudom kezdő kérdés de...Azt viszont gondolom hogy mindenképp fizetős szolgáltatást érdemes. Vélemény, ajánlat? -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Ez a lehetőség nem lesz bent a következő Mint-ben? Jelenleg 22.1 Cinnamont használok.
Idézem:
Az Ubuntu 25.04-gyel megérkezett a GNOME 48, amely tartalmaz egy új beállítást az eszközben lévő akkumulátor élettartamának megőrzésére. Ha engedélyezve van a Beállítások > Energiagazdálkodás > Akkumulátortöltés > Akkumulátor épségének megőrzése beállítás, akkor az akkumulátor töltöttsége 80%-ra korlátozódik, amíg a készülék be van dugva a konnektorba. Ha az akkumulátor töltöttségi szintjét ezen a csökkentett szinten tartja, az jó tesz az akkumulátor élettartamának megőrzésében. -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Azt szeretném Tőletek megtudni hogy hogyan telepítsek Win11 mellé LM Cinnamont, úgy hogy egy SSD vannak, de külön partícióra mennek. Viszont a LM ne tegye tönkre a Win indítását. Tehát ha törlöm a Mintet akkor a még a Win induljon. -
oreg0503
tag
válasz
tordaitibi #100844 üzenetére
Nem történt semmi, én kérek elnézést a hiányos infókért. További szép estét Neked.
-
oreg0503
tag
válasz
tordaitibi #100841 üzenetére
Lemaradt, de már nem tudom szerkeszteni. Nagyon köszönöm az eddigi segítségedet.
-
oreg0503
tag
válasz
tordaitibi #100841 üzenetére
Szia.
Pedig itt a válasz, hogy hogyan települ a legújabb Wn11. És a Microsoft oldaláról szedtem le, és a saját mittudomén programja készítette a telepítő pent. De már nem érdekel a Win. Köszi az észrevételt.
https://szamitogepmento.hu/windows/windows-24h2-bekapcsolt-bitlocker-titkositassal-telepul/ -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Úgy látom sok fejtörést okozott a tudatlanságom. Ha nem gond leírom elejétől végéig a történetet. Ha gond az Adminok töröljék légyszi.
A kezdet.
Vettem egy Acer laptopot, amin nem volt oprendszer. Mondjuk Win-t nem is akartam. Megjött a lapi, gyári 512 SSD-vel. Particionáltam 2 felé, és beletettem a saját 2TB-os SSD-t.Telepítettem a LM22 verziót. Majd gondoltam mivel van Win licensz kulcsom felteszem azt is a gyerekek miatt. Na ez már nem jött össze, majd segítettek, amikor szintén nem akart az istennek sem települni a Mint mellé. Meguntam az egész délutáni játszadozást, és úgy döntöttem megy vissza a lapi a 14 napos elállással. Kivettem a saját (NTFS) SSD-met, töröltem a partíciót, és mentem aludni. Gondoltam. De nem tudtam aludni és hajnali fél 2-kor újra nekiálltam a Win telepítésnek. Láss csodát, simán felmentaz üres adathordozóra(gyári), majd kiderült hogy a kulcsomat nem fogadja el. Nem baj, gondoltam pár e forint, ha kell nem gond. Betettem a 2TB-os SSD-t. Na ezt nem látta. Azután gondoltam csipek le az 512-ből és felnyomom a Mintet. De nem lehetett mert azt mutatta a lemezről a GP hogy "bitlocker", és nem is tudtam semmit kezdeni vele. NA itt lett elég a Wnből és formáztam újra a gyári 512 SSD-t. KIvettem a sajátot majd simán ment a LM22. Betettem a saját SSD-t és akkor jött az a root gond emit megoldottam a segítségetekkel. Hát ez a történetem. A LM köszöni jól van, gyors, hűvös, venti hangalig hallható, esetleg ha valamit telepítek stb.
Köszönöm még egyszer a sok segítséget, támogatást MINDENKINEK! -
oreg0503
tag
válasz
tordaitibi #100806 üzenetére
Köszi a választ. Igen Wines könyvtár lehetett, én is ezt gondoltam. De az új laptoppal gondoltam nem kell Windos, (eddig is a gyerekek miatt volt) ezért gondoltam hogy nem kell. Már nincs Win, így az az út nem járható.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Megjött az új laptopom, szépen felment a LM22 Cinnamon. Nem is a lapival vagy a linuxal van gondom. Hanem magammal. Sikerült törölnöm egy mappát (képen az infó hogy mit is) és így nem tudja betölteni az ADATOK nevű SSD-t. Visszaállítható a törölt mappa? Esetleg Live Mintről ki tudom másolni az SSD tartalmát? Mert az is elég lenne majd formázással rendbe jönne? -
oreg0503
tag
válasz
Warton #100754 üzenetére
Igen igazad is van. De kinek ez, kinek az. Egyébként Mo-n eléggé túlárazták a leszuperált (6-8. szériás Intel procis) laptopokat, amiket kintről behoznak, amik kint bontó szökevények. Ne értsd félre, jó gépek ezek, de nem ennyiért! Egy 8. generációs intel procis gép 8gb rammal eléggé elmaradott konstrukció, főleg a 8 GB ram, ami sokszor DDR 3-as. A Wifi kezelés is kevés, és legtöbbször Sata3-as SSD van bennük. Meg az akkumlátor szintről is sokszor téves az infó. Mert az hogy "akár" na az sok mindent takarhat. És ha hamarosan egy új akku is kell bele, akkor gyorsan ugrik a vásárlási összeg, 20-30-40e forinttal. Amikben meg nem az vetekszik az új lapik árával. A játékról ne beszéljünk, mert ezek a gépek nem arra lettek kitalálva, meg engem egyáltalán nem is érdekel. Tehát végszókét:
Nem vagyunk egyformák, nem egyformák az igényeink. De ez így normális nem?
Ettől függetlenül köszönöm a hozzászólásod, segítő szándékodat. -
oreg0503
tag
válasz
ubyegon2 #100745 üzenetére
Köszi a választ.
De nézegettem a használt üzletit is. Most is van egy DELL Latitude 6230. Még a Win 11 is csont nélkül felmegy rá, de már nagyon lassúcska szegény 128GB SSD (Sata 3) és 2x4gb ram mellet, még LM alatt is. Meg aztán 150 körül kiadok egy használt üzletire, majd szinte azonnal veszek egy új aksit? Szóval ennél maradtam. Beteszem 2TB-os WD Blue NVMe ssd-t ( a mostani asztali gépemből veszem ki) adatnak és ennyi+3 év gari.
Ja és bocsáss meg de: Intel Core i5-12450H -
oreg0503
tag
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Egy Acar laptopot veszek, szeretnék érdeklődni hogy mennyire lehet rá LM 22 Cinnamon rendszert telepíteni rá? A lapos ez lenne:
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-57-564t-szurke-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxkn4eu009/19825/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest