-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyula20
tag
válasz
tordaitibi #70454 üzenetére
Sajnos még az" eszközök " menüt sem találom , egyszerűen nem látom.
-
gyula20
tag
A napokban sok segítséget kaptam ezen a fórumon , most egy kicsit nekibátorodtam , hogy újra kérdezzek.
Vagy egy fél éve nem tudok levelet küldeni a Thunderbird levelezőn. Már belépni sem tudok.
Ma háromszor töröltem , majd újra telepítettem más- más nyelveken . Semmi sem változott
, feltelepült ugyanazzal a hibával.Hogyan lehetne teljesen törölni a Linuxos gépről , úgy, hogy minden beállítás törlődjön, és teljesen újra telepítsem ?
Ez a rendszer van a mobilomon is , lehetséges, hogy az is gond ?
Valahogy be kellene lépni a Thunderbirdbe , de nem enged , azt írja ki, hogy ez a mail cím már foglalt.
Pár hónapja újratelepítettem a Linuxot , akkor sem sikerült a javítás.
Most nem szeretném , mert igen sok új alkalmazás van rajta, ami sajnos elmegy. -
gyula20
tag
-
gyula20
tag
válasz
tordaitibi #70373 üzenetére
Felraktam az XSane programot ,működik csak számítógépre nem tudok menteni , megköszönném ha valaki leírná, hogyan is kell ezt csinálni.
Szépen tudok vele nagyítani , kinyomtatni csak a mentés nem megy. -
gyula20
tag
válasz
tordaitibi #70368 üzenetére
Úgy tűnik működik a szkenner, csak a számítógépre való kimentésre nem jöttem még rá.Pedig ez nagyon kellene.
Iratokat bemásolni a gépbe , nem kellene fényképezgetni.
Megpróbálom a Skanlitét .
Nyákra az ingyenes , időkorlát nélküli EAGLE-t használom ,már elég régen. Szerintem egyszerű , több rendszert is használtam , de most már csak ez megy.
Egyedüli probléma , megvan adva a max. méret , nem tudom pontosan mennyi . Fölötte csak kis trükkel lehet pár dolgot elhelyezni.
Elvire a GEDA-t használom. Nekem ez is bejött.
Leginkább azért vásároltam ezt a lézer nyomtatót , mert át akarok térni a vasalásos technikára. -
gyula20
tag
válasz
tordaitibi #70363 üzenetére
Telepítettem az XSane programot , elég jónak tűnik, csak nem tudom , hogyan lehet a képet kimenteni számítógépre.
Ha tudnál benne segíteni . -
gyula20
tag
válasz
tordaitibi #70363 üzenetére
A nyomtató bedugása után a rendszer felhozott egy nyomtatót.
SCX-4828 helyett SCX-4X28 -at , ezt átírtam 4828-ra . Működik, de
nem tudok nyákot közvetlenül nyomtatni , csak ha átalakítom PDF-re.
Ez jelent gondot, viszont az elvit tiszta fekete háttérrel nyomtatja, de ez sem nagy gond, majd megoldom . A szkenner lenne fontosabb. -
-
gyula20
tag
válasz
gyula20 #70356 üzenetére
Az ULD nevű letöltésben az alábbi valamik vannak :
1. install.sh ezt tettem be a terminálba
2.install-printer.sh
3.install-scanner.sh
A két alsót is próbáltam külön-külön futtatni a terminálban , de a végén azt írta ki a rendszer, hogy már telepítve vannak.
De hol tudok ezekbe belépni ? -
gyula20
tag
válasz
cattus #70353 üzenetére
Ami lement a terminálba csak valami olyasmi volt, hogy elfogadom a Samsung feltételeit.
Semmi olyasmit nem láttam , hogy az valamiféle programra utalna.
A lefuttatott témákat sehol sem találom a gépben.
Még egyszer lefuttattam , ugyanúgy lement, de a végén kiírta, hogy már szerepel a rendszerbe.
Hát nem tudom , hogyan tovább. -
gyula20
tag
Ha kétszer kattintok az install.sh-ra , felhoz egy ablakot , ahol olyan kérdések vannak. hogy "Futtatás terminálban " vagy "Megjelenítés"és még egy "Futtatás".
Ha indítom a futtatásokat nem igazán történik semmi.
A megjelenítésre ez jön fel : A fájl NIME típusú nem telepíthető a rendszerre.
és az install.sh nem Debián csomagfájl , nem telepíthető a rendszerre.
Még nem adom fel !!! -
gyula20
tag
Most Linux Szonya rendszerem van. Ma vásároltam egy használt Samsung SCX-4824FN típusú másolós , szkenneres nyomtatót.
Csatlakoztattam a számítógéphez, felcsatlakozott tudok képet , szöveget nyomtatni, de amiért vásároltam az nem megy. Az EAGLE és a GEDA-ból nem tudok nyomtatni. A régi DESKJET 930-ból jól ment.
A régi nyomtató tintasugaras a vásárolt lézeres , ez jobb lenne a nyákkészítéshez.
Ezen kívül nem tudok belépni a szkennerbe és a másolóba sem .
Töltöttem le illesztő programokat , de nem tudtam a programokat elindítani. Letöltöm , kicsomagolom és hiába jelölöm ki a futtatást nem történik semmi .
Szeretnék segítséget kérni , abban , hogy hogyan lehetne használhatóvá tennem a rendszert.
A leírások szerint Linuxszal is működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Formula-1
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Autós topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest