- Milyen notebookot vegyek?
- Dell notebook topic
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tompa torma
junior tag
válasz
Imi1981 #103895 üzenetére
leszeded az mx - snapshot progit,...az az éppen használt rendszeredről is csinál bootolható iso-t...csak ext4 rendszerű ssd, pendrive amire menteni tud.....a kész iso akár ventoy-al,akár kiírva azonnal használható....miután betöltött az " minstall " paranccsal telepítheted live alól...
-
tompa torma
junior tag
válasz
fekete.puma #103081 üzenetére
akkor neked a ventoy a megoldás, ott még az iso- t sem kell kibontani, csak egyszerűen áthúzni rá....
-
tompa torma
junior tag
válasz
Vasti74 #101427 üzenetére
te tudod...nálam eddig semmi baj nem mutatkozott monitorok, más megjelenítők beállításánál...a fedora egy érdekes rendszer,nekem nincs hozzá idegem,...amiben igazad van ,böngészni ,socialmedia fogyasztásra felesleges a pc...ahhoz elég a teló, tablet, már ha megfelel a kis képernyő..
-
tompa torma
junior tag
" Biztos vagyok benne, hogy olyan csomagok is előtelepítve jönnek vele, amiket soha nem fogsz használni "....mert a Mintbe nem...?...az Mx-ben általában az jön előtelepítve,grafikus felülettel, amiért más rendszerek kezdő felhasználói itt szoktak érdeklődni../ grub beállítás,live iso készítése a működés közben,...stb /....ami pedig a bloatot illeti...akit zavar,minimal install,és azt pakol fel ami kell...
-
tompa torma
junior tag
hali.....pár napos probléma...felfüggesztésnél a gép kb 20 mp után újraindul, ha mégsem akkor az enter után, mikor visszahoznám..nem az asztal tölt be, hanem a grub, mintha bekapcsolnám simán...Mx linux
-
tompa torma
junior tag
meghalt a topik...?..
-
tompa torma
junior tag
válasz
ubyegon2 #96057 üzenetére
olvasgatom azt is..nekem az első linuxom még knoppix volt 2006 környékén, azt adták a fujitsu desktophoz...nem értettem, lett a gépen xp...de azért nem hagyott nyugodni a dolog,..a win 7 már duálban futott valamelyik éppen próbálgatott disztróval...a win 8 megjelenésével intettem búcsut redmondnak...úgyhogy nem kell bemutatni a régi linuxok " szépségeit "...de akkor is fenntartom..egy éppen áttérő sokkal kevesebbet ért itt mint a win 10 topikban...ott legalább tudja miről tárgyalnak,...itt néha nekem is gondolkodnom kell.../ egyébként én is autodidakta módon rázódtam bele magába a számítógép használatba../
-
tompa torma
junior tag
tordaitibinek tökéletesen igaza van...itt a témák 90 %-nak köze nincs a " linux kezdő " -höz...ami nem baj, mert lehet belőle tanulni, csak akkor ne hívjuk kezdőnek,...ha egy linuxra váltani akaró idetéved, elolvas pár hozzászólást, pánikszerűen menekül vissza win-re....
-
tompa torma
junior tag
válasz
tordaitibi #95428 üzenetére
-
tompa torma
junior tag
válasz
tordaitibi #95419 üzenetére
miért kéne a ventoynak bármit kiírnia..:?
-
tompa torma
junior tag
válasz
sicc_innen #93634 üzenetére
jól beszélsz..Mx, ha nincs kedved minden sz@rért a terminállal molyolni,...bár egyesek szerint Gui-val " dolgozni " szentségtörés...
-
tompa torma
junior tag
válasz
tordaitibi #93491 üzenetére
semmi baj.....csak megjegyeztem, a megoldása egyszerű...
-
tompa torma
junior tag
válasz
tompa torma #93488 üzenetére
bocsi,mellément....tordaitibinek szántam..
-
tompa torma
junior tag
válasz
-Skylake- #92547 üzenetére
te jutalékot kapsz a tidaltól...?...kiválasztottad azt a szolgáltatót, ami nincs natívan linuxra...emlékszem ,pár éve, mikor az ájfon nem váltott automatán wifi és hálózat között, akkor az az almások szerint " future " volt...nem hiba....nos ha a tidalhoz ragaszkodsz, vagy mókolsz, vagy választasz mást....
-
tompa torma
junior tag
válasz
Sinkapeter #91520 üzenetére
köszi, megpróbálom....de ahogy olvasgatom, nem egyedi probléma...
-
-
tompa torma
junior tag
sziasztok...a problémám a következő..adott egy Ricoh SP - 150W lézernyomtató, bármelyik linux disztró látja, de egyikkel sem tudtam működésre bírni..így ha nyomtatni akarok,marad a win,. , a netről leszedett összes driver,ami elvileg hozzá való, elvérzik...van rá valami megoldás..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest