- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HP notebook topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cuko
aktív tag
válasz
lionhearted #14650 üzenetére
Fejlesztett még elvileg. Nem a cloud alap miatt választottam ezt, hanem az elméletileg gyorsasága és egyszerűsége miatt (netbook-linux teszteket olvastam google-on keresve, és jókat írtak róla összehasonlításkor). Net nélkül, offline is használható.
A Lubuntut néztem még, de rágoogleözve találtam olyan hibát megoldás nélkül, hogy tapipad/hang nem működött valakinek 1215B-nél.A nem sikerült rendesen megírnivel az a bajom, hogy tényleg tucatszor próbáltam, és egyszer sem működött (volt, hogy biosban sem láttam az usb-t - gondolom ilyenkor írta rosszul).
CPT.Pirk: mivel pár napja pont usb-ről (és ugyanerről az usb-ről) raktam rá a Jolit, ezért nem hiszem.
Ráadásul egy másik, újabb pendriveval is próbálkoztam, és azzal sem volt jó (2, ill 4GB-os, és nem márkásak amúgy).
Az első bekapcsoláskor kellett típust választani, nem is volt 1215b, csak n, illetve p. Az ígért egyből-felismerés, és zökkenőmentes működés nem volt meg, nem gyorsult tőle a gép, valamint a barátnőmnek sem lett szimpatikus.
Valószínűleg ezért...- sajnos nem gondolkodtam előre.
Valakinek esetleg van tapasztalata 1215B-n gördülékenyen működő linuxról?
-
cuko
aktív tag
sziasztok!
lehet, hogy nem ez a legjobb topik a bajomnak, de ez tűnt a legaktívabbnak és relevánsnak.
A barátnőmnek van egy Asus 1215b laptopja, c30-as procival. Lassú volt neki a win7 starter, gondoltam nézek valamilyen linuxot neki. Joli OS-t láttam ajálnva netbookokhoz, úgyhogy azt választottam, csináltam usb-t hozzá, feltelepítettem, de nem kompatibilis a géppel.Nem is lehetett ezt a típust kiválasztani.
Most szeretném visszacsinálni, de a gép nem bootol win usb-ről (legalább tucatnyiszor próbáltam, több gépről, több programmal/parancssorral csinálni a pendriveot, de nem működik).
Biosban látom a pendriveot, kiválasztom, mentés-kilépés, majd betölti a Joli-t... A fájlkezelőben látom a pendrive tartalmát.Van rá mód, hogy a JoliOS-ből közvetlen feltegyek más oprendszert?
Esetleg más linuxot érdemes megpróbálnunk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest