-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
User_2
tag
válasz
Warton #96038 üzenetére
nem vagyok programozó
Lehet-e pl. egy youtube videó szegmentjeit külön-külön fájlba mentetni?
ezt így még nem akartam, de viszonylag korlátozott milyen infót ad meg a yt api a videoról, ha abban benne van, akkor lehet.Lehet-e pl. egy videó bizonyos részét lementeni, mittomén 2:05-től 6:32-ig egy 10 perces videóból?
-h írja, bár még nem akartam ilyet eddig, ha editálni akartam, akkor a letöltött egészet szerkesztettem ffmpeg-gel, szintén python-ból:
--download-sections REGEXDownload only chapters that match the
regular expression. A "*" prefix denotes
time-range instead of chapter. Negative
timestamps are calculated from the end.
"*from-url" can be used to download between
the "start_time" and "end_time" extracted
from the URL. Needs ffmpeg. This option can
be used multiple times to download multiple
sections, e.g. --download-sectionsLehet-e batch-ba egy paranccsal több videót letölteni?
- python script-ből csinálom, simán, asyinc-kal is, van hogy a teljes csatornát, vagy csak a csatorna vagy playlist listát.ami fáj, hogy a felirat letöltés elromlott,
ha esetleg tudja valaki melyik letöltővel lehet
command line módban feliratot letölteni?
pytube, yt-dlp -n nem megy.
-
User_2
tag
válasz
ubyegon2 #90839 üzenetére
azt se tuttam, hogy a csomagtelepítésben lényeges különbségek lehetnek,
(ilyesmiket kell majd kiismernem)
porteus mellett az szólt, hogy vannak mirrorjai, és azok között van, ami nem 10kb/s-kel küldi. egy pill alatt lejött, így a méret már másodlagos lett.
méretet azért gondoltam figyelembe veendőnek mert egy kisebb méretű disztróból talán gyorsabban írok live usb-t, mint egy 4,5Gb-os Ubuntu-ból, meg talán gyorsabban is tölti majd be.5 évvel ezelőtt a gépem gyors volt, de a mai disztrók alatt már belassult
10sec alatt elindult, szűz újratelepítés megvolt 5 perc alatt, ma már jó ha egy perc alatt elindul, indulás után is gondolkodik, telepítés is félóra jó esetben
dehát ez van, a régi disztrók alatt már nem mennek a mai szoftverek -
User_2
tag
válasz
ubyegon2 #90834 üzenetére
nagyon köszönöm a türelemed
úgy tűnik újraéltem a már ezerszer megismert sztorit:
hozzáértőként félősbátran belecsaptam a tutiba,
kiderült, h szaros chilis lecsó, most csípi a szemem, meg még a szagom is indukatív.megteszem amit tudok
1, készítek egy telepítő USB-t rendszer monitorozásra, arra az esetre ha szükség lenne rá,
2. felcimkézem, hogy tudjam mi van az USB-n
3. megpróbálom nem elveszíteni a fiók aljában
4. beszerzek egy minimál sata ssd-t tartalék oprendszerként, feltelepítem a szükséges dolgokkal
5. körbetekerem a fejem alufóliával, ha kell teszek rá csúcsdísz fityegőt, hogy ne legyek feltűnő emberek között
6. ezekből valami táncsak fog működniaz első pont el fog tartani 1-2 hétig hónapig
de ennyi év után is a valami linux még mindig kevésbé ijesztő mint az akármelyik windows verzió
-
User_2
tag
válasz
CPT.Pirk #90830 üzenetére
ó nagyon köszönöm, erre nem gondoltam, hogy iso-ban már ott kellene lennie, de valóban
gparted-et most 10 kb/s -el szolgáltatja a sourcforge az kb 5-7 óra mire lejönvan esetleg más?
https://www.smartmontools.org/wiki/LiveCDsamit listáz az nekem mind ismeretlen, csak dátum, és méret alapján tudnék preferálni, de egyik se tűnik okos szempontnak.
-
User_2
tag
valami ultra minimal linux-ot keresek,
smartctl futtatáshoz live USB-n terminal-ban
nvme SSD vizsgálathozeddig nem gondoltam, hogy valaha ilyet akarok tenni,
inkább kérdezek, mielőtt eltöltök 1 vagy több órát USB készítéssel és indítással.
lehet, megoldható ez gyorsabban is -
User_2
tag
válasz
arcoskönyv #88552 üzenetére
szuper köszönöm
ezt kerestem asszem, bár sokkal-sokkal több van itt mint amit kiprintelt -
User_2
tag
válasz
arcoskönyv #88550 üzenetére
babráltam a snap folder-rel, izgalmas peerceket okozva magamnak
dolgok mennek, de snap error-ra panaszkodik még mindig -
User_2
tag
válasz
arcoskönyv #88540 üzenetére
nagyon köszönöm a válaszokat,
akkor marad a video felvétel a képernyőről, mégha bénán is hangzik -
User_2
tag
gép indításakor linux kiír a képernyőre dolgokat, amik elég gyorsan eltünnek, nemigazán van esélyem elolvasni mindet
(ubuntu, de ebből a szempontból talán mindegy )van arra mód, hogy utólag elolvassam ezeket az üzeneteket?
kerestem a syslogban, ott vannak üzenetek, de amiket indításkor kiírt azokat ott nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Formula-1
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jövedelem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest