-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz Madara-san #39379 üzenetére
Szia!
Az eszkozazonositokkal lesz a problema, itt vagy a grub configot, vagy az fstab-ot kell majd szerkeszteni, hogy lehetoleg UUID alapjan azonositsa a particiokat. A lenyeget korabban mar leirtam itt. Neked ebbol a masodik, harmadik es a negyedik (chroot kihagyasaval) bekezdes a lenyeg, ha bebootolsz a laptopodon.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Madara-san
aktív tag
válasz Madara-san #39426 üzenetére
Van azért még némi nyűgöm a rendszerrel. Félig magyar az egész, tehét részben angol menüpontokkal van megáldva, ami igazából nem gond, mert értem, csak iszonyat hülyén néz ki. Van erre valami megoldás? Frissítés megvolt.
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
lev258
veterán
válasz Madara-san #39429 üzenetére
Nyelvi beállítások menüpont, hiányzó magyar csomagok telepítése. A telepítő nem minden nyelvi fájlt tartalmaz, így telepíteni se tudja teljes mértékben.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz Madara-san #39432 üzenetére
Konkrétan mi maradt angol, melyik program?
DrojDtroll: Milyen fájlrendszer? Talán [link].[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz Madara-san #39426 üzenetére
Logokban errol nem lesz semmi, majd ha kesobb is elojon visszaterunk ra.
Vigyázat, csalok!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Madara-san #39637 üzenetére
Az x300-as egy 2004-es a vga, OpenGL2.0 és SM2.0 mindössze a tudása. Valószínűleg a Compiznak kellene valami újabb, bár nem találtam így kapásból követelményeket rá. Csak a nyílt driver van rá, amivel most is használod.
A hangerő gombnál maga a gomb sem csinál semmit, vagy csak az osd nem megy? T60-on és T400-on megfordult nálam már több disztró is, de még mindegyiken mentek ezek a gombok maguktól, az OSD-t meg az asztali környezet rakja oda, ha olyan.
Esetleg keress valamilyen lenovo / thinkpad / ibm csomagot a csomagkezelőben, ami a laptopokkal kapcsolatos. Hátha csak fel kell raknod valamit, ami más disztrókban, még a Debianban is alapból megvan.[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
lev258
veterán
válasz Madara-san #39637 üzenetére
Ezt majd próbáld meg a hangerő gombokra.
sudo echo 0xffffffff > /proc/acpi/ibm/hotkeyUbuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz Madara-san #39666 üzenetére
Be lehet állítani egy adott fényerő értékre (alacsonyabbra), de a menet közbeni módosításokat nem fogja megjegyezni továbbra se.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz Madara-san #39668 üzenetére
Ha nagyon bele akarsz merülni: [link]. De nem szükséges.
A compiz ügyben nem tudok segíteni.[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz Madara-san #39666 üzenetére
Ubuntu Mate-el semmi bajom, csak a 15.04-es verzió inkább fejlesztőknek/tesztelőknek való kárász életű kiadás, általános otthoni felhasználásra erősen az LTS verzió javallott inkább, tehát jelen esetben a 14.04.3 pl.
Compizt ilyen régi karikon Xfce-es disztrókon (az még kevesebbet eszik mint a Mate, meg nekem jobban kézre is áll és amúgy is az egyik legstabilabb/kiforrottabb DE) használtam inkább, ott nem volt gond vele, igaz én a kockát meg jópár effektet letiltottam (bár xfce alatt eleve kevesebb effekt érhető el, ezért is eszik keveset), mivel engem inkább csak zavarnak, csak kb azokat tartottam meg amik feltétlen szükségesek a működéséhez, mert leginkább csak tearing ellen telepítettem, olyan karikon ahol nem volt más lehetőség annak kiküszöbölésére.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Madara-san #39694 üzenetére
Nem. Intelből nincs non-free dolog, azt nem érinti. A "firmware" iso az alapból engedi a nem "free" cuccok telepítését, meg azt hiszem része is a telepítőnek néhány ilyen csomag. Alapból a Debian nem tartalmaz mást, csak szabad szoftvert.
Azt a verziót töltsd le, amelyik asztali környezete tetszik neked.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Fenyő
őstag
válasz Madara-san #39694 üzenetére
Xubuntuban alapból nincsen benne a Compiz, neked kell utólag feltenni, beállítani ahogy elég sok mindent be kell állítgatni rajta, ilyen szempontból a Mint Xfce jóval kulcsrakészebb, ill Manjaro, Fedora/Korora Xfce verziói alatt működik még a compiz-xfce és viszonylag könnyű belőni.
Debiannak meg az 1. telepítő DVD hozzáértő módú telepítésében lehet alapból kiválasztani a non-free tárolókat, mondjuk utólag hozzáadni sem egy nagy mutatvány.
rii: Terminál vagy Synaptic csomagkezelőből tudsz frissíteni.
CPT.Pirk: antiX alapból Debian stable-al települ, hacsak nem választjuk telepítés során a testing vagy sid repókat.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Tim82
félisten
válasz Madara-san #39701 üzenetére
Deadbeef?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
spammer
veterán
válasz Madara-san #40090 üzenetére
Szerintem itt nem sokan használnak akármilyen BSD-t, max. pár ember próbálta. Minden ami BSD - Berkeley Software Distribution
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- Nyomtató topik
- Elektromos autók - motorok
- Hálózati / IP kamera
- SSD kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mozilla Thunderbird
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest