Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz gurabli #9874 üzenetére

Jó gép. :)

Asszonygya: grafikus felületet is akarsz? Erőforrás takarékosság jegyében javasolnám az lxde vagy fluxbox esetleg xfce abalkozót.

nfs leírás. ez konzolos leírás, de nem bonyolult. Talán elsőre nehézkes lesz, de majd segítünk. grafikus programot hirtelen nem találtam rá.

- torrent: qBittorrent, vagy transmission (nem, neeem! mikrotorrent linuxon, pláne winével :)) )
    - elérés: vnc-vel meg tudod oldani. De hosszú távon erre semmi szükséged nem lesz. Csak a torrentet fogod bizgerélni, meg felteszed a frissítést és kész. Előbbit meg tudod mindkét ajánlott kliensben csinálni távolról webes felületen, utóbbi kb 2 parancs ssh.
    - gyors, hát az. Ezt nem értem. :DDD
    - Erre viszont lesz gui. :)

Nem kell virnyákoló izé. Bár ha windows felé osztasz meg adatot és töltesz ... khm... na érted akkor esetleg teszel fel vírusirtót. De magát a rendszert így nem kell védeni. Tűzfalad alapból lesz, csak be kell állítani. ClamAV, AVG Free vagy Avast.
    Tűzfal leírás.

Parancssor az jó, de némi tanulást igényel. Ha gui nélkül össze tudod hozni - márpedig össze lehet - akkor jársz legjobban.

Pár írás volt már itt, pont ilyen témában. The DJ, Csicsóka, Szőröstalpú, yolan.

Plusz néhány általános tanács egy vén rókától, aki már nagyon sok kezdőt látott elbukni és felemelkedni is. :DD

A zisten szerelmére, ne 2 nap alatt akard megcsinálni. Ez így ránézésre legalább 2-3 hetes munka, mire minden funkció a helyén lesz és már működik is.
    Egyszerre csak 1 problémával foglalkozz.
    Ha már belefogtál, sose fordulj vissza. Hajrá. :DD

• harry

veterán

Eleinte lehet bonyolult a parancssor, de hidd el, sokkal használhatóbb és hatékonyabb. Pl. fogalmam sincs, hogy lehet összekattintani egy nfs megoldást, de nem is érdekel, mivel pár sor, és kész is, pl.: [link]
    Samba hasonlóképp. Tűzfalat egyelőre hanyagolnám, majd ha összelőttél mindent, esetleg, bár akkor sem látom szükségét.
    Torrent kliensnek én a deluge-ot javaslom. Pl. lehet olyat csinálni, hogy fut egy daemon ("szerver") a szerver gépeden, és erre fel tudsz csatlakozni klienssel. Tehát saját gépeden tudod kezelni a torrenteket, elindítani, letölteni, stb, de valójában a távoli gépen történik a letöltés. Mondjuk annyi hátránya van, hogy mivel a távoli gépre töltöd, nem tudod annak tartalmát tallózni (hova szeretnéd tölteni). Mondjuk esetemben nem bonyolult, mert tudom, mi-hol van.

Semmiképp sem lenne jó ötlet az egész vinyót megosztani. Meg csúnya is. Inkább csinálj egy mappát (pl.: /data), és azt oszd meg, pakolj oda mindent.

Ha szerver verziót telepítesz, ott nincs X (grafikus felület), cserébe kisebb, kevesebb extra hülyeség van, más a kernel, stb.
    Egy desktop verzión van grafikus rész, alapvetően ezt is indítja el, bár ez átállítható.

törölt tag

ez olyasmi, de szerintem osszekluttyogni bonyolultabb :B

mod: nem feltetlenul a 10.04-et hasznalnam. talan inkabb egy regebbit, kevesebb szamodra felesleges futo szolgaltatassal. sot, ha nem kene az egeres cucc, inkabb egy ubuntu server-t javasolnek.

Új hozzászólás Aktív témák