Hirdetés
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Már vigyorogva vártam, mikor kezded a Debiant szídni!
Tegyük hozzá, hogy teljesen a saját hülyeséged miatt szívsz most is, a Debian pontosan azt csinálja, amit a végeztetett műveletek alapján csinálnia kell.Netinstall-lal telepíted, ami egy minimál install és hát ez a neve alapján is csak azt rak fel, ami alap, márpedig ha igaz, amit írok, akkor a hwscanner által letapogatott eszközök drivereit fogja felrakni. Ezt várnás egy minimal installtól? Ezt hát!
Hazabattyogsz és egy totál más, a jelenlegi telepített rendszer számára ismeretlen wifi-bt hardvert nem használ a gép? A hülye Debianja!
Ráadásul ez az iwlwifi egy teljes firmware csomag, szóval ahogy javasolták is, telepítsd csak fel szépen és ne a Debianra morogj. Aminek nyilván vannak azért korlátai, gondolom ha hazamész, nem bont sört, nem melegíti fel a disznóláb cupákokat, etc...Szóval hajrá! Debian az tökéletes, csak nem fog helyetted sem megcsinálni semmit, sem gondolkodni!

Amúgy meg ne sírjál, neked Linuxokkal kell csak bíbelődnöd, míg én egy nyamvadt W11-gyel szemeztem legalább egy órát, mert kíváncsiságból mellé raktam a Mint-et...Idióta Winen láttam, hogy nincs aktiválva a bitlocker, no gondoltam, simán elkezdem telepíteni...ááá a lóf*szt, a bitlockernek kikapcsolt állapotban kell lennie!!! Hoppa...no szóval visszamentem Win11-re, aktiváltam a bitlockert, hogy utána ki tudjam kapcsolni! No komám, ez az ami arcidegzsábát okoz hamar nekem! Ennél nagyobb idiótaságot még nem is hallottam. Viszont pikkpakk felment Win11 mellé a Linux Mint Cinnamon. Ráadásul ezután már nem is nagyon tudok pofázni a nyamvadt UEFI miatt, mert a notebook már tiszta UEFI-s, esélyem sincs legacy installra!
('21-es kiadású Dell Latitude 5520 nyugdíjazta a HP Elitebookomat, azért ez a kb 10 év korkülönbség érződik rendesen)UEFI-hez amúgy még mindig nokedli vagyok, mert a Mint autómata mellételepítést választottam...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- Prince of Persia: The Lost Crown teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tegyük hozzá, hogy teljesen a saját hülyeséged miatt szívsz most is, a Debian pontosan azt csinálja, amit a végeztetett műveletek alapján csinálnia kell.
Hazabattyogsz és egy totál más, a jelenlegi telepített rendszer számára ismeretlen wifi-bt hardvert nem használ a gép? A hülye Debianja!
Ráadásul ez az iwlwifi egy teljes firmware csomag, szóval ahogy javasolták is, telepítsd csak fel szépen és ne a Debianra morogj. Aminek nyilván vannak azért korlátai, gondolom ha hazamész, nem bont sört, nem melegíti fel a disznóláb cupákokat, etc...
CPT.Pirk