-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CPT.Pirk #88055 üzenetére
Debian meg KDE sosem voltak puszipajtik, meg a KDE-n kivul van legalabb 8 masik ismertebb DE, tehat nem lehet azt mondani, hogy nincs valasztasi lehetoseg.
Debian helyett mi johet szoba? Ubuntu: egy bloat szembekopese az open source-nak; Mint: amig komoly biztonsagi hiba van benne es Lefebvre feature-kent adja el, addig szoba sem johet; MX: mar nem emlekszem, mi volt a nyugom vele.
"Ezért mondom, hogy bármelyik másik népszerű disztró jobb választás otthoni gépre, mint egy Debian. - és otthoni gép alatt nem azt értem, amiről sysadminok lépnek be a szerverereikre dolgozni HO-ban, hanem amivel böngészel, játszol, kikapcsolódsz, stb."
Bocs, de nem ezt mondtad, hanem azt, hogy desktopra nem jo - ez igy nem igaz. ("Ezekben az években nem a Debian-t javasolnám otthonra asztali disztrónak...
")
Pont a Firefox-mizeria idejen gondolkodtam, kutattam, mi johetne szoba, de nem talaltam megfelelo utodot, pedig honapokig keresgeltem - pedig meg az Arch vonalat is megneztem a Garuda szemelyeben, de a) btrfs nem johet szoba, mint filesystem, es b) az, hogy esetenkent orakig varjak egy forditasra, nekem nem felel meg (vagy legalabbis az altalam fellelheto informaciok szerint a mongodb-t forditani kene forrasbol Arch-on). Pure Arch szinten nem, a bleeding edge update-ek nemhogy nem felelnek meg, hanem teljesseggel elfogadhatatlanok. Manjaro telepito meg vegtelen ciklusba lepett vm-ben az orszag kivalasztasanal. Probakeppen vm-ben: Endeavour Artemis Nova, Blackarch - mar nem emlekszem a nyugjeikre, legalabb 1 eve volt.
Debian vonalon van egy valagnyi Ubuntu-alapu (fentiek miatt nyema), Sparky (testing...), Parrot (meg egy Debianhoz kepest is kenyelmetlen volt).
Fedora-Suse eleve nyema.
Nem kerdojelezem meg senki donteset, aki mast hasznal, biztosan vannak ugyanolyan megalapozott ervei, mint nekem. Azt viszont vitatom, hogy a Debian nem jo desktopra, mert igenis jo, csak masok igenyeinek esetleg nem felel meg - ezt el tudom fogadni.
ui: mar nem emlekszem, melyik disztro volt, de az vm-ben nem volt hajlando rendesen megcsinalni a setupot (allandoan lefagyott), a jelenlegi rendszerem meg ertekesebb annal, hogy kockaztassak egy eles installt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged